返回列表 發帖

新GAY界女神陳慧琳:同性戀唔係罪,唔會抗拒話畀小朋友聽

迪士尼真人版電影《美女與野獸》(Beauty and The Beast) 將於下星期上映,雖然呢套電影喺香港列為一級,但係都惹嚟唔少家長爭議,因為導演比爾干頓(Bill Condon)更改原著劇情,將飾演加斯頓嘅盧克伊雲斯(Luke Evans)與手下來富(Josh Gad飾)嘅主僕關係,變成同性戀情節。

結果有保守派家長要求迪士尼只製作合家歡電影,甚至有海外同香港家長團體不滿,發起聯署反對同性戀平權內容,又喺facebook開po要求聯署抗議迪士尼向兒童宣傳同性戀信息,跟住又貼出兩個聯署反對迪士尼喺電影宣傳同志觀念嘅美國網站,呼籲網民踴躍簽署。
今日陳慧琳(Kelly)喺銅鑼灣出席二手衫慈善義賣優先場活動,本身係二子之母嘅Kelly,講到《美女與野獸》加插同性戀情節,Kelly話:「我會自己睇咗先、過濾咗先。我嗰啲太細唔知咩事,大啲知道就要解釋畀佢哋聽,人係有呢個取向,我唔會抗拒話畀小朋友聽,o依家好open,最重要係自己知道自己要啲乜嘢,就算係同性戀都唔使㩒住『我係鍾意異性』,我覺得唔需要,等佢早啲知道『乜原來唔係一個罪』,唔好覺得自己做錯事,灌輸正確態度畀佢哋知,我會咁樣教。

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20170304/56384379

-------------------------------------------------------

上一回合:

咩年代呀
乸型一定hehe?
hehehaha 發表於 2017-2-5 18:13

其實佢系驚佢個仔會系hehe定系乸型呢 不過我唸以佢咁保守思想應該覺得兩樣野冇分別
不過hehe細個多數中意玩女仔玩具 睇怕Torres 都系遺傳左佢老豆

發佈日期:2015年4月24日
hehehaha 發表於 2017-2-5 18:18

Sunday Kiss 剛系facebook重新po出黎 引黎大批網民評擊 仲del埋post
宜家King Jer 又黎聲討 睇怕又比人嘈一排了

「你老公都出左名系Gay/Bi 」
想知呢句係咪真
stopzi 發表於 2017-2-5 18:33

香港PR界公開事實

兩件事喎
想個仔man d唔代表佢唔想/驚Torres係hehe

"遺傳左佢老豆" 講到好似真咁既?  ...
JasOh103 發表於 2017-2-5 18:26

唔系暗示話佢唔想個仔gay,性別認同/性取向亦都系兩樣野,但research都證實過gay童年時系比較中意玩女仔野,千嬅身邊咁多hehe,成件事好諷刺
唔知黃偉文 藍奕邦 著中性打扮哥時 佢系咪覺得好嘔心呢
咁其實如果佢咁唔中意 偏girly ge 男仔,咁佢應該都好憎佢部分fans

而且好老實啦
有邊個阿媽會想個仔係la型或者hehe
成班人又要站在道德高位講咩楊千嬅價值觀有問題
不知所 ...
electric 發表於 2017-2-5 18:46

如果系容祖兒講依d說話出黎,你地成班出黎插死左佢啦,見系CM神級人馬楊千嬅 個個出黎護主。
唔知佢d男fans 買佢d 咁女性主義ge 碟,佢又會唔會覺得好核突呢?

乸型同Gay系一回事?唔好咁搞笑啦好唔好
jaydeng 發表於 2017-2-5 18:59

邊個話系同一回事?
問題系佢覺得男仔玩女仔野系不可接受   而"中意女仔野" 亦都系好多Trans同Gay 共通點(當然唔系指全部人) ,無論系歧視乸型定歧視同性戀 都系封建思想
你地講到好似個個父母都唔比個仔玩女仔野咁,我細個同表兄弟玩美少女戰士 去同學玩d呀媽高踭鞋 用紅色野 etc. 從來都唔會有人叫stop 況且宜家系2017年 唔系80年代

千千好明顯係支持同志
佢主張男人要鍾意陽剛既野 eg 男人

呢個topic可以完啦 ...
bagfgfcde 發表於 2017-2-5 19:36

陳百強好中意紫色,千千唔系應該覺得嘔心唔夠man咩

Fb有仔話同佢咩過,仲要佢做0 lol
其實人地阿媽教仔我地有咩權出聲呀
人地阿媽歧視自己個仔都無乜 ...
Wing1211 發表於 2017-2-5 22:20

丁生曾幾何時同某陽光系男子組合成員打得火熱其實圈內好多人都知,不過兩個人都分別同女人結左婚了

天佑???
Kaybb 發表於 2017-2-5 22:52

我都想天佑系hehe 睇下丁丁IG其實有跡可尋

楊千嬅因為呢d小事就咁大鍋
睇黎大家好support美祖同何韻詩借les互相抽水炒作?? ...
jaydeng 發表於 2017-2-6 14:53

嘻嘻 想當年joey同hocc分手依度咪又成班人插joey唔公開承認自己she she,哥時又唔見人維護佢

#新GAY界女神
masterdragon 發表於 2017-3-4 20:28

轉個topic延續話題先