返回列表 發帖

其實佢呢堆說話背後既思想咪係"男仔唔可以乸型",而再落多層,呢個思想咪係源自於恐同
但我信佢自己根本唔aware呢件事,因為係佢個生活圈(指父母圈)既人個個都自然咁諗,所以都情有可原

你話如果Kay講呢番話就抵打啦,佢讀左咁多年呢d野都注意唔到既話,但fa唔為意係好正常既事

Fb有仔話同佢咩過,仲要佢做0 lol
其實人地阿媽教仔我地有咩權出聲呀
人地阿媽歧視自己個仔都無乜 ...
Wing1211 發表於 2017-2-5 22:20

呢D可以作既(雖然都好想知佢做0係點)
不過睇下丁生ig就覺得佢好鬼gay 尤其係運動相 係0一D都唔奇

丁生曾幾何時同某陽光系男子組合成員打得火熱其實圈內好多人都知,不過兩個人都分別同女人結左婚了

「男仔唔應該鍾意粉紅色」呢個思想真係好out
John 發表於 2017-2-5 22:06

思想OUT都要抨擊???~
唔可以比人思想OUT架咩??

丁生曾幾何時同某陽光系男子組合成員打得火熱其實圈內好多人都知,不過兩個人都分別同女人結左婚了 {:1_8 ...
loowee 發表於 2017-2-5 22:38

邊個
真既話, 宜家應該keep著友誼波

千嬅完美化解

肯定有班友見千嬅呢排紅(舊愛去鄭中基演唱會)
冇啦啦搵舊聞拎番黎講

講真

其實當你做父母果陣
你點都會有少少擔心掛
只不過而家要所有藝人都好開明開通姐

get down get down and Im on top

天佑???
Kaybb 發表於 2017-2-5 22:52

我都想天佑系hehe 睇下丁丁IG其實有跡可尋

其實佢呢堆說話背後既思想咪係"男仔唔可以乸型",而再落多層,呢個思想咪係源自於恐同
但我信佢自己根本唔a ...
HOTMAN 發表於 2017-2-5 22:29

我又覺得佢未至於恐同既 佢身邊工作夥伴 合作既音樂人都有
你話Mi恐我都信啦 fa恐我真係打死都唔信
所以我覺得佢係清楚而家個社會仍然會偏見同未肯接受 作爲母親一定係會想自己個仔條路好行d 何況都算公眾人物
如果以後出到嚟影到佢著住公主裙 又或者好乸型 一定要承受好多言論/恥笑
佢出發點係好 都係想保護torres 方式可能就偏激左少少咁啦

或著咁講 如果torres以後大個係 我覺得佢都會接受
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

「男仔唔應該鍾意粉紅色」呢個思想真係好out
John 發表於 2017-2-5 22:06

講起就諗起一單野:
我推介我身邊啲男性朋友試粉紅色衫,佢話唔敢著
係咪個個都接受到呢

我又覺得佢未至於恐同既 佢身邊工作夥伴 合作既音樂人都有
你話Mi恐我都信啦 fa恐我真係打死都唔信
所以我 ...
JasOh103 發表於 2017-2-5 23:00

講真呢個社會好多人或多或少都有D恐同 係睇程度同自己有冇察覺

fa好明顯唔嚴重同唔察覺 呢件事反而見到大眾對呢樣野既意識警覺提高左

講起就諗起一單野:
我推介我身邊啲男性朋友試粉紅色衫,佢話唔敢著
係咪個個都接受到呢 ...
harryharry 發表於 2017-2-5 23:11

我自己都唔鍾意粉紅色衫既
紅色我鍾意
但粉紅的確難Kary
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

如果系容祖兒講依d說話出黎,你地成班出黎插死左佢啦,見系CM神級人馬楊千嬅 個個出黎護主。
唔 ...
loowee 發表於 2017-2-5 18:50

容粉死開D啦 (如果容祖兒如果容祖兒如果容祖兒...)

