返回列表 發帖

淨係謝芊彤都值5分啦
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

未開始宣傳已經空降台灣五大唱片冠軍
呢d先係天后實力
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

痛入心扉明抄野子

http://www.5music.com.tw/cdtop.asp

香港女歌手台灣發片冠軍真係難得,7年冇出國語碟沒有被遺忘。
Sammi
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

佢係台灣地位本身就無容置疑
只不過榜單其實都近乎零競爭

佢係台灣地位本身就無容置疑
只不過榜單其實都近乎零競爭
-Prince- 發表於 2017-2-19 11:07

講係咁講,雖然冇乜競爭,但你又唔見萬年天后隻新曲加精選入到榜?
我其實有點意外Sammi拎到冠軍,當年信者得愛都係因為到台灣開演唱會先彈上一周冠軍,今次冇乜宣傳都第一。有趣的是,我對呢隻國語EP興趣比上年隻fabulous更大,呢隻啲歌係好聽啲。

講係咁講,雖然冇乜競爭,但你又唔見萬年天后隻新曲加精選入到榜?
我其實有點意外Sammi拎到冠軍 ...
Serendipity 發表於 2017-2-19 12:28

咁你要將sammi降格同一個無成功打入過台灣市場既女歌手比 我都無辦法

如果信者得愛都冇咁勁
我又唔信呢隻一首hit歌都冇, 演唱會又冇, 又未宣傳既ep可以係台灣咁賣得

A few HK female singers 在台灣有所地位: Sammi, Karen Mok, Gigi Leung & Sandy Lam. Their albums 在台灣好賣得.

Maggie Fu, Ellen Loo, Hocc and Yoyo Sham have been building their profiles there.

A few HK female singers 在台灣有所地位: Sammi, Karen Mok, Gigi Leung & Sandy Lam. Their albums 在台 ...
boy4dudes 發表於 2017-2-19 16:58

近幾年好似得Sammi同GEM喺五大唱片拎到冠軍
肥婆馬上收皮

我其實有點意外Sammi拎到冠軍 ...
Serendipity 發表於 2017-2-19 12:28

祖兒隻新曲加精選係為左港台銷量女歌手獎+IFPI獎,唔係為左打開台灣市場而出
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

香港女歌手台灣發片冠軍真係難得,7年冇出國語碟沒有被遺忘。
Sammi  ...
dom 發表於 2017-2-18 23:59

全新國語EP「裸」(香港進口版)

係咪今次無出台版?

如果信者得愛都冇咁勁
我又唔信呢隻一首hit歌都冇, 演唱會又冇, 又未宣傳既ep可以係台灣咁賣得 ...
721AXA 發表於 2017-2-19 15:59

所以我都覺得好意外。講真,就算其他如梁詠琪莫文蔚,佢哋地位仲喺度但已經唔係銷量保証,只係會上到銷量榜。

全新國語EP「裸」(香港進口版)

係咪今次無出台版?
newguy 發表於 2017-2-19 20:28

應該無出台版. CD 背面有寰亞 AND 華納 logos. 華納應該係幫寰亞在台灣發行.

可能下幾個月出台版 (第二版有DVD或加新歌成為大碟)

真心好聽過Fabulous ...

「祼」堅係一張有質素的唱片!
六首不同風格的歌曲 都有動人之處!
期待六首歌的現場演出!

真心好聽過Fabulous ...

「祼」堅係一張有質素的唱片!
六首不同風格的歌曲 都有動人之處!
期待六首歌的 ...
hans_lung 發表於 2017-2-20 21:02

我覺得呢張係Mi入左東亞之後最正嘅碟
希望Touch Mi2真係開得成小巨蛋站,我都好想聽呢六首歌曲Live
肥婆馬上收皮

http://www.5music.com.tw/cdtop.asp

上榜4星期都在5甲之內
我們都是這樣長大的

上榜4星期都在5甲之內
dom 發表於 2017-3-10 22:23

呢隻EP係實至名歸!

應該無出台版. CD 背面有寰亞 AND 華納 logos. 華納應該係幫寰亞在台灣發行.

可能下幾個月出台版 (第二 ...
boy4dudes 發表於 2017-2-20 03:16

其實寰亞嘅碟都已經一段日子係交由華納發行,香港都係架其實
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

裸體早餐> 隨他去吧 > 痛入心扉 > 我就是愛你不害怕 > 等一等幸福 = 理智與感情

26/3荃灣某商場罕有舉辦鄭秀文裸簽名會及touch mi2 DVD / bluray 簽名會
需簽帳$600元換簽名証
我們都是這樣長大的

26/3荃灣某商場罕有舉辦鄭秀文裸簽名會及touch mi2 DVD / bluray 簽名會
需簽帳$600元換簽名証 ...
dom 發表於 2017-3-11 20:25

比想像中易排
10:45排 11:30就換到

2:45 換晒
我們都是這樣長大的

需簽帳$600元換簽名証 ...
dom 發表於 2017-3-11 20:25

Mi對歌迷真好

上次免費換簽名證
今次一證簽兩碟
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

Mi對歌迷真好

上次免費換簽名證
今次一證簽兩碟
l00540 發表於 2017-3-12 20:14

睇返簽名証原來係送埋"裸"EP一隻。
自備埋touchmi2 DVD 或 bluray 都照簽。
我們都是這樣長大的

終於有時間開隻碟來聽
本歌詞簿係咪俾人驗眼用???

