返回列表 發帖
Prince’s Top 10 Album Picks 音樂熱選十大唱片

再黎三個香港單位

上張國語專輯的失利 林二汶似乎放慢了腳步
重新審視 新專輯減去奢華褪去化妝
歌曲選擇都是能將其聲線優點放到最大
呈現出最好最無添加的林二汶

林二汶【People Like Us】

有二汶當然有阿妹
阿妹沒有二汶得天獨厚的聲線
但總是懂得如何在音樂表達一個最真實最私密的自己

盧凱彤【你的完美有點難懂並不代表世界不能包容】

作為最後一張專輯,方大同的音樂野心及佈局都似乎要超出歷年總和。
雖然【JTW 西遊記】的東西融合不算完美,
但瑕不掩瑜,其展現的世界觀及駕馭多樣曲風的能力確非其他本地男歌手能相提並論。

方大同【JTW 西遊記】

舊街角有無機
賴爽 發表於 2017-1-14 16:53

無比到冠軍 (其實可以比 但年頭太多歌冠) 其實今年華納唔係hea佢 佢可能會有獎
個人覺得舊街角 血一般紅個頭其實開得好過903女銀銅

祖兒不滿離場
bagfgfcde 發表於 2017-1-14 16:54

去搵海洋之心姐

Prince’s Top 12 Song Picks 音樂熱選歌曲十二大

第三位

呢個歌曲獎應該都算係無心插柳
作為一個舞台劇既歌曲 暫時無收錄係任何實體專輯
但係好歌曲真係唔應該被忽略
主流媒體唔比 我地共和既比 !

Prince’s Top 12 Song Picks 音樂熱選歌曲十二大

第三位

呢隻歌第四個獎了
都算係呢度既一大紀錄

岑寧兒 / 林二汶 – 銀髮白 (126)
曲:馮穎琪 詞:周耀輝 編:蘇道哲 監:蘇道哲 / 謝國維 / 馮穎琪

第二位
唔知大家有無估到最後邊兩隻呢

生為外貌協會榮譽會員
我唔否認佢既美貌係為呢隻歌加左分

嘩!咩事!
曲詞編中哂
然後千嬅剛剛好12大尾
學而+消化不良連環撞
仲要有小明本身既傳奇! ...
powerful 發表於 2017-1-14 17:05

我要懷疑你係咪睇左得獎名單先估

三隻me都有俾專輯獎
bagfgfcde 發表於 2017-1-14 17:08

唔止專輯 頭先歌曲都撞好多
後來的我們十二大頭兩位咁癲?
nicholashin 發表於 2017-1-14 17:12

可能無呢
你都無冠陳伯 點fake到人
HOTMAN 發表於 2017-1-14 17:09

其實你講完 我先諗起佢都有舞台劇

祖兒!!!!
bagfgfcde 發表於 2017-1-14 17:19

恭喜鄭欣宜
賴爽 發表於 2017-1-14 17:19
肯定靚爆鏡嘅美極
ed8671ed 發表於 2017-1-14 17:23

枝美極用到喇掛
Wonders 發表於 2017-1-14 17:24

第二位

其實我都係其中一個會高呼只唱 K 歌係原罪既樂迷
不過骨子裡 我又同時如一班mk村民一樣需要 K 歌支撐生活

有請女神上台代領獎項

Dear Jane – 哪裡只得我共你 (128)
曲:Howie@Dear Jane 詞:陳詠謙 編:Dear Jane / 關禮琛 監:Howie@Dear Jane / 關禮琛 / Tim@Dear Jane

第一位
呢個單位原來從來未拎過至尊歌 !!!
雖然呢隻唔係我既最愛 甚至係歷年十大都未必有
但係作為人生呢個階段既總結 算係相當合適

第一位

每年 我都希望能為最代表本人一年既至尊歌寫一段文字
對自己對大家很抱歉 今年似乎趕不及深思熟慮去寫一段 就只能簡單隨筆

販賣回憶係五月天成功的一大原因
聽後來的我們本身就是一次與五月天歌曲相連回憶的大重溫
雖然呢隻唔係我既最愛 甚至係歷年十大都未必有

十年二十年三十年 我希望每一年每十年的自己也不一樣
我覺得人生唔係跑步機 但係偏偏我地就係比社會放係跑步機
我好後悔自己咁多年黎所謂既頑固 堅持所謂既溫柔灑脫
世事冥冥有註定 尋日既相遇
我發現所謂放低左 原來再見返都係唔識面對