我都想天佑系hehe 睇下丁丁IG其實有跡可尋
loowee 發表於 2017-2-5 22:55

Dennis@sunboyz? LOL

King jer 又要開多個post追擊,洗唔洗?

黎緊有春嬌3, 而家整單咁既野,影響曬票房。

P.S.1 其實楊千嬅定Gigi好勝d
P.S.2 諗番起一個99%似楊千嬅既朋友曾經講過既野
做得烈女條路註定唔易行

King jer 又要開多個post追擊,洗唔洗?

黎緊有春嬌3, 而家整單咁既野,影響曬票房。 ...
Nathan 發表於 2017-2-5 23:49

唔覺得d人會因為呢單野而突登罷睇

唔理丁生gay唔gay, 見佢因為千嬅而喊,佢對千嬅感情係真就得。

何況我唔覺得佢gay lol

反而好奇條片點解無啦啦post 左出嚟

我都唔覺千嬅係恐同
至終朋友同自己仔女 身份係唔同
所以千嬅緊張左其實好正常

都係果句 繼續愛嬅

一開fb 港台個Eric 又追擊千嬅

反而好奇條片點解無啦啦post 左出嚟
victor1991415 發表於 2017-2-6 00:29

肯定背後有班友見千嬅呢排紅  出黎搞事
  呀KAY生B冇新聞
  班友咪搵番千嬅黎講

好在千嬅ig完美解決 滿分

呢d野唔係個個做到

一開fb 港台個Eric 又追擊千嬅
wchild 發表於 2017-2-6 00:39

he keeps throwing shades on social media hahahahha

其實係邊個人班粉煽動件事都好明顯

千嬅又唔係聖人其實只係一句說話, 點解引伸咁遠~

楊千嬅訓係度都已經有兩單hot news 兩日內

kayzzz 發表於 2017-2-6 02:02

東方新地@@
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

kayzzz 發表於 2017-2-6 02:02

東方新地again? 見謝kay 大肚無新聞所以做千嬋

呢到班人真係香港社會進步唔到既主因
明明自己係GAY既 又講到楊千嬅咁冇問題, 咁self-hate

容祖兒一句說話講李克勤幾十年都仲攞獎可以講咁耐
反而楊千嬅呢D落後危害社會既思想可以講到佢係受害者

我覺得粉紅色比女仔呢D係舊思想,但唔係佢既錯
但最過分係佢KEY自己個仔張相落ELSA到,為既係嚇自己個仔

東方新地again? 見謝kay 大肚無新聞所以做千嬋
cathay1996 發表於 2017-2-6 03:33

其實老實講我唔覺東方新地有心搞呢件事
要搞一早搞咗
係早兩日有個fb出咗post講咗下先突然咁大回響
後尾人地del埋個post但d人仲係唔放過佢要狙擊

千嬅都致左歉
其實每個人都會有錯吧

就是看不慣有些人硬要挖出來說, 這世界真的什麼都要拿出來批評嗎?批評完其實世界也不會改變,重要是反思和心態。而不是什麼都缺點放大看,然後卻看不到自己身上的髒,誰沒有錯。難道網上人人都聖人沒做錯事嗎,年輕的應該讓世界多一點愛和正能量,而不是什麼有的沒的都去批鬥一番現在是文革嗎?不是幫不幫千嬅,而是也很討厭這種歪風。有時候真覺得有些人都太沒尊重和教養。

就是看不慣有些人硬要挖出來說, 這世界真的什麼都要拿出來批評嗎?批評完其實世界也不會改變,重要是反思 ...
oreo 發表於 2017-2-6 06:19

最奇怪係有班友突然又話人恐同
越講越遠

其實老實講我唔覺東方新地有心搞呢件事
要搞一早搞咗
係早兩日有個fb出咗post講咗下先突然咁大回響
...
electric 發表於 2017-2-6 05:52

