返回列表 發帖

取代鍾嘉欣吳若希 簽星夢Hana菊梓喬要守子宮10年

去年出道的創作女歌手菊梓喬( Hana),只是花了大半年時間,已經成功在各大頒獎禮中橫掃多個新人獎,新一年,她更得到星夢一紙合約,老闆何哲圖( Herman)更講明讓 Hana接吳若希棒,點名力捧。
為免新寵再步同門的鍾嘉欣和吳若希生 B停工後塵,傳聞 Hana賣身契列明條款,嚴禁結婚生 B。早前本刊發現已年屆三張嘅 Hana去了佐敦一座醫務所林立的大廈睇婦科,有指她此行除了例檢,另一目的是了解「凍卵」手術資料,為 10年後生仔未雨綢繆。

禁結婚生 B

破格以三十歲之齡闖樂壇的菊梓喬( Hana),身材無甚睇頭,但勝在樣子十足內地女星劉亦菲,加上唱得又彈得,去年出道火速成為宅男新一代女神。
踏入新一年, Hana正式泊碼頭加盟星夢娛樂。今個月七日,公司隆重其事為她舉行加盟記者會,獲星夢一眾師兄師姐包括鄭俊弘、許廷鏗等拍短片歡迎。
分屬同門的鍾嘉欣和吳若希分別為生 B停工,搞到老闆 Herman(何哲圖)冇晒符!雖然 Hana不如吳若希青春,但 Herman有意將她打造成另一個吳若希,務求紅歌又紅人;但首要條件,是要 Hana守住子宮,合約期內嚴禁結婚生 B。
已經三張的 Hana為錢途着想,但又怕將來做高齡產婦,惟有預先「凍卵」,為未來做媽咪作準備!

上週六(一月十四日), Hana在尖沙咀出席完活動再會合友人行街醫肚後,再行去位於佐敦的嘉賓商業大廈,在大堂水牌看了一輪,便直上樓上一婦產科醫務所,等見醫生期間, Hana更與友人傾到有關「凍卵」的話題。
「識 Hana嘅朋友都知佢好鍾意小朋友,不過呢幾年係事業搏殺期,加上合約講明唔俾生 B,所以佢都唔諗住拍拖;但女人將來最終係要有個家,所以我哋提議佢考慮『凍卵』,聽講葉璇都做過兩次呢種手術,大家驚佢甩漏,仲介紹埋醫生俾佢。」 Hana身邊友人說。

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

獲星夢一眾師兄師姐包括鄭俊弘、許廷鏗等拍短片歡迎......

師兄 = 鄭俊弘
師姐 = 許廷鏗

10年後生仔? 如果10年後真係紅左,herman又會唔會比佢生呢?

係咪又係啲宣傳新聞?
獲星夢一眾師兄師姐包括鄭俊弘、許廷鏗等拍短片歡迎......

師兄 = 鄭俊弘
師姐 = 許廷鏗

...
boy4dudes 發表於 2017-1-22 16:14

10年後生仔? 如果10年後真係紅左,herman又會唔會比佢生呢?
newguy 發表於 22/1/2017 16:16

http://topick.hket.com/article/1478968/
如果屬實的話,40歲仲有冇得生

XYZZY 發表於 2017-1-22 16:20

美kay都係40歲生

If she can't do it herself, she might get a 代孕媽媽 (surrogate).

newguy 發表於 2017-1-22 16:16

10年後星夢呢間垃圾公司仲起度先算啦

美kay都係40歲生
kayzzz 發表於 2017-1-22 16:21

頭生同第二次生好唔同架大佬

呢間公司多數有新聞都係想宣傳新歌
So it seems that Hana is going to release her new song?
利申:唔係鏡粉

已經成功在各大頒獎禮中橫掃多個新人獎

陳明憙心諗

So it seems that Hana is going to release her new song?  ...
tom 發表於 2017-1-22 17:20

好似有套唔知咩外購劇既主題曲係佢唱

真係人紅多是非
最慘係都未紅已經開始俾人跟

最女hana

So it seems that Hana is going to release her new song?  ...
tom 發表於 2017-1-22 17:20

同意

勝在樣子十足內地女星劉亦菲,加上唱得又彈得,去年出道火速成為宅男新一代女神

星夢D稿可以再誇D

想人守十年
都搵個妹妹仔啦
人性呢
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

佢都三十歲啦,如果真係搵到人嫁生仔都吹佢唔漲啦! 就算公司唔肯解約,佢唔肯開工都無計。如果佢唔係入其他唱片公司而係唔做應該告唔入。

何雁C 唔係咁快玩完拿。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

何雁C 唔係咁快玩完拿。
dom 發表於 2017-1-22 21:13

最慘係佢,難得吳xx去生b,自己有機會上位,但突然又簽個外人

都幾慘,10年後已經四張嘢,仲點生B啊

真係人紅多是非
Hananana 發表於 2017-1-22 17:52

鬼有人會跟佢咩,擺到明夾新聞做勢

都幾慘,10年後已經四張嘢,仲點生B啊
kop1874 發表於 2017-1-22 21:27

仲有謝文欣。咁多年歌都冇首?

from fb 笑死我
吳若希好出名㗎?
邊個嚟㗎?
啊…為咗嫁個有錢人!
唔做歌星做未婚媽媽!
睇清楚~係未婚媽媽唔係未婚妻!
要人做佢接班人?

