返回列表 發帖
密密拍劇,唱劇歌,出show重唔算捧?
Ching2015 發表於 2017-1-11 00:25

要睇多一兩年先清楚

但今年睇 最真心一對mv都冇個
明明有兩首大熱歌 但彩係頒獎禮比哂對情侶同其他人拎
同當年吳若希力捧度差得遠

新鮮人有咩, 撈針同何苦就播好多囉.
風見志郎 發表於 2017-1-11 09:11

何苦
唔知美祖會當呢首係big hit定side cut
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

今年有無賀歲歌 plug 呢?

要睇多一兩年先清楚

明明有兩首大熱歌 但彩係頒獎禮比哂對情侶同其他 ...
HOTMAN 發表於 2017-1-11 09:58

雙週冠已表明係力捧

無線d劇集歌係咪一定佢地自己內部創作?
有冇可能俾hana自己作番?

無線d劇集歌係咪一定佢地自己內部創作?
有冇可能俾hana自己作番?
Hananana 發表於 2017-1-11 10:38

九成係架 咁樣個版權先比番先自己
一年都無咁多Budget 個個劇買人地既歌
http://silveristics.blogspot.hk/

Sdcat

要睇多一兩年先清楚

明明有兩首大熱歌 但彩係頒獎禮比哂對情侶同其他 ...
HOTMAN 發表於 2017-1-11 09:58

何雁詩有解釋過最真心一對hit 果期係越南拍緊致命復活
返黎已經冷卻晒
所以無拍mv

雙週冠已表明係力捧
阿mark 發表於 2017-1-11 10:30

雙週冠軍另一原因係無人上啫

至於狂拍劇唱主題曲,胡鴻鈞都做緊差唔多既野,但完全唔覺係受捧
所以係咪真係受捧要睇多陣先知

返黎已經冷卻晒
所以無拍mv

雙週冠軍另一原因係 ...
sdcat 發表於 11/1/2017 11:25

2016年既何雁詩有啲似2013年既胡鴻鈞?
唔係公司力捧對象但好彩有一兩首劇集歌hit到

返黎已經冷卻晒
所以無拍mv

sdcat 發表於 2017-1-11 11:25

我記得嘉欣BB都係隔左好多個月先拍返不顧一切MV
睇完天后個拎獎論
好心平時就唔好講到為左守業又背後團隊又公司
個發獎姣樣完全係表露無遺
(By H會員)

返黎已經冷卻晒
所以無拍mv

sdcat 發表於 2017-1-11 11:25

如果無人上,點解又唔見俾陳柏宇吳業坤雙週冠

九成係架 咁樣個版權先比番先自己
一年都無咁多Budget 個個劇買人地既歌 ...
frankie_0401 發表於 2017-1-11 10:59

即係話之後可以聽hana自己作品既機會越黎越少?

冇聽到,PHIL首新歌正唔正?咩曲風?
↓↓↓回應後可見暫時投票結果  
2016最佳粵語音樂

冇聽到,PHIL首新歌正唔正?咩曲風?
liebe 發表於 2017-1-11 13:05

愛情小品個類, 不過無小品咁拖咁悶
  開show前都係會plug番d正路歌

軒仔屋企人比大陸老挾持所以上我是歌手?

軒仔屋企人比大陸老挾持所以上我是歌手?
艾石仔 發表於 2017-1-11 13:17

source?咁驚?

source?咁驚?
cathay1996 發表於 2017-1-11 13:29

3c 出POST~
但IG唔見左個POST, 係咪N年前

微博真系好多人闹张敬轩港独。。。好x低能成班红x兵。

qq2774281472 發表於 2017-1-11 13:56

叫佢地舉出一個美軒搞港獨的例子,根本舉都舉唔到
真係成班唔經大腦既紅衛兵
Louis 張繼聰 x Kay 謝安琪 《生命之花》MV
>>>>https://youtu.be/soEVL7qhePQ<<<<<

搞黎搞去就係話hins果時撐佔中
撐佔中=撐港獨?都唔知咩邏輯

喺香港俾人鬧賣港
喺大陸俾人鬧港獨
軒仔so9sad
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

風起了今WK如無意外上冠啦!!
強烈抗議狗03夾硬調林狗上唱作人金獎!!!!!!!!!!
還方小明唱作人金獎!!!!!!!!!!

酷愛903 發表於 2017-1-11 14:24

即刻反 好波

3c 出POST~
艾石仔 發表於 2017-1-11 13:34

呢個post n年前架喇,好似係佔中果期

3c 出POST~
艾石仔 發表於 2017-1-11 13:34

IG個界面都更新咗十世咁耐啦
好明顯係好耐之前嘅post仲要係好耐之前嘅cap圖

矯情嘅人從來都好比丐子
希望張生返大陸之後四台聯BAN

矯情嘅人從來都好比丐子
kilai 發表於 2017-1-11 14:40

四台聯ban根本無可能,萬年男金最男銷量男全國男就有可能

矯情嘅人從來都好比丐子
kilai 發表於 2017-1-11 14:40

佢食得兩家茶禮就預左有呢一日 只怪佢平時真係太多口 搞到邊都唔討好
其實微博上面GE軒迷都好努力咁幫佢澄清返 但D紅衛兵實在太多...

qq2774281472 發表於 2017-1-11 13:56

內地資訊不能自由流通, 加上有人特意散播"佔中"是"港獨運動"的信息, 目的是在內地制造輿論以減少國內人民對內地限制香港自由的阻力. 雨傘運動之後, 上黎呢班年輕人唔少係鬼, 仲要唔知自己係鬼, 藉着制造混亂比中央有藉口收窄香港自由, 如23條立法.  香港無人搞港獨嘛, 就派人教唆年輕人制造混亂, 然後揾大學學生會委員之類叫叫港獨口號, 然後689 拎本學苑出黎做場戲, 然後在國內新聞播放. 香港而家有人搞港獨啦, 23條立法好迫切啦

其實只有珠三角的人比較知道事實, 因為佢地好習慣翻牆睇國外的資訊

PS. 自知完全OT, 以上僅為個人看法, 不同意也絶無問題.

