返回列表 發帖

我是歌手5 張敬軒 單挑 憶蓮 側田 杜麗莎

「降key兩度」真係要上大陸我是歌手喇……你冇睇錯,係女歌手MV「降兩度」就變佢把聲嘅……「軒仔」張敬軒呀!

軒仔前年有傳被愛港行動召集人陳淨心舉報支持佔中,搞到其被踢出湖南衞視綜藝節目《我是歌手4》,事後軒仔所屬公司指因個人原因無法成行,又指軒仔冇落實參加,不過軒仔久唔久都可以返大陸演出,就冇何韻詩同杜汶澤等藝人被中國大陸封殺咁慘慘嘅!

今日又再次證明軒仔真係冇被封殺,事關佢落實參加大陸歌唱比賽節目《我是歌手》系列新節目《歌手》,同天后林憶蓮同側田對撼。

軒仔又喺Instagram貼出《歌手》海報,留言:「希望籍此,能把一些自己喜歡的、自己的歌、別人的歌好好唱一遍!」

貼文唔夠一粒鐘,已經有逾260個留言 ,有fans話「雖然好唔想你去,但係既然都決定咗」、「又話唔返去玩呢啲嘢」、「又話大陸歌唱比賽唔啱你玩嘅?anyway,加油!就算之後大陸爆紅都要記得香港fans」。

之前話晒天后出山上節目,有網民認為佢自眨身價,而軒仔前年又公開講過大陸歌唱比賽唔啱佢玩,o依家忽然參賽都令啲fans幾愕然!!!!

早前有網民估《我是歌手5》會搵邊幾個對戰,o依家名單包括林憶蓮、大陸歌手譚晶、蕭敬騰領軍的獅子合唱團、光良、袁婭維、杜麗莎、張杰、林志炫等,趙雷同側田則以挑戰歌手加盟,現時再加埋軒仔!!!
------

其實唔係好信有咁多香港歌手

舊年都有2個半
今年其實真正嘅應該係得憶蓮一個係香港(籍)歌手

好似話今季改制, 所以會有 ...
kevinlai1621 發表於 2017-1-9 14:27

側甜係咪美籍

張杰、林志炫唔係參加過喇咩
RVHOCPC 發表於 2017-1-9 14:26

有林志炫其他人會輸得好慘

走音都唔驚啦,個節目會修音
stephybest 發表於 2017-1-9 17:20

決賽d live咪炒晒車囉

決賽修唔到
616.1314 發表於 2017-1-9 18:04

想當年漿個medley都係炒晒粉

C AllStar先大機會華語樂壇有幾多呢d組合有紅(過) 佢地之前又上過
HOTMAN 發表於 2017-1-9 18:39

師兄,佢地將會解散喎

C AllStar先大機會華語樂壇有幾多呢d組合有紅(過) 佢地之前又上過

Kay上去係咪三集foul
...
HOTMAN 發表於 2017-1-9 18:39

依個performance應該可以幫佢勉強捱多一集

首發歌手懸念落定,超豪華陣容@林憶蓮 @譚晶Jacqueline @Lion獅子合唱團 @蕭敬騰 @杜麗莎TeresaCarpi ...
SA弟林 發表於 2017-1-9 17:40

D海報成浸娘味

個標題怪怪地, 點解係  張敬軒 單挑 憶蓮 側田 杜麗莎,又唔係有香港組圍內比拼 ...
lblemon 發表於 2017-1-9 15:02

其實係,個節目永遠都能夠keep住唔同地區嘅人都有

唔知佢地幫幫唱會搵邊個香港歌手。
Nathan 發表於 2017-1-9 20:19

希望

張敬軒 容祖兒 雙子情歌
杜麗莎 林昇偉 餓狼傳說
側田 林子祥 十分十二吋
林憶蓮 李宗盛 當愛已成往事

據聞現場觀眾聽唔到早早唱乜,所以墊底
數彩虹 發表於 2017-1-9 21:46

早早已經出盡奶力演唱

見到杜麗莎不禁要嗌一句
QUIET!
kwanie 發表於 2017-1-9 23:51

啱晒大陸班觀眾,係咪都拍手
訪問嘈啲都要quiet

微博有人爆料张敬轩第一场倒数第二,危危呼了
qq2774281472 發表於 2017-1-11 15:59

想知杜麗莎名次

回復  janice001

爆料果位好准的,专门爆料我是歌手,其实我有点信的,轩仔在中间好似一个叫公园1784架营 ...
qq2774281472 發表於 2017-1-11 16:53

可唔可以爆賽果?
記住反白

回復 140# remus

晒時間答班文盲做乜

just kidding

隻手遮天同做唔做野兩回事咯。
軒仔呢鋪,英皇至今未作出任何回應,真唔知間公司公關點解可以咁fail。 ...
effy 發表於 2017-1-15 17:44

成班歌手潛晒水當無事發生,希望軒仔兩個閏蜜朋友 祖兒 菀之 出黎回應下啦

其實證明天后唱歌好普通
jun518 發表於 2017-1-15 17:55

就算個rock友包尾,祖祖都只會係決賽尾二