今次鞭屍個page sundaykiss都係屬於東方新地

其實真係唔關GAY唔GAY事喎
本身呢個POST既方向就係錯

雖然佢講呢啲說話係OUT
但覺得乸型=GAY呢種諗法咪更加害人不淺
加上佢個ig po其實真係幾感動
人的確係要學習既

同埋俾熱血時報fake左 原來係咁耐之前

John 發表於 2017-2-6 06:37

頭先睇咗下sundaykiss
未免太多楊千嬅啦啩
做乜呢排日日講

就是看不慣有些人硬要挖出來說, 這世界真的什麼都要拿出來批評嗎?批評完其實世界也不會改變,重要是反思 ...
oreo 發表於 2017-2-6 06:19

歪風? 佢係外國講D咁既野已經被大把人封殺喇
又STEREOTYPE又HOMOPHOBIC
反而你地班人仲留意容祖兒今日講左D咩低B野
好心唔好懶關心社會啦

呢件事搞大相信會整頓班藝人講既野, 因為媒體偶像係最易入屋改變人既思想

其實真係唔關GAY唔GAY事喎
本身呢個POST既方向就係錯

雖然佢講呢啲說話係OUT
但覺得乸型=GAY呢種諗 ...
bagfgfcde 發表於 2017-2-6 06:49

其實圍插既人咪又係gender stereotype
乜煮飯仔/鍾意粉紅色就係gay咩
最多咪只可以話係na型

不過呢件事我都跟車太貼,炒左下車

最多咪只可以話係na ...
Lewis 發表於 2017-2-6 08:43

Exactly !!!!!!!!!!!!!!
班友冇嘢做見人插又插

John 發表於 2017-2-6 06:37

中伏添 呢個集團愈嚟愈識玩social media

咁聯合出幾個po就成功炒起話題 好危險

先旨聲明:無睇段片...........

千嬅係傳統中國人,對於同性戀有一定程度「戒心」係好正常

前面都有人講到,佢係公眾人物,個仔被受關注係好正常不過
始終呢到係香港地,同性戀都仲未被大眾接受兼認同,做媽媽既當然係想保護自己仔女、唔想自己個仔承受咁大壓力啦

把口講到幾接受,但係去到自己最親既人就唔係咁講法
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

最多咪只可以話係na ...
Lewis 發表於 2017-2-6 08:43

佢而家咁講即係IMPLY左乸型係唔好, 佢暗地裡咁諗係佢既事, 佢係INTERVIEW當住所有人,包括佢既FANS講就係唔岩
普通大眾好多既思想係受MEDIA影響, 而家2017年的確唔應該講呢D說話
同埋好多我認識既GAY, 都唔跟社會定落黎既男仔既傳統, 如果你同佢講你好驚自己個仔變乸型已經係攻擊緊佢
咁理所當然講自己KEY個仔個頭落ELSA嚇佢真係...

只可惜另到D人見識少, 就算香港幾國際化, 幾先進, 都仲係未追得上人地Inclusiveness既思想
以前皆大歡喜都好多情節提到不男不女好核突, 就係因為思想仲退後
而定都少左好多呢D咁歧視一D唔合乎SOCIAL NORM既人既劇情
唔識唔緊要, 但唔好將一D唔人道既傳統合理化,
如果跟番以前既傳統, 女性根本冇地位, 要進步就唔好SELF-HATE
而家就算D藝人想生仔,但唔可以大大聲公開話唔想生個女出黎一樣

中伏添 呢個集團愈嚟愈識玩social media

咁聯合出幾個po就成功炒起話題 好危險 ...
HOTMAN 發表於 2017-2-6 09:21

英皇勢力又插人。。咁叻英皇開戲俾旗下女歌手Lor

丁子高同边个阳光组合????有无来源???

粉紅色衫好na型咩?
Kaybb 發表於 2017-2-6 11:55

omg 透視,好想地下realting著會點