不過 路還是要走 但還是不要再太相信自己
世界雖然任我行 但為何堅持一個走

五月天 – 後來的我們 (130)
曲:怪獸 詞:阿信 編:五月天 / 百田留衣 監:五月天

Prince’s Top 10 Song Picks 音樂熱選歌曲十二大
第一位
五月天 – 後來的我們 (130)
曲:怪獸 詞:阿信 編:五月天 / 百田留衣 監:五月天

第二位
Dear Jane – 哪裡只得我共你 (128)
曲:Howie@Dear Jane 詞:陳詠謙 編:Dear Jane / 關禮琛 監:Howie@Dear Jane / 關禮琛 / Tim@Dear Jane

第三位
岑寧兒 / 林二汶 – 銀髮白 (126)
曲:馮穎琪 詞:周耀輝 編:蘇道哲 監:蘇道哲 / 謝國維 / 馮穎琪

第四位
陳奕迅 – 四季 (126)
曲:周國賢  詞:小克 編:C.Y.Kong 監:C.Y.Kong

第五位
方大同 – 很不低調 (126)
曲:方大同 / Derrick Sepnio 詞:C君 / 方大同 編:方大同 / Larry Gold / Derrick Sepnio / Fergus Chow 監:方大同 / Derrick Sepnio

第六位
周國賢 – 消化不良 (126)
曲:周國賢 詞:林寶 編:Edward Chiu  監:周國賢 / Goro Wong / Edward Chiu

第七位
趙學而 – 其實怕選擇 (124)
曲:許創基 / Edmond Tsang 詞:林夕 編:許創基 / Edmond Tsang 監:許創基 / Edmond Tsang

第八位
方皓玟 – 你是你本身的傳奇 (122)
曲:方皓玟 詞:方皓玟 編:伍仲衡 監:許創基 / Edmond Tsang

第九位
黎曉陽 – 永遠很近 (122)
曲:黎曉陽 詞:林日曦 編:謝國維 監:謝國維

第十位
薛凱琪 – Miss Fiona (122)
曲:Edward Chan 詞:周耀輝 編:Edward Chan 監:Edward Chan

第十一位
YukiLovey – 一晚長大 (122)
曲:Yukilovey  詞:Yukilovey 編:壞碑唇 監:壞碑唇

第十二位
楊千嬅 – 剛剛好 (120)
曲:陳奕迅  詞:林夕 編:C.Y.Kong 監:陳奕迅 / C.Y.Kong

Prince’s Unplugged Selections 非派台歌曲熱選

今年既非派台歌曲十強 我認為係比派台歌曲十二大更得我心
而金獎係我心中既位置似乎比至尊歌更大

最後十強
Rubberband – 堅彌地城
方大同 – 味道
艾怡良 – 我們的總和
林俊傑 – 不為誰而作的歌
林宥嘉 – 天真有邪
李榮浩 – 大太陽
陳星翰 Feat. 蔡依林 – 戀我癖
麥浚龍 – 清靜
盧凱彤 – 你的完美有點難懂並不代表世界不能包容
謝震廷 – 燈光

銅獎

揀得獎歌曲揀候選名單一直都係理性與感性既角力
誠然這歌曲不會是最高質的三隻之一
但確實能夠填補其中一部份的心靈空虛

銀獎

情感型技術型之間
我會偏向將呢隻歌歸納技術型
我手寫我心 好歌當然留比自己唱啦

金獎

呢隻歌既歌名好明顯係for偽文青
其實有頭髮邊個想做幟哥?
但或者成長就係等於被污染

觀眾席傳黎好大聲「下」
bagfgfcde 發表於 2017-1-14 17:47

我好肯定個下聲係容祖兒發出既!!!

