返回列表 發帖
好彩唔係九展 九展坐樓上側邊真係受罪
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

得4成位公售,
咁都賣唔哂佢可以專心拍戲啦
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

零宣傳都賣到咁
真係算唔錯
Lewis 發表於 2017-2-28 10:20

你買到咩位啊
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

1025先入到個網
買到紅區第4行
Infinity & Eternity

你買到咩位啊
fifty1205 發表於 2017-2-28 11:09

6/4 JJ
7/4 KK
8/4 B (blue)

不過$680真係好貴X_X
如果唔好睇我一定大叫回水
同埋唔知點解我揀唔到stage前面既位
但其他3個section都得= =
8/4 尾場d飛好似散曬

6/4 JJ
7/4 KK
8/4 B (blue)

不過$680真係好貴X_X
如果唔好睇我一定大叫回水
同埋唔知點解我揀唔到stag ...
Lewis 發表於 2017-2-28 11:17

如何入到個網

如何入到個網
pooh1460 發表於 2017-2-28 11:27

要撳出撳入, 唔好齋F5
不過都仲有大把飛啦

有冇人買到480???

要撳出撳入, 唔好齋F5
不過都仲有大把飛啦
Lewis 發表於 2017-2-28 12:31

頂,我係狂F5,長知識,我狂F5 25分鐘先入到去

同aeg 一樣F5 係傻仔既
利申有4 張尾場美長680

10:00 退出再入就買咗尾場II
其實咁多灰色,啲飛係俾邊個sponsor?

cityline 個網有 cache,好低能
上次買 SEKAI NO OWARI 都係,我 F5 佢唔識變,搞到買遲左,好彩都買到
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

Fiona透露將會在今年夏天推出籌備了3年、由方大同擔任監製的國語大碟,而在這次的音樂會裡,可能會率先演唱其中一、兩首國語歌。Fiona亦表示其實很想舉辦一些聚會與內地歌迷見面,也希望他日有機會可以在內地各地舉辦《夢之途中音樂紀》「Pinic Series」系列的「02、06或1.6」版本,在每一站都展現不同的表演給大家看。

這次音樂會主要是Fiona想當作一份紀念性的禮物送給歌迷們,希望在小一點的地方,可以嘗試一些特別的表演方式,呈現不同的一面給歌迷看。所以準備功夫也特別多,例如這次找來了從未合作過的音樂人Mike Orange擔任音樂總監,會將大家耳熟能詳的歌曲重新編曲,並將表演流程設計到好像舞台劇說故事方式;又特地學習從未跳過的現代舞,希望以每一個身體動作去表達Fiona自己的心聲。
肥婆馬上收皮

再遲多步星期六連單丁都無
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

賣咁少飛都仲有咁多飛剩
到時得d死忠 好似開聚會咁
Btw 佢可唔可以出下d歌先 又話有十幾隻歌都唔派下
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

賣咁少飛都仲有咁多飛剩
到時得d死忠 好似開聚會咁
Btw 佢可唔可以出下d歌先 又話有十幾隻歌都唔派 ...
Timmy147 發表於 2017-2-28 16:29

480夾埋每場都唔知有無100張係公售
不過又無優先 都唔知hold左d飛係邊
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

hinz 發表於 2017-2-28 16:58

內部有優先,公眾無之嘛
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

hinz 發表於 2017-2-28 16:58

太陽內部有優先訂票,聽聞每人限購4張
肥婆馬上收皮

以Fi嘅名氣喺麥花臣開3場
公售咁少飛都唔係即爆其實都算賣得麻麻

Fi同太陽幾時完約?早走早著
無論電影定音樂呢幾年喺太陽都係越來越flop

以Fi嘅名氣喺麥花臣開3場
公售咁少飛都唔係即爆其實都算賣得麻麻

Fi同太陽幾時完約?早走早著
無論電影定 ...
JayantL 發表於 2017-2-28 17:49

謝安琪當年開一場送埋cd都唔爆啦
0宣傳下突然賣飛,1日內散到咁多飛已經好好啦,何況佢呢幾年又無乜作品
肥婆馬上收皮

Fiona透露將會在今年夏天推出籌備了3年、由方大同擔任監製的國語大碟,而在這次的音樂會裡,可能會率先演唱 ...
fifty1205 發表於 2017-2-28 15:52