Mi會係5月24號係台北開kkbox live, 希望有直播 同 唱哂EP啲歌

Mi會係5月24號係台北開kkbox live, 希望有直播 同 唱哂EP啲歌
阻住 發表於 2017-4-18 12:33

Mi之前IG po左rundown,會全部唱哂,仲有好多舊嘅國語歌,有捨得!!!!!
希望會錄影出第二版
肥婆馬上收皮

Mi之前IG po左rundown,會全部唱哂,仲有好多舊嘅國語歌,有捨得!!!!!
希望會錄影出第二版 ...
fifty1205 發表於 2017-4-18 13:36

有捨得咁正!
邊度有得睇rundown?

希望會錄影出第二版 ...
fifty1205 發表於 2017-4-18 13:36

佢後面又 delete 咗話唔係 rundown ,只係佢揀歌嘅選擇...

香港KKBOX果晚會現場直播場音樂會,8:00pm開始

裸 台北音樂會歌單

1. 裸體早餐
2. 隨他去吧
3. 理智與感情
4. 痛入心扉
5. 黑盒子
6. 演員 (薛之謙原唱)
7. 當你老了 (趙照原唱)
8. 出界
9. 我應該得到 + 你要我勇敢 (清唱一段)
10. 808 (清唱一段)
11. 眉飛色舞
12. 值得
13. 捨不得你
14. 不能承受的感動
15. 我就是愛你不害怕

安可
不要驚動愛情

裸 台北音樂會歌單

1. 裸體早餐
2. 隨他去吧
3. 理智與感情
4. 痛入心扉
5. 黑盒子
...
阻住 發表於 2017-5-24 20:14

omg你要我勇敢!!!!!!!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

唱成點?

裸 台北音樂會歌單

1. 裸體早餐
2. 隨他去吧
3. 理智與感情
4. 痛入心扉
5. 黑盒子
...
阻住 發表於 2017-5-24 20:14

北京音樂會批文嘅歌單入面仲有美麗的誤會 捨得 如果我是你,但無裸體早餐
唔知會唔會唱呢
香港fans表示希望出DVD
肥婆馬上收皮

唱成點?
hans_lung 發表於 2017-5-25 00:40

voice is back!!!!

北京音樂會批文嘅歌單入面仲有美麗的誤會 捨得 如果我是你,但無裸體早餐
唔知會唔會唱呢
香港fans表示希 ...
fifty1205 發表於 2017-5-25 02:54

should be fake list

唔知會唔會唱呢
香港fans表示希 ...
fifty1205 發表於 2017-5-25 02:54

美麗的誤會 捨得 好吸引!
如果係真就好了

禮拜六北京果場都有現場直播, 7:30pm開始,份批文堅既話有蘇運瑩做嘉賓

http://vku.youku.com/live/play?i ... 5~5~5!2~5!3~5~1~3~A

通常台版都有2nd edition?
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

美麗的誤會 捨得 好吸引!
如果係真就好了
hihi 發表於 2017-5-25 12:20

new arrangement so jeng

live is good

裸 北京音樂會歌單

1. 隨他去吧
2. 理智與感情
3. 痛入心扉
4. 黑盒子
5. 寶貴 (with 蘇運瑩)
6. 眉飛色舞 (with 蘇運瑩)
7. 我要你 (任素汐原唱)
8. 演員 (薛之謙原唱)
9. 當你老了 (趙照原唱)
10. 出界
11. 值得
12. 捨不得你
13. 不能承受的感動 (幾句) / 終身美麗 (班觀眾係台下唱終身美麗,Mi跟住轉)
14. 我就是愛你不害怕
安可
1. 完整 (清唱)
2. 天黑黑 (孫燕姿原唱)
再安可
1. 我應該得到 (兩句) + 對你愛不完 (一句) + 忘情水 (一句) <-- 同觀眾爭論唱咩果時清唱
2. 我就是愛你不害怕

裸 北京音樂會歌單

1. 隨他去吧
2. 理智與感情
3. 痛入心扉
4. 黑盒子
5. 寶貴 (with 蘇運瑩)
6. 眉飛色舞 ...
阻住 發表於 2017-5-27 19:35

完整

唱咗兩句我應該得到,轉頭問後面d人,話你地怕唔怕,結果答復係無批文唔唱得。同埋fans將手機上果張傳說中嘅rundown比sammi睇,sammi話呢d係流架,d歌冇報備,都唔唱得。我覺得好慘lor.

唱咗兩句我應該得到,轉頭問後面d人,話你地怕唔怕,結果答復係無批文唔唱得。同埋fans將手機上果張傳說中 ...
teennum1 發表於 2017-5-27 21:02

其實個rundown好明顯係ff既 佢成個團隊邊可能揀咁多首唔係大熱主打
值得+眉飛色舞直到永遠 阿門

唱首歌姐都要審批
Who is 蘇運瑩?sony 的歌手點解會連繫到同sammi 合唱?
我們都是這樣長大的

其實個rundown好明顯係ff既 佢成個團隊邊可能揀咁多首唔係大熱主打
值得+眉飛色舞直到永遠 ...
JasOh103 發表於 2017-5-27 22:32

但蘇運瑩首歌同天黑黑都係台灣冇嘅,又有中wor

值得+眉飛色舞直到永遠 ...
JasOh103 發表於 2017-5-27 22:32

香港就係信者得愛+不要驚動愛情+終身美麗直到永遠

清唱完整真係好好聽呀
無練過都可以記得某幾個位既扭音 咁多年前既作品聽返佢唱好感動
其實開個國語巡迴都夠歌架!!