返回列表 發帖

我係Vocal,想busking賺下錢

唔知咩版出post好
Cool Chat又分分鐘等成個月都出唔到
唯有係呢度出住先

是咁的,我冇錢
所以想去busking賺下錢
但我又唔識彈樂器,所以如果有人一齊合作就好喇...

我唱歌方面...唔算非常好, 但要賺錢一定會練習既
如果想聽下我唱歌既質地
可以瀏覽呢個網頁

大家都愛普通 沒傳奇
但你是你本身的傳奇
我都係想搵兩餐 呃下酒飲 唔好Hi我
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

至少出首新歌啦,咁我好難做架喎
1. 只准許會員張貼其唱作作品。
2. 嚴禁廣告宣傳,如有發現,版主將不予警告,即時刪除該帖並扣分處理。

聽左你救哪一個 聲底唱腔咬字都好似張敬軒 haha

加油努力

至少出首新歌啦,咁我好難做架喎
1. 只准許會員張貼其唱作作品。
2. 嚴禁廣告宣傳,如有發現,版主 ...
KITSTON 發表於 2017-1-23 22:41

搬post lor
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

不如你寄demo去唱片公司啦._.
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

以後紅咗記得刪曬CM咁多年來comments
如果唔係以後娛樂版頭條全部都係John過往插過嘅歌手留言

可唔可以陽光歌架

不如你寄demo去唱片公司啦._.
dongbb2332 發表於 2017-1-23 22:49

做全職歌星賺唔到錢喎

以後紅咗記得刪曬CM咁多年來comments
如果唔係以後娛樂版頭條全部都係John過往插過嘅歌手留言{:1_ ...
JayantL 發表於 2017-1-23 22:54

容祖兒第一個封殺我

可唔可以陽光點的歌架
CunninG 發表於 2017-1-23 22:55

你敢彈,我敢唱

如果John bb 出去唱。。我會做觀眾聽。。全日愛。。叫得好正

容祖兒第一個封殺我
John 發表於 2017-1-23 22:55

祖兒公主復仇計劃 : 主動要求同你合唱

你敢彈,我敢唱
John 發表於 2017-1-23 22:56

但我想聽無人知道JOHN子座

係CM眾籌夾$比你做隻歌,再派下903
CM cool hot hits分分鐘好多5 fun

p.s. 如果我係細唱片公司我會簽你

busking邊有錢賺吖

busking邊有錢賺吖
RVHOCPC 發表於 2017-1-23 23:06

真係冇架咩
我當賣唱乞錢咋
我自己都有比過錢人地

但我想聽無人知道JOHN子座
CunninG 發表於 2017-1-23 23:03

點解祖粉個個都想聽呢首

p.s. 如果我係細唱片公司我會簽你 ...
hehehaha 發表於 2017-1-23 23:06

跟住係903都係0分
除非搵到美祖合唱

跟住係903都係0分
除非搵到美祖合唱
John 發表於 2017-1-23 23:10

btw, 學樂器寫歌啦
呢D好基本

全面支持John子進軍樂壇
肯肯定橫掃cm新人金

琪待同祖兒一齊加大力度
同jw一齊runaway

btw busking點搵錢
暫時都係見到acapella group有d會出到show

btw, 學樂器寫歌啦
呢D好基本
hehehaha 發表於 2017-1-23 23:11

唔通我真係要趁得閒
tune返好個鋼琴同埋學電子琴

全面支持John子進軍樂壇
肯肯定橫掃cm新人金

琪待同祖兒一齊加大力度
同jw一齊runaway

btw buski ...
HOTMAN 發表於 2017-1-23 23:14

去參加Big Echo卡拉OK大賽啦

贏咗有得唱電影主題曲架
nicknicknick 發表於 2017-1-23 23:12

第一次我想醉

點解祖粉個個都想聽呢首
John 發表於 2017-1-23 23:08

一係唱扮了解或者我好得閒
我想聽你表現我今晚聽晚呢晚嗰晚邊晚都得閒

支持美JOHN
可唔可以眾籌支持?

