返回列表 發帖
Prince’s Singer Choice 音樂熱選女歌手

銅獎

其實獎項既野 好多時都好主觀
尤其係對外貌協會既會員黎講

恭喜你 呢度第一個三甲獎項

Yukilovey (238)
冠軍歌曲: 一晚長大, 至少我們之間還有一首歌
上榜歌曲: 出街要帶爸爸

Prince’s Singer Choice 音樂熱選女歌手

女歌手今年都算係積弱既一年 金銀銅分數都係三個組別最低

銅獎
...
-Prince- 發表於 2017-1-14 19:15

希望巨巧有gem

銀獎

其實高牆係咩 雞蛋係咩 應該點定義
究竟CM大熱既方皓玟 鄧小巧 拎過呢度兩次女金既ellen 係度仲算唔算雞蛋?
唔係呢度寵兒既美祖 或者新任903最女美極 又算唔算高牆呢?

不過頒呢個獎比佢 對我黎講肯定係又一個雞蛋既勝利

係我度blaster一直領先
到week 51 小塵埃追剩4分
本來想俾小塵埃銅 但突然心血來潮想俾NWB
到最後NWB>bl ...
bagfgfcde 發表於 2017-1-14 19:16

明明記得你唔鍾意 NWB 但係最後兩隻歌咁上

希望巨巧有gem
RVHOCPC 發表於 2017-1-14 19:20

聽講巨巧趕緊去男神ed既頒獎禮

銀獎

另一個 238
如果今年佢出番隻碟 出多幾隻歌 女金話咁易 可惜
不過點都要恭喜你 今年拎到第一隻雙周冠 第一個歌曲獎 同埋第一個女歌手三甲

方皓玟 (238)
兩星期冠軍歌曲: 你是你本身的傳奇
冠軍歌曲: 終於好天氣
三甲歌曲: Believe in Live
上榜歌曲: 還要去過生活

金獎唔係巨巧呀

原來三個女人238

金獎

在我而言 金獎既份量仍然唔係其他獎項能夠相比
無一隻具份量既專輯 基本上拎唔到呢個金獎

金獎

在我而言 金獎既份量仍然唔係其他獎項能夠相比
無一隻具份 ...
-Prince- 發表於 2017-1-14 19:30

估hebe啦
再唔係就係勇奪903至尊唱片既祖兒啦

女神

金獎

應該都係今年最冷同唔會有人撞既獎
Ellen Hebe 之間 我揀左佢

田馥甄 (246)
冠軍歌曲: 獨善其身
三甲歌曲: 人間煙火, 無用

估hebe啦
再唔係就係勇奪903至尊唱片既祖兒啦
bagfgfcde 發表於 2017-1-14 19:32

多謝祖粉既支持

女神
一個小子 發表於 2017-1-14 19:33

子小鍾意女神欣宜BB?

