返回列表 發帖

[May/2017] 五月天 LIFE [ 人生無限公司 ] 巡迴演唱會 香港站

五月天 LIFE [ 人生無限公司 ] 巡迴演唱會 香港站
2017 MAYDAY LIFE TOUR Hong Kong
日期: 5/10、11、13、14、16、17、19、20、22、23
時間:8:15pm
地點:紅磡香港體育館
票價: HK$ 980 / 680 / 380
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

喺咪每年五月都黎一次紅館?佢地市場真好,估計80%觀眾都喺自由行

其實五月天真係好勁
一年一次,仲要咁多場都爆

人生中最好的一天
一生活一場五月天
love wins!

肯肯定有麟伯做嘉賓

奇袋成名在望、少年他的奇幻漂流、終於結束的起點,自傳得呢三首未唱過live,最好有埋脫胎換骨 (五月天獨唱版)

同埋我買左霏睇高雄頭兩場,拜託唔好3月20號公售

BTW, 今年用返東亞做優先預訂

02 著地 - 鄧麗欣

特高fb話優先訂票每卡限買四張

期待rundown多D舊歌

特高fb話優先訂票每卡限買四張
阻住 發表於 2017-2-27 13:09

東亞卡無論幾次交易只能購4張嗎?

東亞卡無論幾次交易只能購4張嗎?
nopop 發表於 2017-3-10 22:11

每張信用卡只可透過熱線/網上進行訂購1次。每次訂購上限為4張。

第一次訂少過四張都無得訂第二次

每張信用卡只可透過熱線/網上進行訂購1次。每次訂購上限為4張。

第一次訂少過四張都無得訂第二次 ...
阻住 發表於 2017-3-10 23:00

我想再問下師兄,第1次訂左4張之後,第二次訂架話會唔比你付款嗎?為左MAYDAY申請左東亞卡,今次應該可以訂到瓜?
但系4張又唔夠分。。。

我想再問下師兄,第1次訂左4張之後,第二次訂架話會唔比你付款嗎?為左MAYDAY申請左東亞卡,今次應該 ...
nopop 發表於 2017-3-11 00:04

呢句中文好難明?
02 著地 - 鄧麗欣

呢句中文好難明? ...
hinz 發表於 2017-3-11 00:07

明啊,就想問問師兄,再次落單時,會唔會比取消?即時取消,定系隔日電話/EMAIL取消?

已有海報流出
329 (即成軍20週年紀念日) 公售
明啊,就想問問師兄,再次落單時,會唔會比取消?即時取消,定系隔日電話/EMAIL取消? ...
nopop 發表於 2017-3-11 16:07

幾時取消咪都係無霏

啱啱係紅館已經見到有南亞人排隊,發生咩嘢事
睇個款唔似排緊聽朝春嬌救志明

啱啱係紅館已經見到有南亞人排隊,發生咩嘢事
睇個款唔似排緊聽朝春嬌救志明 ...
阻住 發表於 2017-3-17 00:05

春嬌救志明都有得炒?
佢又唔只得10場..

沙田通利
點解可以咁猖狂
放張凳係到就得?
02 著地 - 鄧麗欣

今晚睇完高雄站第一場
佢地係呢啲體育場先搭到個十幾層樓高既台,啲視覺效果望落好震撼,搬嚟紅館一定大打折扣
同埋地板都有裝LED投射,希望係紅館都撲到場坐山頂位
唯一可惜係自傳有一首歌無唱

Rundown

1815 家家暖場
看透
塵埃 + 命運
家家酒

播頑固MV

串場影片 Part 1: 昨日歡樂街頭戰
派對動物
最好的一天
OAOA
終結孤單
入陣曲
我不願讓你一個人
超人

串場影片 Part 2: 今日魯蛇唱片行
你不是真正的快樂
後來的我們
好好
乾杯
兄弟
人生有限公司

串場影片 Part 3: 長官重新招集大家
成名在望 (第一段瑪莎自彈自唱)
我心中尚未崩壞的地方
孫悟空
知足
少年他的奇幻漂流
黑暗騎士
頑固

串場影片 Part 4: 重新訓練與迎戰
Do You Ever Shine?(國語版)
離開地球表面
如果我們不曾相遇
(Talk 期間跳唱 溫柔 擁抱 各一段)
任意門 (現在就是起點版,五人輪唱)
轉眼
人生海海
串場影片彩蛋

第一次加班
你說C和弦就是... (五位大叔行去場中心副舞台)
傷心的人別聽慢歌
瘋狂世界
倔強 (五位大叔返主舞台)

第二次加班
軋車 / OK啦
愛情的模樣
憨人

22:11 工作人員名單(播最好的一天)

今晚睇完高雄站第一場
佢地係呢啲體育場先搭到個十幾層樓高既台,啲視覺效果望落好震撼,搬嚟紅館一定大打 ...
阻住 發表於 2017-3-18 23:32

咁正既,6點就開show

https://www.youtube.com/watch?v=YRZVdc6XY6Q
好強既visual
紅館咁細就..

咁正既,6點就開show
Wing1211 發表於 2017-3-19 00:10

咁可以十點零完,方便要搭尾班車返台北台中果班......

好強既visual
紅館咁細就..
721AXA 發表於 2017-3-19 00:43

計visual全晚最癲係呢首

計visual全晚最癲係呢首
阻住 發表於 2017-3-19 00:51

話說高雄場 20 21 拓完而家仲有正價飛賣....佢地銷情比以前差..

