返回列表 發帖
下 我覺得無論排舞同造型都超災難級wo,完全發揮唔到joey舞台功力  ...
loowee 發表於 2017-1-22 00:17

同我是歌手一樣咁災難
完全唔明佢點解死都要唱首膠歌加大力度,上次攻強國唱呢首衰左,今次攻台仲要黎多獲
好似GEM咁正正常常唱首hit song+new song賣下靚聲咪好囉
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

從前有一個定位叫「港星」,同而家有個定位叫「韓星」一樣
果個地方熱潮到,就乜人都可以出唱片,例如港 ...
星勤 發表於 2017-1-23 10:59

你以上講嘅三位女歌手,都有一個共通點,就係強烈個人特色,呢樣係守業天后硬傷
同埋阿妹喺台灣未稱得上紅,仲係小眾歌手
肥婆馬上收皮

個人特色可以創造出黎,呢個係唱片公司 A&R 要造嘅野
星勤 發表於 2017-1-23 11:33

我諗佢近年做歌自由度應該幾大,但佢d國語歌淨係識搵入圍金曲獎嘅唱作人
結果做唔到自己嘅特色出黎,唱又唔見得比作曲個位好
肥婆馬上收皮

平心而論我都認同你既講法台灣市場係需要個人特色先可以打開到既市場

但係咪容祖兒真係咁無個人特色我又 ...
CunninG 發表於 2017-1-23 11:30

容祖兒國語歌唱中國風? 要諗佢廣東歌有邊首中國風成功嘅都要諗一陣啦,何況國語
都係個句,佢繼續喺香港自High守業啦,無乜可能攻得入華語市場架啦
肥婆馬上收皮

“香港樂壇天后”咪祖兒嘅定位囉  仲話佢冇定位

希望佢以後攻台嘅時侯加埋“破紀錄勇奪1x次 ...
nicknicknick 發表於 2017-1-23 13:20

上次攻台宣傳Moment已經矖過
肥婆馬上收皮