Prince’s Singer Choice 音樂熱選男歌手

銅獎

男歌手銅獎都係一個零的突破
一出道既起點太高似乎對佢構成障礙
但係今次專輯既唔同曲風嘗試希望能夠幫佢開創到另一個高峰啦

Prince’s Singer Choice 音樂熱選男歌手

銅獎

時機錯過左就係錯過
盧廣仲 李榮浩 兩個之間
盧廣仲過氣係無法唔面對既事實
避免再一次追悔 我選擇左呢位扮細眼既男歌手

李榮浩 (262)
冠軍歌曲: 有理想
三甲歌曲: 野生動物, 流行歌曲, 不說

銅獎

時機錯過左就係錯過
盧廣仲過氣係無法唔面對既事實
避免再一次追悔 我選擇左呢位扮細眼既男歌手

金獎

應該都係今年最冷同唔會有人撞既獎
Ellen Hebe 之間 我揀 ...
-Prince- 發表於 2017-1-14 19:33

獨善其身真係好好聽
不過我對隻碟既曲風以至hebe把聲都冇乜興趣

Yukilovey 好想比佢女歌手獎 但失左蹤
係我度blaster一直領先
到week 51 小塵埃追剩4分
本來想俾小塵埃銅 但突然心血來潮想俾NWB
到最後NWB>bl ...
bagfgfcde 發表於 2017-1-14 19:16
係我度Nowhere Boys三首冠軍歌無得輸 Blaster憑一首《瀰漫》拋離左幾個身位
於是得翻組銅
Fabel本來儲定分 SM無歌就組銅
然後SM出《沙燕之歌》同《同一》 就壓住咁推到佢地過Fabel 以為封得盤
之後小塵埃憑《卜卜卜》瘋狂追分 再憑《嗚》追過曬Fabel、SM
五月天 CAS就睇住其他組合不斷追過佢地
但其實Fabel、小塵埃、SM派多首好歌 都會追到組銀
獨善其身真係好好聽
bagfgfcde 發表於 2017-1-14 19:41
我之前聽左隻碟一次 覺得無乜特別咁 想聽翻《小幸運》

係我度Nowhere Boys三首冠軍歌無得輸 Blaster憑一首《瀰漫》拋離左幾個身位
於是得翻組銅
Fabel本來儲定分 SM無歌就組銅
然後SM出《沙燕之歌》同《同一》 就壓住咁推到佢地過Fabel 以為封得盤
之後小塵埃憑《卜卜卜》瘋狂追分 再憑《嗚》追過曬Fabel、SM
五月天 CAS就睇住其他組合不斷追過佢地
但其實Fabel、小塵埃、SM派多首好歌 都會追到組銀
nicholashin 發表於 14/1/2017 19:42
跑馬呀而家

Yukilovey   好想比佢女歌手獎 但失左蹤  係我度Nowhere Boys三首冠軍歌無得輸 Blas ...
nicholashin 發表於 2017-1-14 19:42

我同王子先係真勞粉

銅獎

時機錯過左就係錯過
盧廣仲過氣係 ...
-Prince- 發表於 2017-1-14 19:40
嘩 估唔到

跑馬呀而家
kwanie 發表於 2017-1-14 19:43
咁Yoga一定係巴基之星
嘩 估唔到
chanchan0909 發表於 2017-1-14 19:49
我同王子先係真浩粉

恭喜美浩
估唔到hebe金到

就黎完先入黎睇

恭喜美長咁都執到個半獎

銀獎

呢個男歌手之前已經拎過金獎
不過我諗係呢一年 就算係拎銀獎
對佢黎講都好值得感恩

銀獎

呢個男歌手之前已經拎過金獎
不過我諗係呢一年 就算係拎銀 ...
-Prince- 發表於 2017-1-14 20:23

Endy

銅獎

一個小子 發表於 2017-1-14 19:40

THANKS
獨善其身真係好好聽
bagfgfcde 發表於 2017-1-14 19:41

佢個偽王菲偽文青路線其實唔錯
但係佢聲線一直都局限佢去得更遠
不過我覺得佢今次隻碟包含番咁多唔同曲風 已經係一個好大進步
Yukilovey   好想比佢女歌手獎 但失左蹤  係我度Nowhere Boys三首冠軍歌無得輸 Blas ...
nicholashin 發表於 2017-1-14 19:42

藉口
我BAM左沒關係 LYTTMAB 都夠三甲
大家既組合獎都好似跑馬咁
嘩 估唔到
chanchan0909 發表於 2017-1-14 19:49

今年有比美浩三甲都係真浩粉
恭喜美浩
估唔到hebe金到
ed8671ed 發表於 2017-1-14 19:57

都係最後關頭決定 之後先煞停賣空氣的人

就黎完先入黎睇

恭喜美長咁都執到個半獎
rIcKyK 發表於 2017-1-14 20:12

WELCOME

訓左冇睇
一陣再入黎睇
我是來呃post的
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

銀獎

今年佢出左一隻唔錯既專輯 (註: 12月尾出無份候選十大唱片)
不過我仍然最喜歡 Live A Life 既佢
所以我都希望佢可以今年再發力
同埋開紅館聽佢個走音live

周國賢 (264)
冠軍歌曲: Children Song, 消化不良
三甲歌曲: 今生不回家, 大人的科學

跑馬呀而家
kwanie 發表於 2017-1-14 19:43

我簡單好多
我係Supper由頭帶到尾
Blaster有歌開始就上左第二帶到尾
C AllStar一路穩守第三位帶到尾
小塵年尾天然呆+樂觀式髮力爭第三
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

