返回列表 發帖
今日雖然都係趕收工,但氣氛幾好
joshua 發表於 2017-4-10 03:11

其實我覺得ok既,都有成20分鐘
反正第2日要番工,唔想留太晏

真係未睇過咁差演唱會

前大半段唱冷門歌 加上佢又唔講野全場零反應
雖然佢唱左好多SIDE TRACK但我諗FANS最想聽既 水 趕 爭 拒絕畢彼特 統統欠奉
呢一部份都仲可以接受

你在哪裡 / XBF / 天國的微笑 / 點水蜻蜓 / 樓梯轉角
呢幾首我真係聽到皺哂眉頭
編曲個個其實真係炒得
要ROCK既你拎D快歌去ROCK無問題 你改到呢D歌咁既款 真係嚇死人 又難聽 FIONA 真係岩唱呢類曲風咩

今次同TONIGHT無得比 就算係上次NEWAY MUSIC LIVE都好過今次演唱會
我諗今次應該係佢最差演唱會 出碟既我保證唔會買

有人大嗌前菜,佢話留返下個演唱會唱
好surprise佢肯清唱半首趕
Lynn 發表於 2017-4-9 23:54

重有無下次

重有無下次
Frankiekiekie 發表於 2017-4-10 11:19

有就應該有既 唔知係點架姐

問左,今次唔會有碟出
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

問左,今次唔會有碟出
fifty1205 發表於 2017-4-10 15:17

都好既~留番個機會下次紅館大show先出
    佢呢次真係出左都唔想買

都好既~留番個機會下次紅館大show先出
    佢呢次真係出左都唔想買
wewa1001 發表於 2017-4-10 15:24

除非佢返華納,否則應該無乜可能出到live product
聽聞版權係天價
肥婆馬上收皮

問左,今次唔會有碟出
fifty1205 發表於 2017-4-10 15:17

咁大機錄影黎做乜spring?!

雖然話就話場show唔好睇,同以前比差太遠
但睇曬4晚又唔係真係咁難頂既
見到佢第3、4晚rock歌個part把聲都特登厚番,應該有睇大家comment
同埋坐第2行睇真係好心心眼,幾個鐘見到fiona都咁清楚,$1000真係值既
反而起紅館佢要周圍走就無乜可能可以望到佢表情咁清楚
同埋今日成日番工都有係咁諗起佢個樣,同埋都諗番起場show啲歌同音樂
其實睇曬4場都幾洗腦
所以琴晚個場我無後悔睇,而且琴晚係睇得最開心

除非佢返華納,否則應該無乜可能出到live product
聽聞版權係天價
fifty1205 發表於 2017-4-10 16:04

睇黎華納仲煩過球記

見到佢第3、4晚rock歌個part把聲都 ...
Lewis 發表於 2017-4-10 18:04

琴晚氣氛好好,最正係跳舞part lor
佢下次再開應該好似tonight咁,加多d快歌環節
肥婆馬上收皮

咁大機錄影黎做乜spring?!
Lewis 發表於 2017-4-10 18:00

點知 不過琴晚都無吊臂啦
肥婆馬上收皮

佢下次再開應該好似tonight咁,加多d快歌環節 ...
fifty1205 發表於 2017-4-10 18:12

Miss fiona係最大粒子彈,希望有機會係紅館出現!

根本佢講野同唱快歌係最正
唱慢歌唔係唔得,但一唱唱廿首又唔講野真係幾悶

stephybest 發表於 2017-4-10 18:15

其實佢啲趕 水 爭 鳳凰木 miss fiona gone 反應一定唔會差過主打歌
成日攬住字花 天國的微笑 好惡頂,仲有十年後的我系列一定長駐演唱會

回復 561# newguy

SAMMI/側田/吳雨霏 都係咁出啦~太陽唔肯比錢咋下話

其實佢啲趕 水 爭 鳳凰木 miss fiona gone 反應一定唔會差過主打歌
成日攬住字花 天國的微笑 好惡頂 ...
Lewis 發表於 2017-4-10 18:26

字花真心sleepy,上次tonight都係扣分位,十年後系列都enough啦,唱黎唱去都快樂唔快樂……
大把歌可以replace基本上

stephybest 發表於 2017-4-10 18:15

琴晚好多fans叫佢唱Miss Fiona,不過佢無視咗
肥婆馬上收皮

佢應該唔記得左鳳凰木呢首歌
你數漏左唇印同八月號,唔知點解佢咁鍾意唱
肥婆馬上收皮

你數漏左唇印同八月號,唔知點解佢咁鍾意唱 ...
fifty1205 發表於 2017-4-10 18:37

唱Miss fiona都好過唇印啦
所有下雨天個兩句聽親都好驚嚇,第一場聽以為首歌改到變rock

點知 不過琴晚都無吊臂啦
fifty1205 發表於 2017-4-10 18:14

係咪錄嚟遲啲係viutv播?

