返回列表 發帖
所有下雨天接我想留低同未約定真係少女到不得了
加多隻9:55 new soul remix  ...
艾石仔 發表於 2017-3-13 11:01

加多首有隻雀仔plz
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

賣成點?

1st plug 都冇人識到好似side track 咁  
定係其實講緊等待的藝術 真side track 呢

所有 ...
Timmy147 發表於 2017-3-13 03:50

所有下雨天真係 Fiona's Top 5 愛

所有下雨天真係 Fiona's Top 5 愛
賴爽 發表於 2017-3-13 18:13

另外四首係咩

我有瞬間轉移就死而無憾.
風見志郎 發表於 2017-3-13 15:04

ME2,真係好愛呢首!

太陽係咪計到fifi唔宣傳都可以賣晒4場
所以慳成咁
【This is MC】澳門見

係咪開SHOW前一隻新歌都唔會出:0)

Lewis 發表於 2017-3-14 13:15

估計有閨密2主題曲
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

Lewis 發表於 2017-3-14 13:15

好明顯啦 之前講到明今次演唱會會有國語歌搶先曝光
肥婆馬上收皮

好明顯啦 之前講到明今次演唱會會有國語歌搶先曝光
fifty1205 發表於 2017-3-14 18:36

其實都可以出首廣東歌姐
反正佢d廣東歌都一隻隻做
50 字節以內

賣成點?
lovehirofans 發表於 2017-3-13 17:59

full兩場

而Fiona將於下月開騷,她笑謂這次有點似在整蠱自己:「本來搞細型演唱會係想任性啲,唱多啲side cut嘅歌,將本身啲歌重編,好少騷會將三十幾首歌重編,因為咁會做死音樂監製,我已經做病咗觸執毛嘅mike,但佢編得好好。」
肥婆馬上收皮

KKBOX有Fiona親自挑選嘅演唱會預習歌單,有:
噗噗跳、未約定、Just You and me、復原、點水蜻蜓、那一個我、十年後的我、樓梯轉角、慕容雪
肥婆馬上收皮

噗噗跳、未約定、Just You and me、復原、點水蜻蜓、 ...
fifty1205 發表於 2017-3-17 19:37

復原 點水蜻蜓 同 十年後的我 直飛啦頂

噗噗跳、未約定、Just You and me、復原、點水蜻蜓、那一個我、十年後的我、樓梯轉角慕容雪

only紅字有性趣
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

復原 點水蜻蜓 同 十年後的我 直飛啦頂
Lewis 發表於 2017-3-19 09:02

十年後的我就一定有架啦
復原真係唔明點解佢要揀,唱一起老去好過
肥婆馬上收皮

Fiona究竟系咪霖住放棄爭獎 - -
新歌真係0風聲
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

噗噗跳、未約定、Just You and me、復原點水蜻蜓、那一個我、十年後的我樓梯轉角、慕容雪

其實都幾正啊,我幾buy點水蜻蜓同那一個我。
不過復原真係聽到想訓
不如換多d 05-08年既side track(eg:水)
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

Fiona究竟系咪霖住放棄爭獎 - -
新歌真係0風聲
CBY0710 發表於 19/3/2017 23:07
佢都親口講左係無歌宣傳啦 lol

十卜 點水蜻蜓+1

十卜 點水蜻蜓+1
steven891026 發表於 2017-3-19 23:19

點水蜻蜓正呀 甜到漏
50 字節以內

佢唱復原我會起身去廁所
到時相認 OK?

标题

佢都親口講左係無歌宣傳啦 lol
kwanie 發表於 2017-3-19 23:13

錄起咁多都無宣傳歌 太陽嘅宣傳真係勁
無力將天氣逆轉。

夢遊應該都會唱啦,都po曬片

夢遊應該都會唱啦,都po曬片
stephybest 發表於 2017-3-23 13:09

個video fifi係咪夢游梗?