銀獎

今年佢出左一隻唔錯既專輯 (註: 12月尾出無份候選十大唱片 ...
-Prince- 發表於 2017-1-14 20:34

我真係訓左冇睇
原來未完
咁咪三個post同步

Endy
bagfgfcde 發表於 2017-1-14 20:26

中架

訓左冇睇
一陣再入黎睇
我是來呃post的
John 發表於 2017-1-14 20:33

歡迎呃post

我真係訓左冇睇
原來未完
咁咪三個post同步
John 發表於 14/1/2017 20:36
係呀三台同步

係呀三台同步
kwanie 發表於 2017-1-14 20:37

shaw的嗎

金獎

呢個金獎絕對唔係上年咁無懸念
今年男歌手相對平均 要選擇金獎唔容易
雖說有錢便是任性 但仍願意花錢花心機製作音樂 又有幾多

shaw的嗎
John 發表於 2017-1-14 20:38

係我頒得太慢姐 完架啦 準備

金獎

呢個金獎絕對唔係上年咁無懸念
今年男歌手相對平均 要選擇 ...
-Prince- 發表於 2017-1-14 20:39

JUNO兩連金
大同

啱啱以為真係NWB
ed8671ed 發表於 2017-1-14 19:07

一陣隔離台比三甲我就會片片呢隊野
一路覺得由佢地把口唱埋D夢想歌好嘔心

金獎

方大同既派台選擇連番失誤
麥浚龍雖然亦未有將最好既派台
但相對水準仍能保持
因而順利再做多年男金

麥浚龍 (282)
冠軍歌曲: 初開, 如髮, 結
三甲歌曲: 清靜
上榜歌曲: 睡前服

一路覺得由佢地把口唱埋D夢想歌好嘔心 ...
John 發表於 2017-1-14 20:42

願聞其詳

恭喜JUNO
我發現你今年既男女金啲歌我都冇銀銅四位得主啲歌咁鍾意

JUNO兩連金
大同
bagfgfcde 發表於 2017-1-14 20:40

咁叻 一睇tag就知唔係大同
大同拎過咁多次男金 今年派台歌表現又真係相對唔理想既

我又想聽下點解咁講

願聞其詳
bagfgfcde 發表於 2017-1-14 20:44

有父幹唱夢想
同麥浚龍唱無盡有咩分別

有父幹唱夢想
同麥浚龍唱無盡有咩分別
John 發表於 14/1/2017 20:45
一睇就知非富則貴啦

Prince’s Album Choice 音樂熱選大碟獎

龍門任我擺 之 又改制

由Prince’s Top 10 Album Picks 音樂熱選十大唱片當中最多上榜歌既一張奪得

今年最後一個獎 亦係我心目中既最大獎 會係邊張?

一睇就知非富則貴啦
kwanie 發表於 2017-1-14 20:47

編曲係好聽既
唱下第二d野有共鳴d囉
我唔想睇劉鳴偉係度講話自己生活好枯燥, 要逃離下, 要大步走追尋夢想

編曲係好聽既
唱下第二d野有共鳴d囉
我唔想睇劉鳴偉係度講話自己生活好枯燥, 要逃離下, 要大步走追尋夢 ...
John 發表於 2017-1-14 20:48

所以相對下 麥克折射線 係黎得合理同順耳好多

金獎

麥浚龍雖然亦未有將最好既派台  ...
-Prince- 發表於 2017-1-14 20:43
其實Juno同大同都係派錯歌 不過大同派曬最差o個幾首咁濟 問題更加嚴重 真心浪費左呢兩隻大碟
咁《大步走》呢首最擺明居馬sell夢想既歌已經算係比多左分

金獎

麥浚龍雖然亦未有將最好既派台  ...
-Prince- 發表於 2017-1-14 20:43

恭喜Juno
起呢個年頭仲有人肯dum本做隻真大碟好唔簡單
我們的總和

方大同【JTW 西遊記】

冠軍歌曲: 悟空, 很不低調
上榜歌曲: Flow, 放不過自己, 味道

方大同【JTW 西遊記】

冠軍歌曲: 悟空, 很不低調
上榜歌曲: F ...
-Prince- 發表於 14/1/2017 20:53
啱啱得呢隻有五首

恭喜Juno
起呢個年頭仲有人肯dum本做隻真大碟好唔簡單
Wonders 發表於 2017-1-14 20:51

美草8首歌算唔算真大碟