p.s. 如果我係細唱片公司我會簽你 ...
hehehaha 發表於 2017-1-23 23:06

如果cm可以變做樂壇一個機構/細公司都幾美好
form一個group 每人唔同崗位 合力造一兩首派台歌咁

唔知咩版出post好
Cool Chat又分分鐘等成個月都出唔到
唯有係呢度出住先

是咁的,我冇錢
所以想去 ...
John 發表於 2017-1-23 22:32

有興趣做臨記觀眾,齋企每小時300
歡呼每1次50
尖叫另加500
追車價錢另議

歡呼每1次50
尖叫另加500
追車價錢另議 ...
kayzzz 發表於 2017-1-23 23:23

form一個group 每人唔同崗位 合力造一兩首派台歌咁{:1_9 ...
HOTMAN 發表於 2017-1-23 23:20

ME可以幫手寫文案

一係唱扮了解或者我好得閒
我想聽你表現我今晚聽晚呢晚嗰晚邊晚都得閒 ...
CunninG 發表於 2017-1-23 23:18

日日扮了解 裝作愛心很偉大

支持美JOHN
可唔可以眾籌支持?
艾石仔 發表於 2017-1-23 23:19

咁支持左青政先

form一個group 每人唔同崗位 合力造一兩首派台歌咁{:1_9 ...
HOTMAN 發表於 2017-1-23 23:20
ME可以幫手寫文案
艾石仔 發表於 2017-1-23 23:26

我一定係負責反容

歡呼每1次50
尖叫另加500
追車價錢另議 ...
kayzzz 發表於 2017-1-23 23:23

咁好搵既話我衝去尖叫同追車

其實我係咪唔小心開左個chat post

不如john子cover 凡人對抗命運

不如john子cover 凡人對抗命運
艾石仔 發表於 2017-1-23 23:45

咸蟲最愛避孕 個路線太佬味
唱 迷塞表哥度 可能好啲

咸蟲最愛避孕 個路線太佬味
唱 迷塞表哥度 可能好啲
hehehaha 發表於 2017-1-23 23:49

你係咪我表哥

就咁用手機錄? 好正!

出隻翻唱大碟啦不如

01. John子點的歌
02. 大哥
03. 原諒我要高霏
04. 停止繁殖
05. 櫻花樹下 (punkhippie mix)
06. Yim sin (tuen mun bitch mix)
07. Bounce It Bounce It Girl
08. Mister John
09. Runaway
10. 扮了解

真係冇架咩
我當賣唱乞錢咋
我自己都有比過錢人地
John 發表於 2017-1-23 23:08

扣埋d amp呀咪呀 有幾多錢剩吖

扣埋d amp呀咪呀 有幾多錢剩吖
RVHOCPC 發表於 2017-1-24 01:47

仲以為有得賺錢

仲以為有得賺錢
John 發表於 2017-1-24 03:55

去到出名到類似redhouse咁 又出show busking又密 咁都賺到既 我上次都係兩三百蚊咁

去到出名到類似redhouse咁 又出show busking又密 咁都賺到既 我上次都係兩三百蚊咁 ...
RVHOCPC 發表於 2017-1-24 05:19

好過冇啦

好過冇啦
John 發表於 2017-1-24 05:19

三個人分有幾多

三個人分有幾多
RVHOCPC 發表於 2017-1-24 05:30

三個人囚禁 誰還要首先犧牲
一人一百 車費+一餐飯都冇左大半了

三個人囚禁 誰還要首先犧牲
一人一百 車費+一餐飯都冇左大半了 ...
John 發表於 2017-1-24 05:32

amp mic guitar cajon 樣樣都係錢呀

amp mic guitar cajon 樣樣都係錢呀
RVHOCPC 發表於 2017-1-24 05:37

以為私伙

以為私伙
John 發表於 2017-1-24 05:38

都要買咖嘛 又會壞

都要買咖嘛 又會壞
RVHOCPC 發表於 2017-1-24 06:07

你唱別來無恙我試下唱和音
(只限一年一次or less)
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

Wow.支持

下次SHOW OFF 試音果時, 不如你去試下

SHOW OFF 係燒烤叉老細新搞的素人大型唱歌團體