返回列表 發帖
雖然係視線受阻, 但$380買到第24行, 佢地公司都算有良心
chkalu 發表於 2017-5-10 10:10

21行都有,只可惜唔夠時間付款,彈咗出來

仲未有rundown嗎?幾點開始幾點結束?視線受阻區域看得清晰嗎

個台縮左水又無左可移動LED板同20座尖塔,視覺效果真係差過高雄場十倍
不過都睇得出佢地已經盡左力,好似未係紅館見過兩邊LED延伸到看台Row 15咁遠
同埋係紅館呢啲細場,山頂位都好近個台,睇地板啲LED投影一流
最驚喜係居然無果首驚嚇國語歌......雖然我估方丈大驚光臨果場實有返

Rundown

2015 鼓鼓開場
為愛而愛

VCR Part 1: 昨日歡樂街頭戰
派對動物
最好的一天
OAOA
終結孤單
入陣曲
後來的我們
超人

VCR Part 2: 今日魯蛇唱片行
你不是真正的快樂
好好
乾杯
兄弟
人生有限公司

VCR Part 3: 長官重新招集大家
成名在望 (第一段瑪莎彈琴+唱)
我心中尚未崩壞的地方
孫悟空
知足
少年他的奇幻漂流
黑暗騎士
頑固

VCR Part 4: 重新訓練與迎戰
Do You Ever Shine?(國語版)
凡人歌
離開地球表面
如果我們不曾相遇
任意門 (現在就是起點版,五人輪唱)
轉眼
人生海海 + 彩蛋

第一次OT
傷心的人別聽慢歌
溫柔 (還你自由版)

第二次OT (可能時間關係,五位大叔無落台直接嚟)
我不願讓你一個人
洋蔥
倔強

播工作人員名單(播最好的一天)

23:30 收工

視線受阻區域看得清晰嗎
乐坛风云 發表於 2017-5-11 00:06

睇大叔真人同地板LED相信無問題
後面LED就可能睇唔到

個台縮左水又無左可移動LED板同20座尖塔,視覺效果真係差過高雄場十倍
不過都睇得出佢地已經盡左 ...
阻住 發表於 2017-5-11 00:14

竟然無突然好想你lol

好似話13號人瑞做嘉賓,可能突然好想你13號先出現
...

竟然無突然好想你lol
Wing1211 發表於 2017-5-11 10:22

今晚有唱
星期日就入場睇, 好期待

好似話13號人瑞做嘉賓,可能突然好想你13號先出現
siongguan 發表於 2017-5-11 23:40

但班五迷睇完大連直播好唔想見到美瑞做嘉賓

阻住 發表於 2017-5-11 23:47

首歌原KEY 都唔岩千嬅唱...我都覺得唱得好難聽

今晚有唱
星期日就入場睇, 好期待
Kyle_ 發表於 2017-5-11 23:44
wow 又有霏睇

志明春嬌做嘉賓, 聽聞都係唱驚嚇國語版同突然好想你, 佢地話剩係嚟今晚呢場

咁都無咁痛不欲生

原來仲唱左廣東版, 志明ig有片
https://www.instagram.com/p/BUCZkbAFSsA/

志明春嬌做嘉賓, 聽聞都係唱驚嚇國語版同突然好想你, 佢地話剩係嚟今晚呢場

咁都無咁痛不欲生

原 ...
阻住 發表於 2017-5-13 23:28

我都等人YouTube upload

希望尾場唔係譚伯

阻住 發表於 2017-5-11 23:47

但果班五迷思想好迂腐
要抵制套戲 又話一集都無睇過

琴晚睇完, 氣氛真係好正20:15準時開始...唱到23:30
多數唱新碟既歌, 對我哩D街客黎講係好事
未入場果陣勁驚信哥仔爛聲, 好彩冇事仲幾靚聲
同埋佢把啦真係好掂, 好識講國, 講到連我哩D街客都聽到感動
另外LIGHTING、VCR同埋BG 都整得好好好靚!!!
BTW 石頭真係好好J, 好有佬味