五位阿伯訓著左 完全唔知自己有至尊歌!
學我即席揮毫喎
nicholashin 發表於 2017-1-14 17:48

呢個習慣我戒左幾年 但係今年真係無辦法
所以上年寫得高質好多

班大叔記得起身未
ed8671ed 發表於 2017-1-14 17:48

Prince’s Unplugged Selections 非派台歌曲熱選

銅獎

艾怡良 – 我們的總和

銀獎

林俊傑 – 不為誰而作的歌

金獎

林宥嘉 – 天真有邪

無論基於感性定理性 天真有邪都係高質

利申:我比獎林宥嘉係基於理性 ...
HOTMAN 發表於 2017-1-14 18:06

咁我覺得天真有邪理性睇都一定係高質既

點解天真有邪咁高質都無得上榜拎冠
nicholashin 發表於 2017-1-14 18:11

我覺得上左榜比唔到至尊發現會更可惜 (因為我唔比非派台歌曲獎)就好似上年可惜沒如果當年星塵都無上榜

Prince’s Top 10 Album Picks 音樂熱選十大唱片

最後四張得獎唱片

一張專輯 六段幻想旅程
麥克折射線 歌曲走向完全擺脫其他固有樂隊視為最大驚喜
希望借呢個機會重新向大家介紹今年最被underrated既其中一個單位

Nowhere Boys【Welcome to Our Hyperreality】

小塵埃首專當然好聽 但當初亦怕只會如 R&K 般無以為繼
之後派上既化險為夷陪著你走獨角仙都頗令人擔心
但新作如卜卜卜嗚萬物之靈等作品仍然靈氣未減 曲風亦變得多元

小塵埃【A Little Louder】

Hebe 過往既專輯都好多計算既感覺
而且都唔係太carry到歌曲或題材
但係經過左幾年既啄磨 佢似乎搵到最合適既位置
利申: 希望佢或者 ellen 拎到17金曲獎女歌手

田馥甄【日常】

"個人係幾滿意今次隻碟既傻氣同成熟既平衡
唱片整體水準都係有反彈之勢
好多人話今次無左出道既靈氣
但調番轉 如果出道十年都係無改變咪又係嫌悶"

盧廣仲【What A Folk!!!!!!】

都話左我們的總和單手拎獎
CunninG 發表於 2017-1-14 18:13

我真係恭喜你呀 最佳歌曲宣傳人員

上到榜拎到獎
e.g. 不為誰而作的歌咁我唔介意比一首非派台歌曲獎既 我今年都比左Yoga十大  ...
nicholashin 發表於 2017-1-14 18:15

咁我要tag 其實我介意

我比獎祖兒係出於感性
因為佢靚女
bagfgfcde 發表於 2017-1-14 18:14

希望 side track 演唱會拎翻美極首女神唱

My Little Airport【火炭麗琪】
Nowhere Boys【Welcome to Our Hyperreality】
小塵埃【A Little Louder】
方大同【JTW 西遊記】
田馥甄【日常】
林二汶【People Like Us】
麥浚龍【Evil is a Point of View 問世】
鄧小巧【The Strength of Weakness】
盧凱彤【你的完美有點難懂並不代表世界不能包容】
盧廣仲【What A Folk!!!!!!】

剩番以下13個獎項

Prince’s Album Choice 音樂熱選大碟獎 (1)
Prince’s Songwriter Choice 音樂熱選唱作人 (3)
Prince’s Singer Choice 音樂熱選男女歌手組合 (9)

公佈完男女歌手組合最後六強 之後頒唱作人啦
好唔好?

Male Top 6
林海峰 (未曾獲得三甲獎項 || 未曾打入最後十強)
冠軍歌:廣東歌 今天我 || 三甲歌:頂硬上 || 上榜歌:逆風速遞

李榮浩 (未曾獲得三甲獎項 || 一次打入最後十強:2015)
冠軍歌:有理想 || 三甲歌:野生動物 流行歌曲 不說

盧廣仲 (未曾獲得三甲獎項 || 一次打入最後十強:2011)
冠軍歌:一定要相信自己 || 三甲歌:手機仔(一)  星座愛情故事之巨蟹座可不可以繼續說愛

方大同 (曾多次獲得三甲獎項)
冠軍歌:悟空 很不低調 || 上榜歌:Flow 放不過自己 味道

周國賢 (曾多次獲得三甲獎項)
冠軍歌:Children Song 消化不良 || 三甲歌:今生不回家 大人的科學

麥浚龍 (曾多次獲得三甲獎項)
冠軍歌:初開 如髮 結 || 三甲歌:清靜 || 上榜歌:睡前服

Female Top 6
方皓玟 (未曾獲得三甲獎項 || 未曾打入最後十強)
兩星期冠軍歌:你是你本身的傳奇 || 冠軍歌:終於好天氣 || 三甲歌:Believe in Live || 上榜歌:還要去過生活