我覺得張敬軒首發可能好快淘汰, 類似古巨基.之後換側田補位.

我 留著你在身邊 心 仍然很遠

我覺得張敬軒首發可能好快淘汰, 類似古巨基.之後換側田補位.
風見志郎 發表於 2017-1-11 15:15

節目組千辛萬苦請美軒上去, 而且美軒有話題, 按常理計唔會太快走

佢食得就預左有呢一日 只怪佢平時真係太多口 搞到邊都唔討好
其實微博上面GE軒迷都好努力咁幫佢澄清返 但D ...
janice001 發表於 2017-1-11 15:06

我覺得軒仔肯講下民主自由已經叫做好過好多歌手架喇
好多歌手連講都唔講
甚至鬧番香港轉頭添

张敬轩应该学下美祖咁识做人啦,叱咤雨伞拎最歌個时大家拍掌祖祖即时q起对手扮冥想。

我覺得軒仔肯講下民主自由已經叫做好過好多歌手架喇
好多歌手連講都唔講
甚至鬧番香港轉頭添 ...
mosesming 發表於 2017-1-11 15:45

乜都唔講, 反而唔會比人鬧

一講的話, 無論講咩都有一大班人覺得唔岩聽, 衝出黎鬧

乜都唔講, 反而唔會比人鬧

一講的話, 無論講咩都有一大班人覺得唔岩聽, 衝出黎鬧 ...
lblemon 發表於 2017-1-11 16:36

我都認同, 佢身份咁敏感根本就唔應該出聲, 而家搞到個個都鬧佢, 用字仲好難睇tim

张敬轩应该学下美祖咁识做人啦,叱咤雨伞拎最歌個时大家拍掌祖祖即时q起对手扮冥想。 ...
qq2774281472 發表於 2017-1-11 16:07

美千先係學習榜樣,聽到結果時一臉愕然,之後又變到好嚴肅,好認真聽咁,唔支持又唔反對,堅決唔表態。
題外話,聽聞張敬軒首輪排名唔錯,純國語演繹吻得太逼真無酷愛摻雜,應該可以順利下一輪。

Sdcat

如果無人上,點解又唔見俾陳柏宇吳業坤雙週冠
阿mark 發表於 2017-1-11 11:53

KG今個星期好似雙週冠

軒仔在谷底? 咩事

美千先係學習榜樣,聽到結果時一臉愕然,之後又變到好嚴肅,好認真聽咁,唔支持又唔反對,堅決唔表態。{: ...
FIVE 發表於 2017-1-11 16:45

有個經常爆料既博客話倒數第二
竟然lol

KG今個星期好似雙週冠
sdcat 發表於 2017-1-11 17:01

JW王灝兒現場演繹本周「勁歌金榜」冠軍歌<小故事>。

JW王灝兒現場演繹本周「勁歌金榜」冠軍歌。
阿mark 發表於 2017-1-11 17:35

四台冠竟然斷903
睇完天后個拎獎論
好心平時就唔好講到為左守業又背後團隊又公司
個發獎姣樣完全係表露無遺
(By H會員)

鐵樹蘭上到一台 仲要高位上

冠王嘉儀

冠王嘉儀
艾石仔 發表於 2017-1-11 21:59

無新人獎嘅補償

冠王嘉儀
艾石仔 發表於 2017-1-11 21:59
應該好似張美儀咁 後來比人追過

WEEK 3 銀髮白 [1] / 凡人對抗命運 / 囂張

無新人獎嘅補償
kevinlai1621 發表於 2017-1-11 22:04

會唔會都係死位咂...
Moxy Music Choice 2017 WK 2
1 風起了 張敬軒
2 Lovesick Dear John
3 在這家 糖妹

會唔會都係死位咂...
moxy 發表於 2017-1-11 22:17

其實口水今日無播, 可能只係咁岩播多左

應該好似張美儀咁 後來比人追過
nicholashin 發表於 2017-1-11 22:09

我係想引燈神出黎燈下嘉儀

酷愛903 發表於 2017-1-11 14:24

再次強調:(超勁重鎚^INFINITY)風起了903冠直至佢真係冠為止!!
酷愛903 發表於 2017-1-4 11:04  

留名等恥笑

留名等恥笑
hehehaha 發表於 11/1/2017 23:12
已經笑唔出, 由佢發癲咪鬼理佢啦
人地就瘋人不癲, 佢就痴到勻晒循
獎 - Music Awards 2016 (14/01/2017) 得獎名單
榜 - Music Picks Week 2 (14/01/2017)
1. Who's the Boss - 農夫|2. 荒唐 - 鄧小巧|3. 獵 - 王嘉儀

痛醒 派台未