琴晚睇完, 氣氛真係好正20:15準時開始...唱到23:30
多數唱新碟既歌, 對我哩D街客黎講係好事{:1_9: ...
Kyle_ 發表於 2017-5-15 10:22
你母親會唔會嬲咗你

今晚係脫胎換骨

今晚係脫胎換骨
艾石仔 發表於 2017-5-16 21:42

仲合唱愛情陷阱
倫伯全程用國語發表講話 (五月天令佢諗起溫拿果啲,總之wfc)

不過佢應該剩係嚟呢場,陳信宏話下次唱廣東歌起碼一年後

BTW, 今晚氣氛好過首場好多(本身好似多五迷揀睇平日場避路人,又撞正金曲奬公佈提名),同埋呢場坐側邊第一行可以睇清楚啲間場片,有啲彩蛋之前都無留意到

香港第五場歌單

2015開場,無暖場嘉賓

派對動物
最好的一天
OAOA
終結孤單
入陣曲
後來的我們
超人

你不是真正的快樂
好好
脫胎換骨 (with 倫伯)
愛情陷阱 (with 倫伯)
(Talk期間陳信宏同觀眾對唱幾句志明與春嬌台語版)
乾杯
兄弟
人生有限公司

我心中尚未崩壞的地方
孫悟空
知足
少年他的奇幻漂流
黑暗騎士
頑固

凡人歌
離開地球表面
如果我們不曾相遇
擁抱 (半首)
任意門 (現在就是起點版,五人輪唱)
轉眼
人生海海 + 彩蛋

第一次OT
傷心的人別聽慢歌
我不願讓你一個人

第二次OT
最重要的小事
倔強

23:37收工

啱啱去紅館搏下有無人放原價霏,點知剩係得堆收霏既 (20:12仲收唔知咩事

好彩臨走去售票處隔離個廁所俾我聽到大半首家家酒

睇ptt今晚嘉賓係任賢齊+梁漢文,合唱傷心的人別聽慢歌同對摺
想知Edmond係咪臨時俾任賢齊拉咗上台

都onL9
開緊show仲開雙倍價 (row字母)
陳柏宇   LOST AND FOUND
陳柏宇   THE NEXT MOMENT
陳柏宇   ESCAPE

都onL9
開緊show仲開雙倍價 (row字母)
啤啤仔 發表於 2017-5-23 20:15

一早賺死左佢地 幾張變廢紙都唔心痛

fb傳過搖滾區BE行黃牛價開10000,仲真係有大陸人買左

又唔係小巨蛋復刻咁得一場,唔明點會買得落

尾場歌單

派對動物
最好的一天
OAOA
終結孤單
入陣曲
後來的我們
超人

你不是真正的快樂
好好
乾杯
兄弟
人生有限公司

我心中尚未崩壞的地方
孫悟空
知足
少年他的奇幻漂流
黑暗騎士
頑固 //段片加左美瑞同余文樂舉志明與春嬌紙牌鏡頭,好似話尋晚果場開始加

凡人歌
離開地球表面
如果我們不曾相遇
任意門 (現在就是起點版,五人輪唱)//石拔改歌詞唱一離開香港,卻又想念香港
轉眼
人生海海 + 彩蛋

第一次OT
傷心的人別聽慢歌
愛情的模樣
溫柔 (還你自由版)

第二次OT
彩虹
憨人

播少年他的奇幻漂流MV

23:37收工

留低嗌左十幾分鐘OT覺得無戲唱就走左,唔知陳信宏最尾有無屈服係後台攞住支咪唱不要走,請不要走

今年唯一痛不欲生就係無13/14號霏,聽唔到洗衣機live

尾場歌單

派對動物
最好的一天
OAOA
終結孤單
入陣曲
...
阻住 發表於 2017-5-24 00:15

琴晚心存希望志明春嬌會出現, 不過喺螢幕見到張志明余春嬌一秒鐘, 都已經好滿足⁠⁠⁠⁠

琴晚之後, 我個心飛左去石頭度

一早賺死左佢地 幾張變廢紙都唔心痛
721AXA 發表於 2017-5-23 20:37

可能都有人買