鄧小巧 (未曾獲得三甲獎項 || 未曾打入最後十強)
三甲歌:雅俗 煩可寧 強弱 || 上榜歌:荒唐

鄭欣宜 (未曾獲得三甲獎項 || 未曾打入最後十強)
冠軍歌:分手是常識吧 女神 || 三甲歌:無表面傷痕

田馥甄 (未曾獲得三甲獎項 || 兩次打入最後十強:2010, 2011)
冠軍歌:獨善其身 || 三甲歌:人間煙火 無用

勞嘉怡 (未曾獲得三甲獎項 || 兩次打入最後十強:2014, 2015)
冠軍歌:一晚長大 至少我們之間還有一首歌 || 上榜歌:出街要帶爸爸

容祖兒 (曾多次獲得三甲獎項)
冠軍歌:鴛鴦襪 || 三甲歌:我好得閒 || 上榜歌:Gotta Get High 

盧凱彤 (曾多次獲得三甲獎項)
冠軍歌:還不夠遠 你的完美有點難懂並不代表世界不能包容 || 上榜歌:賣空氣的人

Group/Band Top 6
Nowhere Boys (未曾獲得三甲獎項 || 未曾打入最後十強)
冠軍歌:麥克折射線 || 三甲歌:亂世超人 逃出阿卡拉 普通華

Blaster (未曾獲得三甲獎項 || 一次打入最後十強:2014)
冠軍歌:放開 || 三甲歌:星期一太空漫遊 瀰漫

小塵埃 (未曾獲得三甲獎項 || 一次打入最後十強:2014)
冠軍歌:卜卜卜 || 三甲歌:嗚 || 上榜歌:化險為夷

Supper Moment (曾多次獲得三甲獎項)
冠軍歌:沙燕之歌 || 三甲歌:風箏 一樣不一樣 同一 || 上榜歌:孩子的天空

五月天 (曾多次獲得三甲獎項)
冠軍歌:勇敢 派對動物 後來的我們 || 三甲歌:頑固 || 上榜歌:如果我們不曾相遇

蘇打綠 (曾多次獲得三甲獎項)
冠軍歌:回車諾比的夢 下雨的夜晚 他舉起右手點名 || 三甲歌:未了

五月天
bagfgfcde 發表於 2017-1-14 18:26

聽左五月天咁耐 你會發現今次隻碟其實係唔知第幾次既題材翻炒
盧廣仲 Nowhere Boys 有份
chanchan0909 發表於 2017-1-14 18:28

希望有日可以推到上 Nowhere Boys 拎共和三甲 甚至大台三甲

Prince’s Songwriter Choice 音樂熱選唱作人

銅獎

今年呢個單位推出左一張好精彩既專輯
頭先都拎左十大唱片獎項

銀獎

非本地既唱作人係呢度其實都算有唔錯既待遇
之前有韋禮安 徐佳瑩 林俊傑 李榮浩等都拎過唱作人三甲
今次呢個位繼續有非本地既代表

金獎

以唔同既身份多次進出過樂壇多次
要走出情緒病唔容易
係之後要企係台上面向觀眾更加係信心既挑戰

Juno/Endy/Khalil
小明/Ellen/Hebe
五月天/小塵埃/蘇打綠

睇下會唔會錯曬
nicholashin 發表於 2017-1-14 18:39

估下先
林海峰 / 方大同 / 麥浚龍
方皓玟 / 鄧小巧 / 盧凱彤
Nowhere Boys / 五月天 / 蘇打綠 ...
chanchan0909 發表於 2017-1-14 18:43

金行先定銅行先

Prince’s Songwriter Choice 音樂熱選唱作人

銅獎

盧凱彤 (238)
冠軍歌曲: 還不夠遠, 你的完美有點難懂並不代表世界不能包容
上榜歌曲: 賣空氣的人

銀獎

李榮浩 (262)
冠軍歌曲: 有理想
三甲歌曲: 野生動物, 流行歌曲, 不說

方大同 / 麥浚龍 / 林海峰
方皓玟 / 盧凱彤 / 鄧小巧
蘇打綠 / 五月天 / Nowhere Boys

咁樣囉   ...
chanchan0909 發表於 2017-1-14 18:50

又唔好咁灰
上面都有中位置既

金獎

周國賢 (264)
冠軍歌曲: Children Song, 消化不良
三甲歌曲: 今生不回家, 大人的科學

Prince’s Singer Choice 音樂熱選組合樂隊

銅獎

係決定今年既男女歌手組合樂隊金銀銅
其中一個重要考慮係頒唔頒到比新名字
今年佢地拎完十大唱片 再拎埋呢個大獎 !!