又講咁多去唔同地方表演 又想走數
50 字節以內

頭場680重有一堆
中場680重有一堆(Full過頭場)
尾場680得返單丁就爆

最後死死地氣買咗頭場680 JJ行紅館價真係好貴

謝安琪當年開一場送埋cd都唔爆啦
0宣傳下突然賣飛,1日內散到咁多飛已經好好啦,何況佢呢幾年 ...
fifty1205 發表於 2017-2-28 18:09

謝氏當年夾埋goldEN 咁趕客......
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

派歌未

點解呢兩年咁多當紅歌手去麥花臣開show...不過細場地賣紅館價,唔係diehard都好難會買
舞來舞去 不日內開始錄音。

我買多咗2張尾場$680
有興趣PM我

尾場full左
中場目測仲有10%位, 就full
頭場d位多到嚇死人

太陽真係好好野
可以幾乎無任何聲氣之下都敢公售
依家個4千幾張飛都賣唔曬
美鹿可以正式收山

話說同樣都係薛凱琪演唱會

五年前480蚊可以買到紅館第一行
五年後480蚊只係麥花臣最後兩行

騷價升得快過樓價
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

係咪特登想俾死忠買到飛先

點解呢兩年咁多當紅歌手去麥花臣開show...不過細場地賣紅館價,唔係diehard都好難會買 ...
黃家正 發表於 2017-3-1 07:56

呢個都係問題,同一個場我睇 SEKAI NO OWARI 都係 $688,但薛凱琪要 $680
結果我身邊好多人都話買唔到 $480 就唔睇

係,Fiona 嘅 show 如無意外都一定好靚,production 有保證
但我覺得如果佢平衡到「將貨就價」會更好
論盡樂迷,敢愛敢恨

尾場full左
頭場d位多到嚇死人

太陽真係好好野
可以幾乎無任何聲氣之 ...
Lewis 發表於 2017-3-1 13:03

我覺得零宣傳下差唔多爆到兩場算係咁

尾場full左
頭場d位多到嚇死人

太陽真係好好野
可以幾乎無任何聲氣之 ...
Lewis 發表於 2017-3-1 13:03

0宣傳有咁既成績算好啦
不過太陽真係好垃圾   快收得
plug歌成績又差 簽一堆歌手翻嚟唔知做乜
自問亦有形象 未願暴露惆悵

星期五晚十連位G行都click到出來,所以即係仲有大把飛
舞來舞去 不日內開始錄音。

星期五晚十連位G行都click到出來,所以即係仲有大把飛
黃家正 發表於 2017-3-3 03:15

不要再說了 霉到一個點
以前歌唔hit 個人keep住曝光都未咁霉
而家真係同融姨有得fight
50 字節以內

不要再說了 霉到一個點  
而家真係同融姨有得fight {:1_114 ...
Timmy147 發表於 2017-3-3 03:23

同好姊妹融姨一齊霉, 不如 pair up 組成 "Fi融一派"

霉都係自己攞黎,好好地係華納做一姐咪唱翻shiga之前啲說一句水星逆行,唔大紅都至少有noise,太陽自從最後最後就開始hea Fiona

好似係華納唔同佢續約先去太陽

其實都無幅圖hold咁多,尾場都係hold咗4成多DD
頭場都仲有百幾張飛未賣哂,但頭兩場連位飛全部都喺哂黃區同角落,算係咁啦

無出碟兩年半事前無宣傳仲要咁貴
都咁快賣到咁多 證明爛船都有三分釘
唔似其他女歌手咁一跌真係血崩式咁跌

不過呢樣其實唔值得欣慰
如果佢仲係搵唔返做歌既方向
睇怕都只會繼續陰乾佢儲左咁多年既人氣

利申 無買飛

霉都係自己攞黎,好好地係華納做一姐咪唱翻shiga之前啲說一句水星逆行,唔大紅都至少有noise,太陽自從最後 ...
stephybest 發表於 2017-3-3 13:14

OT 記得好似係當時FI需要錢幫屋企人醫病 先簽太陽娛樂嘅
    希望嚟緊啲新歌可以hit到一首
無力將天氣逆轉。

不要再說了 霉到一個點  
而家真係同融姨有得fight {:1_114 ...
Timmy147 發表於 2017-3-3 03:23

呢排地鐵站好多避孕葯廣告哩,大大個美長曝光

無出碟兩年半事前無宣傳仲要咁貴
都咁快賣到咁多 證明爛船都有三分釘
唔似其他女歌手咁一跌真係血崩式咁跌 ...
-Prince- 發表於 2017-3-3 16:20

雖然呢幾年歌係唔好聽
但佢啲show都係有保證既

好似係華納唔同佢續約先去太陽
myjenjen 發表於 2017-3-3 13:34

簽左官 Ella 後總公司無 budget 幫 Fi 續約嘛
論盡樂迷,敢愛敢恨

多左2張中場 680 jj行 有意pm

下個月頭開show..
太陽仲唔派歌
利申:唔係鏡粉

其實真係算係咁 0宣傳下有咁既成績
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

其實個騷會唔會好短……諗諗下貴價加唔抵
佢完騷又要同fans聚會同送禮,姐係10:30左右就完
除非準時8:15開始先唱多d歌

除非準時8:15 ...
stephybest 發表於 2017-3-5 23:07

當年filicious完得勁快
個個諗住安哥麥當娜一吻, 點知dear fiona就完左
好似11點3就散場..唔記得係咪
第二場有eason +祖明+ 大同先叫做耐少少

除非準時8:15 ...
stephybest 發表於 2017-3-5 23:07

13年neway music live 免費show都有2 hrs啦
我諗今次唔會好短
肥婆馬上收皮