返回列表 發帖
為左美軒, 我一定會睇歌手

其實好多人都好唱得, 不過內地始終好鍾意高音, 中文金曲聽叮噹唱歌, 係勁既,但聽左半隻歌開始覺得好嘈

為左美軒,點都會睇歌手, 頂多去到嘈果時mute左佢保護聽覺

側甜係咪美籍
kayzzz 發表於 2017-1-9 14:36

係,老美出生的

個標題怪怪地, 點解係  張敬軒 單挑 憶蓮 側田 杜麗莎,又唔係有香港組圍內比拼

竟然咁多港星
咁快搵哂下年仲可以搵咩人
樂遊 發表於 2017-1-9 15:23

jason?

但以jason性格唔似想上呢類比賽節目
樂遊 發表於 2017-1-9 16:06

歌酬超高喎。正常一定去。

香港歌手, 未開過紅館個唱的,首發機會好微, 靚泳果D機會等如0

坤哥係時候要上啦lol
Wing1211 發表於 2017-1-9 17:06

佢一定影衰香港

走音都唔驚啦,個節目會修音
stephybest 發表於 2017-1-9 17:20

走得太勁, 係修唔到

C AllStar先大機會華語樂壇有幾多呢d組合有紅(過) 佢地之前又上過

Kay上去係咪三集foul
...
HOTMAN 發表於 2017-1-9 18:39

明年呢個時候,燒烤叉已休團

之前去過咪王,隻沒結果幾正

佢地話一陣啫 同埋我是歌手咁吸引

其實都係ff下
HOTMAN 發表於 2017-1-9 18:43

希望四子都單飛做歌手,雖然估計只會2個單飛

其實係,個節目永遠都能夠keep住唔同地區嘅人都有
kayzzz 發表於 2017-1-9 19:47

好事,可以見到不同華人地區的好歌手

同埋人人都好努力去籌備、演出,制作又好,一個靚女化埋靚妝,更靚。

都係果句,唔好當比賽睇,會更enjoy

唔知佢地幫幫唱會搵邊個香港歌手。
Nathan 發表於 2017-1-9 20:19

美軒一定揾美之

美軒根正苗紅噶
王梓軒
b01091018 發表於 2017-1-10 13:16

軒仔其實係紅三代黎架, 真正根正苗紅
不過從佢廣州錄音室比人收地黎睇, 佢在內地完全冇特殊待遇

錄音室蝕左過千萬人仔, 仲唔的起心肝揾錢咩

其實好想RB同觸執毛可以參加歌手,將佢哋嘅音樂帶返內地
梁翹柏本身都係香港人,希望多提攜一下香港樂隊啦 ...
kop1874 發表於 2017-1-10 17:31

如果dj有開過紅館,佢地最有機
    橡膠一定會比果條八婆舉報

可是都有人說排名是一早定好的, 不知道誰真誰假
janice001 發表於 2017-1-11 17:07

我覺得有某種程度的內定. 例如能進決賽但不能保証名次, 諸如此類.

聽過NOW TV 訪問一個參加過呢類節目既工作人員, 話會用出場次序 同 一大堆職業"觀眾“ 去影響投票結果 ...
hkchart 發表於 2017-1-12 05:27

控制結果的方法還包括歌曲選擇,因為唱咩歌要節目組批准。

所以我話,唔好當比賽睇,當純粹音樂節目睇最好

明明拎埋批文都要被飛,咁以後拎批文仲有咩用

不過內地就係咁,五時花六時變,所以內地人都想移民去外國