返回列表 發帖

時間的錯 - 容祖兒 / 李克勤

單選投票, 共有 59 人參與投票
8.47% (5)
1.69% (1)
3.39% (2)
0.00% (0)
86.44% (51)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲: 時間的錯
主唱: 容祖兒 / 李克勤

派台日期: 2017-2-22

曲/詞: Ji-Su Kim/HowL
改編詞: 李峻一
編曲: Ji-Su Kim
監製: HowL/馮翰銘

男: 紅葉飛舞 飛不出這荒蕪長路
長夜將至 離別偏偏說不到

女: 沉默不語 不該憶起當日美好
忘掉在昨日 沿路中開滿芳草

男: 回去吧 並非雙方的錯
共你重遇這日 如上世記憶未忘
女: 誰 留下也奈何
前塵別再記住 懷念可惹禍
合: 忘了吧 幸福一閃即過
就怪時間出錯 便滅卻再燒的火
男: 偏偏你記住承諾
女: 人生怎可改寫結果

女: 雲在飄遠 秋天的風吹過髮端
女: 逃避 著對視 藏著心聲快悉穿
男: (逃避 著對視 藏著心聲快悉穿)

合: 回去吧 並非雙方的錯
共你重遇這日 如上世記憶未忘
誰 留下也奈何 前塵別再記住
懷念可惹禍
女: 再見 家中她經已安睡
男: 留不低 念舊情都有罪
合: 光陰哪會被逆轉 往事難追

女: 回去吧 並非雙方的錯
男: 共你重遇這日
如上世記憶未忘
女: 誰 留下也奈何
如時代已轉換
合: 懷念可惹禍
合: 忘了吧 幸福一閃即過
就怕時間出錯 未滅卻再燒的火
女: 偏偏我記住承諾
合: 如今天可改寫結果

1 fun
畫蛇添足 zzz
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

so boring

合唱版仲難聽 畫蛇添足。
無力將天氣逆轉。

今次唔系講笑 聽下聽下居然訓著咗

一雞兩味都算, 仲要四味, 四味都算, 仲要全部plug曬.

誠意已經值5分
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

不如plug番裝傻啦

李克勤開口第一句
嚇到打冷震

cm最多一分係咩歌?呢首有無機會破?

0分啦
師任堂仆直冇人睇
連帶首歌都冇人想聽想播
打錯如意算盤喇英皇

英皇不如安排美祖同送禮出一隻合唱歌大碟:)
舞來舞去 不日內開始錄音。

不如plug番裝傻啦
Wing1211 發表於 2017-2-24 16:41

不如plug番gotta get high啦
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

0分啦
師任堂仆直冇人睇
連帶首歌都冇人想聽想播
打錯如意算盤喇英皇 ...
hosealiu 發表於 2017-2-26 02:09

最慘係大陸ban埋
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

點樣將一首歌由悶變成更悶?加入李克勤把聲就得
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

3個月6 plugs而且仲要將首甘悶ge 去改合唱,1分
稔起靚泳 話想等衆姊妹plug 完先至到自己plug,費事分薄宣傳~我稔她可以慳返

隻歌本身都悶, 仲有配把悶聲落去, 你估日日洗腦就可以hit咩
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

大家都唔支持廣東歌,難得兩位實力派歌手合作出歌wor-___-

真心悶。。0分。。

大家都唔支持廣東歌,難得兩位實力派歌手合作出歌wor-___-
on07111 發表於 2017-3-2 08:45

吾鐘意le首歌就等於唔支持廣東歌本來係獨唱,加多個人就等於合作出歌?不如話全部人都反容

時間的錯好聽d定C3PO合唱版好聽d???
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

時間的錯好聽d定C3PO合唱版好聽d???
John 發表於 2017-3-10 17:51

可唔可以棄權
我們的總和

可唔可以棄權
Wonders 發表於 2017-3-10 17:53

好似時間的錯好d
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