金/銀獎
兩個都係高牆 頒完銅獎學牆紙咁直接公佈

Prince’s Singer Choice 音樂熱選組合樂隊

銅獎

如果唔係派得太遲 金銀獎都隨時拎得到

小塵埃 (265)
冠軍歌曲: 卜卜卜
三甲歌曲: 嗚
上榜歌曲: 化險為夷

銀獎

五月天 (343)
冠軍歌曲: 勇敢, 派對動物, 後來的我們
三甲歌曲: 頑固
上榜歌曲: 如果我們不曾相遇

金獎

雖然話三年之後會返黎
但呢幾年明白一個道理
時機走左 係永遠唔會返黎
由上年冬天自plug到今年冬天
無懼旁人冷語 都一定要頒一次金獎比佢地
尤其係佢地上年年底出左一隻咁精彩既大碟
蘇打綠 !!

蘇打綠 (344)
冠軍歌曲: 回車諾比的夢, 下雨的夜晚, 他舉起右手點名
三甲歌曲: 未了

估唔到有份
bagfgfcde 發表於 2017-1-14 19:05

啱啱以為真係NWB
ed8671ed 發表於 2017-1-14 19:07

其實我睇唔透你地想小塵埃定NWB拎多D
不過分數係鬥到最後一星期
小塵埃 SM NWB 最後分數係超貼

蘇打綠單靠自plug組金咁勁? 如果唱作人計樂隊 佢地o岩o岩好高分過爸爸
撞多個獎 {:1_11 ...
nicholashin 發表於 2017-1-14 19:07

蘇打綠
自plug左一年咁明顯 我諗呢個係最易估既其中一個獎

差1分
bagfgfcde 發表於 2017-1-14 19:09

谷到斷哂氣咁小塵埃又係谷到斷哂氣

今年年尾真係要咩法寶都出哂

Prince’s Singer Choice 音樂熱選女歌手

女歌手今年都算係積弱既一年 金銀銅分數都係三個組別最低

銅獎

本身今年係無諗過會比呢個歌手三甲
之後ban左佢幾隻歌 估唔到都仍然有呢個獎項

Prince’s Singer Choice 音樂熱選女歌手

銅獎

其實獎項既野 好多時都好主觀
尤其係對外貌協會既會員黎講

恭喜你 呢度第一個三甲獎項

Yukilovey (238)
冠軍歌曲: 一晚長大, 至少我們之間還有一首歌
上榜歌曲: 出街要帶爸爸

銀獎

其實高牆係咩 雞蛋係咩 應該點定義
究竟CM大熱既方皓玟 鄧小巧 拎過呢度兩次女金既ellen 係度仲算唔算雞蛋?
唔係呢度寵兒既美祖 或者新任903最女美極 又算唔算高牆呢?

不過頒呢個獎比佢 對我黎講肯定係又一個雞蛋既勝利

係我度blaster一直領先
到week 51 小塵埃追剩4分
本來想俾小塵埃銅 但突然心血來潮想俾NWB
到最後NWB>bl ...
bagfgfcde 發表於 2017-1-14 19:16

明明記得你唔鍾意 NWB 但係最後兩隻歌咁上

希望巨巧有gem
RVHOCPC 發表於 2017-1-14 19:20

聽講巨巧趕緊去男神ed既頒獎禮

銀獎

另一個 238
如果今年佢出番隻碟 出多幾隻歌 女金話咁易 可惜
不過點都要恭喜你 今年拎到第一隻雙周冠 第一個歌曲獎 同埋第一個女歌手三甲

方皓玟 (238)
兩星期冠軍歌曲: 你是你本身的傳奇
冠軍歌曲: 終於好天氣
三甲歌曲: Believe in Live
上榜歌曲: 還要去過生活

金獎

在我而言 金獎既份量仍然唔係其他獎項能夠相比
無一隻具份量既專輯 基本上拎唔到呢個金獎

金獎

應該都係今年最冷同唔會有人撞既獎
Ellen Hebe 之間 我揀左佢

田馥甄 (246)
冠軍歌曲: 獨善其身
三甲歌曲: 人間煙火, 無用

估hebe啦
再唔係就係勇奪903至尊唱片既祖兒啦
bagfgfcde 發表於 2017-1-14 19:32

多謝祖粉既支持

女神
一個小子 發表於 2017-1-14 19:33

子小鍾意女神欣宜BB?