何哲圖唔見得對Linda幾好,成日話做歌,最後就一隻星空愛情....鐘嘉欣未拍拖果時都唔見有咩力推...
舞來舞去 不日內開始錄音。

tom 發表於 22/1/2017 17:20

最慘係佢,難得吳xx去生b,自己有機會上位,但突然又簽個外人
newguy 發表於 2017-1-22 21:22

可能佢八字同何生唔夾
同埋據說有啲老闆專捧啲有破碎家庭既女星
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

from fb 笑死我
amy 發表於 2017-1-22 23:23

心水清

XYZZY 發表於 2017-1-23 00:04

無得再俾夢裡花洗腦

可能佢八字同何生唔夾
同埋據說有啲老闆專捧啲有破碎家庭既女星  ...
matthew1990 發表於 2017-1-23 00:21

唔睇username以為係另外一位會員講既

個樣都幾無觀眾緣

唔睇username以為係另外一位會員講既
kayzzz 發表於 2017-1-23 00:25

WHO?

岩加盟就有歌,錦繡未央主題曲

岩加盟就有歌,錦繡未央主題曲
huoyanjie 發表於 2017-1-23 03:03

Poor 何雁詩,呢排個勢咁好又突然要捧新人,好不容易有機會上位便有人爭資源。

可能佢八字同何生唔夾
同埋據說有啲老闆專捧啲有破碎家庭既女星  ...matthew1990 發表於 2017-1-23 00:21

同迷信有關? 唔明。(又唔係英皇)

佢又幾kary到首歌喎,何雁詩應該唱得無咁好

其實完成冇聽過呢個人
頭先睇成星夢hea簽....

為左事業, 要有取捨, 40歲要懷頭胎, 仲要陀得穩, 其實唔係太容易, 未必一擊即中. 不過佢趁後生拎定卵子出黎, 會好D

不過, 呢D 野係整定的, 准備已經做左, 盡人事,聽天命

Poor 何雁詩,呢排個勢咁好又突然要捧新人,好不容易有機會上位便有人爭資源。 ...
Ching2015 發表於 2017-1-23 04:43

何雁詩係正經人家出身, 唔識叫月巴佬 爸B, 梗係蝕底

再者, 何真係冇乜外型, 特別係身材一D 都唔索

何雁詩係正經人家出身, 唔識叫月巴佬 爸B, 梗係蝕底

再者, 何真係冇乜外型, 特別係身材一D 都唔索 ...
lblemon 發表於 2017-1-23 14:13

但何幾好笑容, cute同形象討好。最近佢的歌反應都好好呀。
Hana外型唔錯,但未聽過佢的歌暫時no comment.

但何幾好笑容, cute同形象討好。最近佢的歌反應都好好呀。
Hana外型唔錯,但未聽過佢的歌暫時no comment. ...
Ching2015 發表於 2017-1-23 14:28

月巴佬好清楚, 對于target audience, 即TBB果班觀眾而言, 最重要係外型! 唱方面, 只要CD 唔算五音不全就可以.

所以, 月巴佬一定會力捧有外型既人, 即有潛在男神/女神潛質的人.  我唔覺何有女神潛質.

月巴佬好清楚, 對于target audience, 即TBB果班觀眾而言, 最重要係外型! 唱方面, 只要CD 唔算五音不全就 ...
lblemon 發表於 2017-1-23 15:04

咁又係,起碼外型好可以拍下劇。

不過HANA已經三張嘢 又唔算特別靚女
仲入埋星夢罐頭公司 以後估計又係出品罐頭歌
不過入星夢就勝在可以快速出名 俾多啲人認識佢
無力將天氣逆轉。

講真 16年出道話係唱作女新人
簽左星夢咪變成劇集歌手...

咁快錄起一首歌。。。
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

"守住子宮十年"-->. 咁核突露骨嘅鱔稿真係星X呢間垃圾公司先寫得出。

By the way, 35歲已算高齡產婦啦,仲等到四十歳?

真係人紅多是非
Hananana 發表於 2017-1-22 17:52

定係夾記者做新聞咋
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

好入唔入入間垃圾

咁谷微果啲是否等於玩很完