錄起咁多都無宣傳歌 太陽嘅宣傳真係勁
moxy 發表於 2017-3-23 13:01

佢透露左演唱會率先唱方大同作嘅快歌520
肥婆馬上收皮

佢透露左演唱會率先唱方大同作嘅快歌520
fifty1205 發表於 2017-3-24 09:21

之前講咁多原來就係一首
50 字節以內

噗噗跳、未約定、Just You and me、復原、點水蜻蜓、 ...

唱復原真係把鬼噗噗跳Live有少少feel到扭音災難
其他都ok

但可唔可以唱多啲前期sidetrack

尾場仲有成百張飛
真係多謝曬太陽既宣傳

肯出歌未
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

肯出歌未
風見志郎 發表於 2017-3-28 08:52

又話錄左隻520
但仲唔肯派

尾場仲有成百張飛
真係多謝曬太陽既宣傳
Lewis 發表於 2017-3-28 08:48

上次Tonight演唱會,巴士 的士 雜誌 電台 電視廣告樣樣齊
今次乜L宣傳都無,又大半年無出新歌,咁都可以4場賣剩100張飛已經要謝天謝地啦
肥婆馬上收皮

上次Tonight演唱會,巴士 的士 雜誌 電台 電視廣告樣樣齊
今次乜L宣傳都無,又大半年無出新歌,咁都可以 ...
fifty1205 發表於 2017-3-28 18:30

你攞紅館同麥花臣個場比?

又話錄左隻520
但仲唔肯派
Lewis 發表於 2017-3-28 18:22

Live首播

你攞紅館同麥花臣個場比?
JayantL 發表於 2017-3-28 18:40

唔係...但都無理由乜宣傳都無
肥婆馬上收皮

唔係...但都無理由乜宣傳都無
fifty1205 發表於 2017-3-28 21:03

連歌都冇隻真係...
唔通開show個陣re十年後的我咩:o)
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

連歌都冇隻真係...
唔通開show個陣re十年後的我咩:o)
John 發表於 2017-3-29 07:58

最好笑係明明錄左好多歌
可能係費姐講大話啦

最好笑係明明錄左好多歌
可能係費姐講大話啦
Lewis 發表於 2017-3-29 08:42

耶教唔會講大話

之前訪問個時
https://www.kkbox.com/hk/tc/column/interviews-44-781-1.html
佢話左國語歌先係show唱
完左先開始plug 咩

今日有热闹樂壇 不過都唔似會plug新歌
無力將天氣逆轉。

最好笑係明明錄左好多歌
可能係費姐講大話啦
Lewis 發表於 2017-3-29 08:42

同謝安琪差唔多
講就講錄左好多歌
但一路都唔拎出黎
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

回復  fifty1205

出左另一張歌單:
c276hk 發表於 2017-3-29 18:04

啲歌全部plug過:0)

如果最後唔係主唱side track我真係會反枱

個show會跳現代舞 ._____.

啲歌全部plug過:0)

如果最後唔係主唱side track我真係會反枱
Lewis 發表於 2017-3-30 19:25

佢講左得幾首sidecut
肥婆馬上收皮

Sidetrack wishlist:

冬眠, 快樂到天亮, 白色戀人, 狐狸你今天愉快嗎, 不知不覺, It's My Day, 維多利亞女皇的非常秘密任務, F.night, Just You and Me, 扭計骰

佢講左得幾首sidecut
fifty1205 發表於 2017-3-30 20:39

你在哪裡
鳳凰木
影迷少女
小聰明

首首經典

最想聽Zentrix,Choice X,樹娃,上帝是男孩同Vie-ya

都唔知呢幾年FI搞咩
音樂越做越衰,
電影仲衰
完全唔識擇戲
分手說愛你後套套爛
同埋太陽娛樂係咁開戲
但冇套有FIONA份

唔好再講咩希望D歌,電影 俾人正面 有希望
咁樣落去唔使再翻身

我想聽佢講英文咩thank god, love inside, always protecting me....多過唱歌