返回列表 發帖
歌手許廷鏗(Alfred)日前被本報率先披露於年中約滿無綫及星夢,並會與好友鄭欣宜組公司捧自己。電台主持 ...
matt0605 發表於 2017-2-15 11:44

國際公司 - 會唔會係華納?
有冇有關電台主持梁泰來節目的link?

好悶成日都係呢個話題
阿mark 發表於 2017-2-15 13:01

聽左,我覺得今次唔似宣傳,因為Alfred已經好耐無唱劇歌,出席TVB慈善show同商演了。

好奇一問,既然肥佬一早知佢會走,點解無即刻雪佢既
kayzzz 發表於 2017-2-15 16:58

如果有大半年無唱劇歌,無拍綜藝節目,無出席大部份公司大show及年年出席開的annual dinner 同商演(e.g某保險公司), 遲遲唔出碟,cancel 2016年九展show叫唔叫雪? 其實勁歌佢果part表演似fairwell party多D.

唉 ... 萬千寵愛在一身 嘅 天之驕子

如果 星夢 係真係想佢死嘅,
就舊年照原定計劃要佢開 Star Hall,賺 ...
Bluejays 發表於 2017-2-15 17:45

唔明,唔信佢兩場Star Hall都開唔到。

等左佢開show好耐啦,唉!

曾經擁有一首四台冠都好呀!

坤哥開完紅館,要保護 Alfred 嘅 status,就係非紅館不開。

然後 Alfred 就好積極咁去攪佢 12/4 個 mini ...
Bluejays 發表於 2017-2-15 18:01

其實開咩紅館,柏宇都無開紅館啦,的fans根本就唔mind。佢cancel Starhall真係好令人失望。重有,真係想捧/留佢唔該比個最男/金曲金比佢,克勤/Hins可以加個阿太,事在人為啫,演繹呢的膠獎有鬼用!

唔講唔記得,係tvb做棋子果位,都係叱咤最男最歌得主
tvb藝員一樣可以攞叱咤大獎 ...
阿mark 發表於 2017-2-16 19:43

但坤哥唱片公司唔係星夢。

如果咁講 黎明 古巨基 都係大台拍過劇 一樣拎過903 最男最歌
連男金都拎過 咁係咪代表大台藝人唔係問題? ...
tributehotel 發表於 2017-2-17 16:59

應該係關星夢唱片公司事,903唔buy星夢班底的歌同所有劇歌,坤哥唱片公司係星娛樂。

Bluejays 發表於 2017-2-19 18:10
咁即係梁泰來單嘢係流料,不過好奇怪,宣傳應該唔需要用到梁,消息何來? 同埋話同星夢合約重有一段時間,即係17年中未約滿啦。
牙醫歌手兩邊做,會唔會合約形式係比較自由呢? 如果有多點做歌的自由度,同星夢班底又合作愉快,唔走都無壞的。

即係點?依單野如果係造新聞既話真係好討厭
kayzzz 發表於 2017-2-19 18:37
我都覺得好奇怪,只係年頭又唔係有頒獎禮,又唔係出碟同開show, 都唔係宣傳期,唔需要用呢的野做宣傳。不過如果真係宣傳,佢的緋聞真係抄唔起。

我係睇到呢句喎:「一路都有同公司傾緊合約」
即係 舊年 同 現在 之間,未有新發展,仲係喺 「遲遲未續約」 ...
Bluejays 發表於 2017-2-19 19:10

即係話合約估計係17年到期啦。會唔會係同星夢合約年期未傾掂,而另一方又放風迫佢快的做決定?