返回列表 發帖

[Apr/2017] 夢之途中 薛凱琪音樂紀2017

《夢之途中 薛凱琪音樂紀2017》

日期:2017年4月6至8日
時間:8:15pm
地點:旺角 麥花臣場館
門票:HK$680 / HK$480
購票網址:http://www.cityline.com/
購票熱線:2111-5333 (10:00am – 8:00pm)
門票將於2017年2月28日公開發售
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

世界級宣傳!
開售前十八個鐘先公布詳情
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

終於有詳情
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

世界級宣傳!
開售前十八個鐘先公布詳情
hinz 發表於 2017-2-27 14:35

無記招無電台雜誌宣傳無plug新歌
完全唔知太陽想點
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

點都好都會買飛入場撐

夢之途中, 好少女呀, 一定要唱曬07之前嘅歌, 07之後可以一首都唔唱.
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

夢之途中, 好少女呀, 一定要唱曬07之前嘅歌, 07之後可以一首都唔唱.
風見志郎 發表於 2017-2-27 15:06

唔好啦,我想聽噗噗跳同劍龍在草地散步
肥婆馬上收皮

poster 好正

夢之途中 --》 應該會唱獨角獸啦?

btw 其實有無話咩原因今年開concert?

btw 其實有無話咩原因今年開concert?
newguy 發表於 2017-2-27 15:11

可能太陽今年特別有財團支持, 又群星熱辣show又盛.
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

poster 好hea

風見志郎 發表於 2017-2-27 15:49

如果有財團就分多d資源俾fi宣傳啦

薛凱琪今個春天將會用音樂、舞台、視覺帶大家去屬於Fiona的「夢之途中」郊遊!這次的演出名為「A Fiona Music Experience」,希望在一個較小型的場地營造出專屬於Fiona和樂迷們的私密空間。Fiona透露這次演出不止會加入一節舞台劇部分,亦會選唱某些滄海遺珠side track,或曾派台但鮮有獻唱的曲目。製作方面,找來首次合作的Chochukmo結他手Mike Orange擔任音樂總監,配上多才多藝的Fiona所創作的文字、畫作、音樂、戲劇等,呈現出她感性纖細,與在華麗舞台上截然不同的一面!
肥婆馬上收皮

薛凱琪今個春天將會用音樂、舞台、視覺帶大家去屬於Fiona的「夢之途中」郊遊!這次的演出名為「A Fiona Mus ...
fifty1205 發表於 2017-2-27 16:29

走出小峽谷,Dear Fiona與野生蟲草動物歌舞:
小黑與我、有隻雀仔、醜小鴨天鵝湖、尋找獨角獸、狐狸今天你愉快嗎、樹娃、鳳凰木、劍龍在草地散步、點水蜻蜓

如果有財團就分多d資源俾fi宣傳啦
帥小寶` 發表於 2017-2-27 16:27

佢歌影兩棲,而且商業演出算多(出席活動,廣告),照計唔會太過hea佢

薛凱琪今個春天將會用音樂、舞台、視覺帶大家去屬於Fiona的「夢之途中」郊遊!這次的演出名為「A Fiona Mus ...
fifty1205 發表於 2017-2-27 16:29

FIONA VS JY
細show VS 細show
郊遊 VS 秘密花園
一D sidetracks VS 一D sidetracks
一節舞台劇部分 VS 彭秀慧創作

佢歌影兩棲,而且商業演出算多(出席活動,廣告),照計唔會太過hea佢
lblemon 發表於 2017-2-27 16:49

2014開完Tonight蝕大本之後,2015/16都係瘋狂拍戲商演代言填數
回本之後,2017終於可以發展音樂,出國語大碟同開concert
肥婆馬上收皮

好驚買唔到 =[

而家啲新人咁進取 唔出歌直接開show出道嘅

2014開完Tonight蝕大本之後,2015/16都係瘋狂拍戲商演代言填數
回本之後,2017終於可以發展音樂,出國語 ...
fifty1205 發表於 2017-2-27 17:50

Tonight邊有蝕大本咁誇張呀
等我買曬3場$680先
太陽想搵fansclub笨,$1000都敢開

個POSTER.....
血染文青
文化大革命?