Prince’s Singer Choice 音樂熱選男歌手

銅獎

男歌手銅獎都係一個零的突破
一出道既起點太高似乎對佢構成障礙
但係今次專輯既唔同曲風嘗試希望能夠幫佢開創到另一個高峰啦

Prince’s Singer Choice 音樂熱選男歌手

銅獎

時機錯過左就係錯過
盧廣仲 李榮浩 兩個之間
盧廣仲過氣係無法唔面對既事實
避免再一次追悔 我選擇左呢位扮細眼既男歌手

李榮浩 (262)
冠軍歌曲: 有理想
三甲歌曲: 野生動物, 流行歌曲, 不說

銀獎

呢個男歌手之前已經拎過金獎
不過我諗係呢一年 就算係拎銀獎
對佢黎講都好值得感恩

銅獎

一個小子 發表於 2017-1-14 19:40

THANKS
獨善其身真係好好聽
不過我對隻碟既曲風以至hebe把聲都冇乜興趣
bagfgfcde 發表於 2017-1-14 19:41

佢個偽王菲偽文青路線其實唔錯
但係佢聲線一直都局限佢去得更遠
不過我覺得佢今次隻碟包含番咁多唔同曲風 已經係一個好大進步
Yukilovey   好想比佢女歌手獎 但失左蹤  係我度Nowhere Boys三首冠軍歌無得輸 Blas ...
nicholashin 發表於 2017-1-14 19:42

藉口
我BAM左沒關係 LYTTMAB 都夠三甲
大家既組合獎都好似跑馬咁
嘩 估唔到
chanchan0909 發表於 2017-1-14 19:49

今年有比美浩三甲都係真浩粉
恭喜美浩
估唔到hebe金到
ed8671ed 發表於 2017-1-14 19:57

都係最後關頭決定 之後先煞停賣空氣的人

就黎完先入黎睇

恭喜美長咁都執到個半獎
rIcKyK 發表於 2017-1-14 20:12

WELCOME

銀獎

今年佢出左一隻唔錯既專輯 (註: 12月尾出無份候選十大唱片)
不過我仍然最喜歡 Live A Life 既佢
所以我都希望佢可以今年再發力
同埋開紅館聽佢個走音live

周國賢 (264)
冠軍歌曲: Children Song, 消化不良
三甲歌曲: 今生不回家, 大人的科學

Endy
bagfgfcde 發表於 2017-1-14 20:26

中架

訓左冇睇
一陣再入黎睇
我是來呃post的
John 發表於 2017-1-14 20:33

歡迎呃post

金獎

呢個金獎絕對唔係上年咁無懸念
今年男歌手相對平均 要選擇金獎唔容易
雖說有錢便是任性 但仍願意花錢花心機製作音樂 又有幾多

shaw的嗎
John 發表於 2017-1-14 20:38

係我頒得太慢姐 完架啦 準備

金獎

方大同既派台選擇連番失誤
麥浚龍雖然亦未有將最好既派台
但相對水準仍能保持
因而順利再做多年男金

麥浚龍 (282)
冠軍歌曲: 初開, 如髮, 結
三甲歌曲: 清靜
上榜歌曲: 睡前服

JUNO兩連金
大同
bagfgfcde 發表於 2017-1-14 20:40

咁叻 一睇tag就知唔係大同
大同拎過咁多次男金 今年派台歌表現又真係相對唔理想既

一陣隔離台比三甲我就會片片呢隊野
一路覺得由佢地把口唱埋D夢想歌好嘔心 ...
John 發表於 2017-1-14 20:42

我又想聽下點解咁講

Prince’s Album Choice 音樂熱選大碟獎

龍門任我擺 之 又改制

由Prince’s Top 10 Album Picks 音樂熱選十大唱片當中最多上榜歌既一張奪得

今年最後一個獎 亦係我心目中既最大獎 會係邊張?

編曲係好聽既
唱下第二d野有共鳴d囉
我唔想睇劉鳴偉係度講話自己生活好枯燥, 要逃離下, 要大步走追尋夢 ...
John 發表於 2017-1-14 20:48

所以相對下 麥克折射線 係黎得合理同順耳好多