返回列表 發帖

[Jan/24/2017] Touch Mi 2 2016 Live - 鄭秀文 (2DVD) [4K UHD BD #73]

歌手:鄭秀文
唱片名稱:Touch Mi 2 2016 Live
唱片封面:

推出日期:2017/1/24
唱片類型:2DVD

TrackList:
DVD1
1. PROLOGUE
2. FABULOUS
3. 螢光粉紅
4. 煞科
5. 親密關係
6. 迷糊、情慾、對象
7. 發熱發亮
8. 男仕今天你很好
9. 如何掉眼淚
10.  沒那麼簡單 (合唱 蕭煌奇)
11. … 愛是 (Rap by MC 仁)
12.  罪與罰 (合唱 Kit & Phat@24Herbs)
13. 薩拉熱窩的羅密歐與茱麗葉
14. 上帝早已預備
15. 朝聖
16. 最後一次
17. 如果我們不再見
18. 終身美麗
19. 我們的主題曲
20.  當年情 (古天樂)

DVD: 2
1.TOUCH MEDLEY:
犀利
獨家試唱
星秀傳說
信者得愛 (Feat.MC仁)
2.火熱動感LA LA LA
3.熱愛島
4.捨不得你
5.BALLET MEDLEY:
愛的輓歌
你愛我愛不起
上一次流淚
心血來潮
6.不要驚動愛情
7.默契
Bonus Tracks
1.黃子華楝篤笑吓鄭秀文
2.林海峰是但噏吓鄭秀文
3.The Making of Touch Mi 2 (48 Mins)

附加資料:
這是一次與十萬現場觀眾共同經歷高低跌宕的奇妙旅程

不完美中的完美
這不止是一個演唱會

附送 Sammi Touch Mi 2 絶密 Making of (48 Mins製作花絮)

Source: echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

唔知修音修成點,無cd?

好滾動呀!睇尾場的一定要買番隻sin

#未許天色常藍但恩典夠用
love wins!

最後真係無哭泣無回來
part 3 咁靚既衫同埋咁正既選曲竟然....
唯獨唱得咁好聽都cut? 係咪驚班粉邊睇邊嘔?

48mins making of!!!
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

竟然冇唯獨你是不可取替

熱愛島係咪睇佢唔唱齋扭?

好滾動呀!睇尾場的一定要買番隻sin

#未許天色常藍但恩典夠用
ivanbb 發表於 2017-1-13 18:08

有機係尾二場+尾場
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

有機係尾二場+尾場
l00540 發表於 2017-1-13 20:31

rundown有古天樂既
love wins!

rundown有古天樂既
ivanbb 發表於 2017-1-13 21:22

Mi話有錄影 (我睇尾二場)

因為Mi把聲尾二場才好翻少少
為保險計,兩場都有錄影~

Btw, 最尾兩晚歌衫都無變
仲有Encore的medley部分

必買。。雖然未必唱到最完美,但全場觀眾與mi 的感動畫面。值得回味。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

BALLET MEDLEY

必買,呢個Show真係好難忘
封面都好靚
好可惜無收錄唯獨,唱唯獨個套衫勁靚
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

BALLET MEDLEY
masterdragon 發表於 2017-1-13 22:28

亂咁串字

老黎居然唔收錄,仲喺同個東亞唱片公司

有假side track medley, 正呀喂

亂咁串字
JasOh103 發表於 2017-1-13 23:28

BALLET MEDLEY:
愛的輓歌
你愛我愛不起
上一次流淚
心血來潮

Does it mean ballet dancers dancing through all 4 songs?

無收錄唯獨係因為歌曲版權所限
之前幾次係無版權架?

cd會另外出?

無收錄唯獨係因為歌曲版權所限
之前幾次係無版權架?
JasOh103 發表於 2017-1-14 13:07

ChiSin,呢首竟然會拎唔到版權
以前咁多DVD點拎架
肥婆馬上收皮

既然前幾場有錄低,Bonus Tracks收錄第一場哭泣遊戲同回來我身邊好過啦
肥婆馬上收皮

既然前幾場有錄低,Bonus Tracks收錄第一場哭泣遊戲同回來我身邊好過啦 ...
fifty1205 發表於 2017-1-14 17:51

Exactly!!
睇個兩位吹水我寧願睇低音/走走地音版哭泣遊戲+回來我身邊
就算唔高清都要

cd會另外出?
newguy 發表於 2017-1-14 13:54

會唔會無

會唔會無
阿mark 發表於 2017-1-14 17:57

今次唔出CD呀

今次唔出CD呀
hihi 發表於 2017-1-14 20:23

今次唔出CD呀
hihi 發表於 2017-1-14 20:23

希望出加強版

之前試過3rd edition 先加推cd

random thought: 哭泣遊戲+回來我身邊 in making of?