Filicious同Tonight都有睇,冇將個show同之前嘅比較
其實真心覺得幾好睇!

我覺得留返一part畀美長做自己鍾意做嘅嘢都可以反正字花/天國的微笑/給十年後的我/十年後的我應該之後都會死攬唔放
(唱原版都好啲但feel到次次拖到幾慢去唱)
講真聽呢堆好過佢唱八月號/除下吊帶前/復原
但唔好太多囉...硬食唔到太多

同埋最唔明嘅係...明明佢歌又有咁多...特別係快歌
點解唱嚟唱去都係周末畫報/唇印
型嘅歌又唔係無...倒刺當年自己拍埋mv之後就消失咗
情願改到啲歌變晒樣都唔唱

你數漏左唇印同八月號,唔知點解佢咁鍾意唱 ...
fifty1205 發表於 2017-4-10 18:37

唇印要黎跳唇印舞
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

睇演唱會睇得開心定睇仔睇得開心
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

我覺得留返一part畀美長做自己鍾意做嘅嘢都可以反正字花/天國的微笑/給十年後的我/十年後的我應該 ...
Frankiekiekie 發表於 2017-4-10 19:20

冇記錯倒刺兩次紅館都有唱過?

咁講真依個"音樂紀"話左係好似係佢屋企唱歌比fans 聽
少快歌都正常
同埋話就話好似多快歌 但其實Tonight 都唱得7788
50 字節以內

可能頭兩晚留力掛

係呀
好想識佢,同佢對望左好幾次
Lewis 發表於 2017-4-10 08:35

佢以前有上cm,而家唔知

評分人數

• hinz

依D一定仲多人識過太陽打後D歌
咁十年後系列都係兩首姐 唔唱又會有人話佢夠膽唔唱
50 字節以內

跳舞果part佢今次真係好醒,一早恐嚇定d人會拉人上台跳,好多人都淆即刻跳,雖然d人上到台都係hea跳

佢以前有上cm,而家唔知
joshua 發表於 2017-4-10 20:26

你識佢架?

評分人數

• hinz

連爭都有片噶
好聽噶...background簡簡單單咪幾好
美長真係愈複雜愈多嘢就愈handle唔到

水直頭連唱都唔識唱

拍定啲片遲啲攞黎做MV
nicknicknick 發表於 2017-4-10 22:11

可能學美之首"下次愛你"個低清MV咁做520 MV

連爭都有片噶

...
Frankiekiekie 發表於 2017-4-10 22:15

兩首都唱得好聽
岩既歌岩既編曲真係好重要

連爭都有片噶

...
Frankiekiekie 發表於 2017-4-10 22:15

好聽呀,同rock版xbf差天共地

連爭都有片噶

...

唔好講笑
Vip咁樣仲好睇過場騷

唔好講笑
Vip咁樣仲好睇過場騷
Lewis 發表於 2017-4-10 22:41

原來畀680先係超級大傻仔

你識佢架?
Lewis 發表於 2017-4-10 21:30

中學同u既師弟,你想識(食)佢,我同佢講聲先xD

評分人數

• hinz

原來畀680先係超級大傻仔
Frankiekiekie 發表於 2017-4-10 22:53

猶其正面680,好在放左岀去

中學同u既師弟,你想識(食)佢,我同佢講聲先xD
joshua 發表於 2017-4-10 22:53

覺得佢幾QQ姐 佢都幾明顯係member
你係咪坐佢隔離

評分人數

• hinz

覺得佢幾QQ姐 佢都幾明顯係member
你係咪坐佢隔離 ...
Lewis 發表於 2017-4-10 22:58

我係咪應該同佢講有人睇中佢,問佢俾唔俾電話number你

評分人數

• hinz

我係咪應該同佢講有人睇中佢,問佢俾唔俾電話number你
joshua 發表於 2017-4-10 23:31

Please help
我驚其實係相認錯人

評分人數

• hinz

有friend去左話見到有機錄影…即係會出碟?
利申 超級長情fans谷鬼氣唔L買飛去

有friend去左話見到有機錄影…即係會出碟?
利申 超級長情fans谷鬼氣唔L買飛去 ...
amy 發表於 2017-4-11 02:23
上面有會員話問左,唔會出碟

點解今次個concert好似無聲無息咁...

點解今次個concert好似無聲無息咁...
~蛋撻~ 發表於 2017-4-11 03:05

宣傳都無啦
hea到喊

宣傳都無啦
hea到喊
hehehaha 發表於 2017-4-11 12:26

得個半月時間準備