返回列表 發帖

[改編分享] [#KARYNG2017] 他都不愛我 (OT: 句句我愛你 - 吳雨霏)

洪 C 奶 Kary 揚言2017年會出新專輯同開演唱會喎~
好野………聽住先啦
希望今次Concert會唱多啲一直都收埋左響櫃桶底既歌啦
例如呢首陪左我十年既《句句我愛你》^^

歌曲連結

==========================================
唱盡句句我愛你,可惜他都不愛我…

試過無數次單戀的你,
仍然相信愛情嗎?

[改編分享]
改編歌名:他都不愛我
原曲歌名:句句我愛你
原唱:吳雨霏
改編者:dongbb2332

改編歌詞:

曲: 陳熙
詞: 林若寧
編: 陳熙
監: 朱敬然 / 陳熙
改編詞: dongbb2332

他都不愛我 我便放棄費勁去扮傻
該懂灑脫了 我又再看到那個真的我
戀愛太無常 最後去到永遠有幾多
其實抱緊珍惜 我是我 都已不錯
我的愛戀小徑 多坎坷

#從六歲 不知不覺我們大了幾歲
寒夜裡 孤單一個靠誰 學會心碎
(寒夜裡 孤單一個有誰 再次心碎)
無謂再花半生記念 進退失據
孤苦的 難過多一次 多一次 該不會 再被拒

單戀一百次 每段愛也看似有限時
根本不愛我 唱盡句句我愛你也真諷刺
街角裡途人 盼望有個替我戴戒指
無奈幸福總要 丟低我 得我一個
為何尚有險阻 沒結果

Repeat #

早接受了 早厭倦了 傷已沒法療
時針每日跳 已懂得笑 不過寧願大聲嚎叫

從六歲 不知不覺我們大了幾歲
寒夜裡 單身一個靠誰 學會乾脆
明日再苦苦許個願 決心一試
單戀曲 又唱多一遍 多幾遍 多千遍 無休止

(從六歲 不知不覺我們大了幾歲) 多少唏噓
(來日縱 單身一個有誰 已經識趣) 學會放棄再重頭來面對
(迎面有許多幸福線 任我挑選) 不甘於
尚有八十年 先找遍 也未遲 找不了 至服輸

評分人數

• KITSTON

DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

支持兩位 bb ^^
Happy and Blessed.

見到吳雨霏個名就衝入泥比五分

吳雨霏復出一定要俾5分
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

原來你都有十年啦

你無人要。。可以找Cm 仔仔啦。。

支持兩位 bb ^^
jose 發表於 2017-1-22 19:08

見到吳雨霏個名就衝入泥比五分
RVHOCPC 發表於 2017-1-22 19:31

吳雨霏復出一定要俾5分
matthew1990 發表於 2017-1-22 23:00

x609

原來你都有十年啦
bagfgfcde 發表於 2017-1-23 19:01

邁向廿年三十年 直到永遠噶

你無人要。。可以找Cm 仔仔啦。。
kk8733 發表於 2017-1-23 23:01

例如呢
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

希望樓主可以成為第二個林夕

好鐘意最尾個句
填詞

好鐘意最尾個句
seaTsen 發表於 2017-1-27 23:53

我都係^^