唔知bluray會唔會有making of

Support

同hocc同期出打對台啵

仲有幾日

我反而情願唔要古天樂獨唱換返 唯獨 ...

另外,今次好似唔出 Karaoke 版 tim ... : (

亂咁串字
JasOh103 發表於 2017-1-13 23:28

Does it mean ballet dancers dancing through all 4 songs?
boy4dudes 發表於 2017-1-14 13:02

剛剛見到實物真係寫Ballet Medley

其實係咪D dancer跳芭蕾舞所以係Ballet Medley

(各位請原諒我既執著)

how much of this dvd ?

剛剛見到實物真係寫Ballet Medley

其實係咪D dancer跳芭蕾舞所以係Ballet Medley  ...
masterdragon 發表於 2017-1-24 13:56

Ballet Medley 有dancers?
btw enjoy the show!! I'm still waiting

買左的可以報下價嗎?
我們都是這樣長大的

who gave the 5-star rating along with the quotes? east asia or herself

HMV 249

買左的可以報下價嗎?
dom 發表於 2017-1-24 14:27

CD WAREHOUSE $219 no poster
Package同TWINS LOL DVD幾似
肥婆馬上收皮

大眾205
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

太子大眾買左$205
我們都是這樣長大的

灣仔聲威閣$199

the music (orchestra)

心血来潮's electric guitar!! (didn't hear it before)

Making of有少少回來我身邊同哭泣遊戲綵排片段
肥婆馬上收皮

Making of有少少回來我身邊同哭泣遊戲綵排片段
fifty1205 發表於 2017-1-26 16:02

個幾秒已經好夠
回來&最後 原key好好聽
睇完我覺得佢係專登cut個3首為左補償比首場既觀眾

個making of好正好感動
頭幾場做得好辛苦

信和$200
love wins!

剛睇晒,其實touch mi2 DVD 冇想像中唱得咁差
所有歌都唱得幾好,fans 又落力為mi 打氣。
幾感動。making of 真係值得收藏。
"最後一次"同慢歌 medley真係好正
我們都是這樣長大的

幾感動。making o ...
dom 發表於 2017-1-28 20:38

最後一場把聲好啲,加上出碟一定有執過哂啦,係冇執到太誇張

最後一場把聲好啲,加上出碟一定有執過哂啦,係冇執到太誇張
hehehaha 發表於 2017-1-28 10:11 PM

比PART 1好太多啦
PART 1收音rundown都差
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

幾感動。making o ...
dom 發表於 2017-1-28 20:38

我反而覺得聽落去比現場聽難聽左
尤其捨不得你同如果我們不再見,個key仲低過Show Mi(仲要係走音沙聲版)
肥婆馬上收皮

我反而覺得聽落去比現場聽難聽左
尤其捨不得你同如果我們不再見,個key仲低過Show Mi(仲要係走 ...
fifty1205 發表於 2017-1-28 22:43

如果我們不再見個key低到好難聽 低到佢都近乎唱唔到 其實係病先咁低定點
仲唱到咁鬼high 好冇feel lol

如果我們不再見個key低到好難聽 低到佢都近乎唱唔到 其實係病先咁低定點
仲唱到咁鬼high 好 ...
721AXA 發表於 2017-1-28 23:07

有時仍吸引
咁難得入rundown竟然唱得咁hea 首歌應該都算容易唱 可以唔調咁低囉
我覺得可能係要調低回來我身邊 所以呢首都調埋 無病應該原key都得既

最後一次可唔可以有一次係唔唱錯歌詞
其實都好容易呀 歌係唱 感覺係說 眼係看 戀愛係愛
最後都唱到亂曬

另外有幾首仲唱得好過part 1 尤其快歌
Side track medley好正呀救命(雖然聲線唔完美) 聽到心血來潮係激動既
期待side track concert!! 大家要落力投票!!