其實無宣傳咪仲好
等我聽日輕輕鬆鬆買曬3場飛

風見志郎 發表於 2017-2-27 15:49

但無plug歌無宣傳張poster可以instragram自拍法+photoshop+facebook應該百幾蚊搞掂
旺角彭啲價又貴到嘔...想搵錢搵到盡?

走出小峽谷,Dear Fiona與野生蟲草動物歌舞:
小黑與我、有隻雀仔、醜小鴨天鵝湖、尋找獨角獸、狐狸今天 ...
風見志郎 發表於 2017-2-27 16:35

期待用show唱功扭音唱腔唱醜小鴨天鵝湖

為了回報一些多年來支持我的歌迷會會員,歌迷會會員可購買少量的exclusive tickets ($980+$20手續費),當中包括了:
- 我親自為粉絲挑選及設計的精美小禮物一份
- 於演唱會完了之後, 我會於現場同大家有一個親密聚會,到時還會再一次近距離唱一些神祕歌曲給大家聽,令你意想不到喔。而且,最後當然還會和大家合照啦!

好後悔無買$1000呀
有無人有買,可唔可以讓張俾我

為了回報一些多年來支持我的歌迷會會員,歌迷會會員可購買少量的exclusive tickets ($980+$20手續費),當 ...
Lewis 發表於 2017-2-27 18:57

我原本好掙扎買唔買好,之後諗到佢3年無開show無出碟,就買左頭尾兩場VIP當一次過還俾佢
好彩買咗
肥婆馬上收皮

Tonight邊有蝕大本咁誇張呀
等我買曬3場$680先
太陽想搵fansclub笨,$1000都敢開 ...
Lewis 發表於 2017-2-27 18:15

當年經理人講過,Tonight演唱會天后級budget製作,要兩場全部先回本
最後賣成點大家有眼睇
肥婆馬上收皮

cityline賣霏果頁價格種類有$980...

阻住 發表於 2017-2-27 20:13

Fansclub呢三日優先預訂VIP得full咗尾場
唔排除名額有多俾埋公售果邊
肥婆馬上收皮

我原本好掙扎買唔買好,之後諗到佢3年無開show無出碟,就買左頭尾兩場VIP當一次過還俾佢
好彩買 ...
fifty1205 發表於 2017-2-27 20:10

預埋我啦

好彩買 ...
fifty1205 發表於 2017-2-27 20:10

而家啲平凡中學生咁有錢既?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

而家啲平凡中學生咁有錢既?
matthew1990 發表於 2017-2-27 20:37

我依家係大學生
肥婆馬上收皮

我依家係大學生
fifty1205 發表於 2017-2-27 20:52

不平凡既大學生所以好有錢
BTW去唔到..希望viu會播

3場? I wonder whether they will be sold out or not

3場? I wonder whether they will be sold out or not
boy4dudes 發表於 2017-2-27 21:36

三場麥花臣咋喎,再少就係林奕匡level啦

三場麥花臣咋喎,再少就係林奕匡level啦
effy 發表於 2017-2-27 21:49

林奕匡都開3場喔

林奕匡都開3場喔
JayantL 發表於 2017-2-27 22:02

林奕匡一開波兩場然後加一場吖嘛
fiona唔會冇加場掛

開一場麥花臣既謝大媽係咩level

不平凡既大學生所以好有錢
BTW去唔到..希望viu會播
艾石仔 發表於 2017-2-27 20:58
佢連吳雨霏嘅碟都會買 就知道只要係女人佢都會出錢出力支持啦

網上買好,定排隊買好定打電話買好?
Infinity & Eternity

阻住 發表於 2017-2-27 20:13

但係poster無寫$980
不過就寫A $980

開一場麥花臣既謝大媽係咩level
HOTMAN 發表於 2017-2-27 22:16

同陳奕迅同level

紅館價
i can't accept
love wins!

回本之後,2017終於可以發展音樂,出國語 ...
fifty1205 發表於 2017-2-27 17:50

tonight銷情唔算差,照計唔駛蝕大本卦

求天神俾我撲到曬3場既飛
其賓9/4有可能加場

無放980霏出嚟公售, 準時1000入到去都話賣哂

10:05 680已經要揀上面

零宣傳都賣到咁
真係算唔錯

入到入唔到
Infinity & Eternity

希望加場加到3月30日

話時話
點解成個場咁多都係$680 :0)
$480得個幾行... 癡L線