返回列表 發帖
有時仍吸引
咁難得入rundown竟然唱得咁hea 首歌應該都算容易唱 可以唔調咁低囉
...
JasOh103 發表於 2017-1-28 23:32

01年個次得唱半首,今次仲要唱得一段仔
快歌除左開場Fabulous,其他同part 1差唔多質素
講到Sidecut投票,我都幾無言,八公里 理想對象 上一次流淚 哭泣遊戲呢d都俾人投
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

01年個次得唱半首,今次仲要唱得一段仔
快歌除左開場Fabulous,其他同part 1差唔多質素
講到Sid ...
fifty1205 發表於 2017-1-29 00:11

今次個編曲正好多
尤其發熱發亮 如何掉眼淚 罪與罰 Romeo Juliet 信者段rap

其實投票堆歌好多都有派過
而最後rundown我都覺得唔會side得去邊 怪就怪佢次次都終身默契不要唯獨親密我們
所以佢對side track既定義係應該包括咁多年演唱會無唱過 或者10+年無唱過我都接受既
你講個四首都想聽live既
今次好似實不相瞞幾大熱 大多歌想聽喇 好心佢團隊可以排個靚rundown啦 或者請我排 我唔收錢既
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

今次個編曲正好多
尤其發熱發亮 如何掉眼淚 罪與罰 Romeo Juliet 信者段rap

其實投票堆歌好多 ...
JasOh103 發表於 2017-1-29 00:21

你講呢幾首我都覺得好正,如果出Live CD送Studio Version就好啦
肥婆馬上收皮

頭先諗住去大眾買聽日一路開檯一路睇
點知原來今日冇開門

歌手:鄭秀文
唱片名稱:Touch Mi 2 2016 Live
唱片封面:

推出日期:2017/3/17
唱片類型:Blu-ray

TrackList:
1. PROLOGUE
2. FABULOUS
3. 螢光粉紅
4. 煞科
5. 親密關係
6. 迷糊、情慾、對象
7. 發熱發亮
8. 男仕今天你很好
9. 如何掉眼淚
10. 沒那麼簡單 (合唱 蕭煌奇)
11. 愛是… (Rap by MC仁)
12. 罪與罰 (合唱Kit & Phat@24Herbs)
13. 薩拉熱窩的羅密歐與茱麗葉
14. 上帝早已預備
15. 朝聖
16. 最後一次
17. 如果我們不再見
18. 終身美麗
19. 我們的主題曲
20. 當年情 (古天樂)
21.  TOUCH MEDLEY:
犀利
獨家試唱
星秀傳說
信者得愛 (Feat.MC仁)
22.  火熱動感LA LA LA
23.  熱愛島
24   捨不得你
25.  BALLET MEDLEY:
愛的輓歌
你愛我愛不起
上一次流淚
心血來潮
26.  不要驚動愛情
27.  默契
Bonus Tracks:
28.  黃子華楝篤笑吓鄭秀文
29.  林海峰是但噏吓鄭秀文
30.  The Making of Touch Mi 2 (48 Mins)

附加資料:
這是一次與十萬現場觀眾
共同經歷高低跌宕的奇妙旅程
附送 Sammi Touch Mi 2 絶密 Making of (48 Mins製作花絮)
(Mastered in 4K - 畫質比普通藍光更高)

Source: Sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Bluray都係無唯獨
肥婆馬上收皮

Bluray都係無唯獨

Live available on kkbox, itunes and spotify

Live available on kkbox, itunes and spotify
JasOh103 發表於 2017-3-20 11:24

不如好似Love Mi咁出加強版CD+DVD啦
肥婆馬上收皮

不如好似Love Mi咁出加強版CD+DVD啦
fifty1205 發表於 2017-3-20 12:05

睇每首歌既時間 CD好似cut曬talk

btw個音質好好
可以J編曲

btw個音質好好
可以J編曲
JasOh103 發表於 2017-3-20 12:18

唔知點解我覺得聽落去唱得好過DVD
肥婆馬上收皮

fifty1205 發表於 2017-3-20 12:41

可能有執過少少/加重和音

fifty1205 發表於 2017-3-20 12:41

DVD音質好屎, 都唔知收咁多個聲道落去為咩

睇個款分分鐘過一令半個月學咁Love Mi又出過 (買咗iTunes聽住先)

DVD音質好屎, 都唔知收咁多個聲道落去為咩

睇個款分分鐘過一令半個月學咁Love Mi又出過 (買咗iTunes聽 ...
30rock 發表於 2017-3-20 22:12

寰亞官方Fb話唔會出實體CD
肥婆馬上收皮

btw個音質好好
可以J編曲
JasOh103 發表於 2017-3-20 12:18

iTunes 買埋咗... 我都覺得整咗好多,同埋聽講遲 d 仲會出多一個 4K UHD 限量版!~ 好奇袋 !

寰亞官方Fb話唔會出實體CD
fifty1205 發表於 2017-3-20 23:52

如果完美靚聲一定出
仲有cut左個三首
Aiiii如果無病...

好奇怪 iTunes 無擺 沒那麼簡單 呢首...
古天樂 獨唱 cut 就話都正常嘅...
同埋 Touch Medley 快歌一首過又變咗分四首...

好奇怪 iTunes 無擺 沒那麼簡單 呢首...
古天樂 獨唱 cut 就話都正常嘅...
同埋 Touch Medley 快歌一首過又 ...
lokben 發表於 2017-3-21 00:07

最尾嗰個最搞笑

如果完美靚聲一定出
仲有cut左個三首
Aiiii如果無病...
JasOh103 發表於 2017-3-20 23:55

Touch Mi 1尾場唱成咁都照出啦
肥婆馬上收皮

原來無收錄唯獨係件衫版權問題

原來無收錄唯獨係件衫版權問題
JasOh103 發表於 2017-3-21 13:03

件衫都要收版權....咩料.... Source?
肥婆馬上收皮

歌手:鄭秀文
唱片名稱:Touch Mi 2 2016 Live
唱片封面:

推出日期:2017/5/25
唱片類型:4K UHD BD

TrackList:
01. PROLOGUE
02. FABULOUS
03. 螢光粉紅
04. 煞科
05. 親密關係
06. 迷糊、情慾、對象
07. 發熱發亮
08. 男仕今天你很好
09. 如何掉眼淚
10. 沒那麼簡單 (合唱 蕭煌奇)
11. 愛是… (Rap by MC仁)
12. 罪與罰 (合唱Kit & Phat@24Herbs)
13. 薩拉熱窩的羅密歐與茱麗葉
14. 上帝早已預備
15. 朝聖
16. 最後一次
17. 如果我們不再見
18. 終身美麗
19. 我們的主題曲
20. 當年情 (古天樂)
21. TOUCH MEDLEY:
(犀利 ,獨家試唱 ,星秀傳說 ,信者得愛 /Feat.MC仁)
22. 火熱動感LA LA LA
23. 熱愛島
24. 捨不得你
25. BALLET MEDLEY:
(愛的輓歌 ,你愛我愛不起 ,上一次流淚, 心血來潮
26. 不要驚動愛情
27. 默契
Bonus Tracks:
28. 黃子華楝篤笑吓鄭秀文
29. 林海峰是但噏吓鄭秀文
30. The Making of Touch Mi 2

附加資料: