返回列表 發帖
周爸張相丁出血

Kyle_ 發表於 2017-2-4 22:55

我呢我呢
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

咁話晒都有個共和榜主貢獻左65分比佢首停止XX wow
CunninG 發表於 2017-2-4 22:59

咁又係
難得XX呢咁
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

CAS話哂都拎過好多年銀 一年金
只可以講平時支持佢地欣賞佢地既 比較中立既榜主今年都唔buy佢地啦 ...
bagfgfcde 發表於 2017-2-4 23:05

拿我有繼續比三甲佢地架
平心而論 聲音騷了同卿卿我我都唔係差, 加埋生於斯
如果唔係五月天, 佢地應該入到

CM 共和男歌手 銅獎

有經典的旋律延續,也有反動的聲嘶力竭。
既要走上主流,又要保持初出道的型格與節奏 ...
powerful 發表於 2017-2-4 23:06

到底係咪每個上位中歌手都會出現呢種主流同舊有風格難以妥協既現象呢?
見到林奕匡, 有少少諗起盧巧音
但林奕匡又比盧主流好多

到底有幾多個會去睇演唱會
艾石仔 發表於 2017-2-4 23:09

但2016年都有上共和榜 鍾意《有人共鳴》全部廣東歌都好難唔係fans  ...
nicholashin 發表於 2017-2-4 23:10

覺得好聽就fans
咁我鍾意J-POP d歌咪變埋祖粉

唔好咁話自己
kwanie 發表於 2017-2-4 23:14

我冇買飛, 唔會睇

CM 共和男歌手 銀獎

停頓過重新出發,再創音樂高峰。
不再離地談外星哲學,轉而抒發簡單直率的情感,亦呼 ...
powerful 發表於 2017-2-4 23:17

佢2016年既歌的確有回勇跡象
慢慢都開始拾回對佢既喜愛
希望唔會好似10年同13年咁突然消失左

0. John
0. John
1. 美背
kwanie 發表於 2017-2-4 23:22

點解唔係113

ermmm
對周爸衝首金失敗感到可惜
-Prince- 發表於 2017-2-4 23:23

今年剛剛回歸(15年雖然個人返左黎, 但好似音樂都係爭d)
等多一年啦
如果真係保持到音樂質素, 相信都會有好成績
佢最致命弱點都係發力從來唔會超過三年

爸爸爭134分  論歌其實爸爸好過陳柏宇唔少唔好嘈親人 OK?
nicholashin 發表於 2017-2-4 23:29

咁論Vocal呢

JW真係好值得最少有一個三甲
甚至女金都唔過份
覺得佢2016年音樂唔會比方皓玟差

美霏有無得出場
艾石仔 發表於 2017-2-4 23:43

美霏全年0分 好難出場喎
最多係tag係咁二提一提

都幾擔心鄧小巧2017年仲保唔保持到落去

希望有禎禎

HI Power 兄  剛去完街回來~   好音版個貼我鎖左 後續交比你XD係未好衰

P.S講番正經野 我係黎支持C ...
Tonlo 發表於 2017-2-4 23:54

明明大家投得咁開心

最後六強係 4 : 4 : 3 : 3 : 1 : 1
緊湊到喊

right~!
如果有榜分大細碟 / 男女組合 會計最高分嗰隻 ...
ed8671ed 發表於 2017-2-5 00:34

好似講緊我咁
J-POP果4票其中一票係我架~~~

好彩可以同台灣幫平分春色
幫香港人爭一口氣
木土勁揪!!!!!

CM 共和 聯頒大獎 - 歌手獎

今晚的大贏家,四首上榜歌全出,新人大勝利!

鄧小巧 (共得39個共和榜歌手獎項 ...
powerful 發表於 2017-2-5 00:35

好奇
共和榜得17個榜點解會有39個歌手獎

木土
CunninG 發表於 2017-2-5 00:42

本土
見到祖祖有獎太激動
就好似見到禎禎咁

希望祖兒有獎
我宣佈如果容祖兒有獎 我今晚會訓覺
John 發表於 2017-2-4 22:41

好彩...

多謝powerful
出年再見
kwanie 發表於 2017-2-5 00:50

出年唔知點算

訓啦染頭

真係想知大巧果39個獎點黎喎
kwanie 發表於 2017-2-5 00:58

估計
16個新人獎
大約10個歌手獎
大約10個碟獎 (無論大/細碟)
大約5個十大

另外投票獎第五位得5票, 好似都係相當低既紀錄
睇黎大家都雷動雷到歸哂邊

估唔到MAYDAY拎到唱片獎
YUMK 終於拎到歌曲獎

走啦你
Kyle_ 發表於 2017-2-5 00:59

走去邊?

希望kay今年可以出2首歌 唔使好似今年咁一歌走天涯
張少 發表於 2017-2-5 01:22

其實舊年都有隻拾回既

估唔到十大邊線同各個銅獎原來差距都咁細
好可惜瀰漫上唔到榜
如果Blaster有共和榜一個小小認同就好喇