話說高雄場 20 21 拓完而家仲有正價飛賣....佢地銷情比以前差..
samxdxd 發表於 2017-3-19 10:14

果兩場應該得真五迷先肯睇
又要7點半前趕到去,睇完又要排一粒鐘等到12點先搭到捷運走
可能佢地計過賣到四萬張都夠回本先決定開,咁依家都達標

沙田通利
點解可以咁猖狂
放張凳係到就得?
hinz 發表於 2017-3-17 19:28

掉走啲櫈啦咩事呀,阻街喎
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

samxdxd 發表於 2017-3-19 10:14

諗住仲有 而家走睇已經 sold out

睇埋第二場,今晚班大叔輕鬆好多,有返開黃腔垃圾話時段

開頭到串場影片彩蛋果四part估計唔會轉歌,長約2小時50分鐘,嚟紅館唔打算罰錢既話應該加一次班唱兩首就收得工

變左既
暖場變左鼓鼓
嗯哼
為愛而愛
可以唷

....

第一次加班
笑忘歌
傷心的人別聽慢歌
OK啦
倔強

第二次加班
軋車
溫柔 (還你自由版)
憨人

第三次加班
志明與春嬌

諗住仲有 而家走睇已經 sold out
-Prince- 發表於 2017-3-19 17:28

啲報導谷到銷情
同埋實有啲呢兩場坐搖滾區既為左睇清楚果地板肯睇多場看台區

唔知做咩事相音已經放咗六首歌既足本實況出嚟

派對動物

最好的一天 + 好好

兄弟 + 人生有限公司
https://zh-hk.facebook.com/KKBOXLIVE/videos/1294209300646756/

成名在望 <--- 全晚亮點
https://zh-hk.facebook.com/KKBOXLIVE/videos/1294717763929243/

回復 29# 阻住

首好好收音好差

02 著地 - 鄧麗欣

目標係尾場山頂+閒日石頭區
不過其實俾我撲到一場坐高啲睇清楚果地板投影已經OK

香港站會否DQ黃牛飛
掉走啲櫈啦咩事呀,阻街喎
Ki 發表於 2017-3-19 15:31

有人請排隊員排五月天
$80/1hr

其實上大麥網睇四、五月大陸有幾場仲有正價霏賣,仲全部開體育場,有幾多人會特登落嚟睇縮水版? 留名等睇四月尾開始會恐慌性拋售

不過開完第一場有口碑陳信宏把聲又唔太爛就會再炒過

urbtix啲字眼昆人, 原來一張卡第一次買唔夠四張都無得買第二次, 果下禁到石頭側田區Row 1但唔夠時間入第二張卡就GG

不過依家加埋買到頭尾場山頂位同16號石頭花道吉他Solo位都要知足, 仲有下係禁到怪獸花道Row 2不過無興趣,即刻讓左俾人當儲人品 (之前睇小巨蛋復刻同高雄場坐夠 )

urbtix啲字眼昆人, 原來一張卡第一次買唔夠四張都無得買第二次, 果下禁到石頭側田區Row 1但唔夠時間入第二 ...
阻住 發表於 2017-3-29 12:39

我屢次入到個網但LOAD唔到位出黎 已經半放棄

urbtix啲字眼昆人, 原來一張卡第一次買唔夠四張都無得買第二次, 果下禁到石頭側田區Row 1但唔夠時間入第二 ...
阻住 發表於 2017-3-29 12:39

香港會唔會加場?Thanks

我表示我撲唔到飛

YELLOW COW 好NA貴

香港會唔會加場?Thanks
samxdxd 發表於 2017-3-29 20:04

機會好微
5月6號太原站,5月27號哈爾濱

睇下過多排黃牛霏會唔會炒燶或者搭好台之後加側田位

機會好微
5月6號太原站,5月27號哈爾濱

睇下過多排黃牛霏會唔會炒燶或者搭好台之後加側田位 ...
阻住 發表於 2017-3-29 20:17

希望肥信可以唔休息,加多幾場

買唔到

話說今年早sold out過上年好多
02 著地 - 鄧麗欣

買唔到 又要幫襯黃牛叔叔

鼓鼓5月12號會搞巡迴見面會香港站,即係起碼頭幾場係佢暖場
希望尾幾場係家家

優先票仍未收到WO

黃牛真係貴到喊出黎,但又好想睇

優先票仍未收到WO
nopop 發表於 2017-4-26 21:46

仍未收到....................

啱啱深圳站出咗日期
10月21-22日 大運中心體育場

如果黃牛價買唔落又唔介意去深圳可以考慮下, 雖然果場其實好遠下 (羅湖坐一個鐘地鐵再行多半粒鐘先去到, 舊年睇Just Repeat It去過一次)

加側田區, 聽朝10am賣霏!!!

少量視線受阻門票發售

應節目主辦機構要求,本節目於2017年5月10日(星期三)上午十時起發售少量$980, $680及 $380視線受阻門票(10場合共約2,070張),敬請留意以下發售安排:

1.售票首日每人每次限購票4張。

2. 購票者可透過以下途徑購票:
    香港體育館售票處 (其他城市售票網售票處不作此售票安排)
    城市售票網網頁: http://www.urbtix.hk
    信用卡電話購票: 2111 5999
    流動應用程式 My URBTIX(Android 及 iPhone / iPad版)

其實依家啲黃牛霏價格回落咗未?

雖然係視線受阻, 但$380買到第24行, 佢地公司都算有良心