返回列表 發帖
同埋告別我件衫同造型醜到核爆

頭兩套衫都勁童話勁公主..歌又正
之後告別我極速崩壞
同埋佢唔拖到佛壇咁唱應該夠唱多兩首sidetra ...
Frankiekiekie 發表於 2017-4-6 23:38

其實都伏伏地,因為佢真係唱得奇差,
同埋佢又要兼顧太多嘢,但台下睇其實好暈,
成件事似有精神病嘅少女多過公主

啲衫第一件普通到唔起眼,
第二件扮 Elsa 都算,之後 bling bling 玫瑰 Tee,
同埋扮魔鬼屍新娘仲有菇葉姊妹裝,佢啲 taste 幾時咁差

無水無爭無所有下雨天無前菜無趕

唔知自己睇咗咩
賴爽 發表於 2017-4-6 23:40

前菜又係正嘢
唯一安慰少少就係有獨角獸
快樂到天亮
我想留低
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

同埋告別我件衫同造型醜到核爆
stephybest 發表於 2017-4-6 23:41

勁多旺中 mk衫 唔知做乜事
歌又首首怨曲咁 又要扭曬音咁

希望每晚有驚喜啦
覺得唔會大改
歌可以side少少
前面三張大碟可以揀多幾隻囉 ...
風見志郎 發表於 2017-4-6 23:40

佢啲編曲好認真,可以唔洗 FF

超後悔買曬4場

伏到爆 又話係side track演唱會 昆人去睇
Lewis 發表於 6/4/2017 23:38
騙徒手法真係層出不窮
呢位澳門經濟支柱真係辛苦晒

前菜又係正嘢
唯一安慰少少就係有獨角獸
快樂到天亮
我想留低
風見志郎 發表於 2017-4-6 23:43

係,得呢幾首聽到有啲啲開心感覺

D props都怪到,玩絲帶玩氣球玩紅線唔知做咩咁……

成件事似有精神病嘅少女 ...
賴爽 發表於 2017-4-6 23:43

都好過August Girl嘅
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

荷葉綠姊妹衫真係好好笑

黑色企街衫又係娘到爆

stephybest 發表於 2017-4-6 23:44

似青山走犯,不如佢認真唱歌啦
佢而家唱 live 仲衰過連詩雅,50 以後無得打飛機話佢唱 live 穩了

都好過August Girl嘅
風見志郎 發表於 2017-4-6 23:45

都係,今次係太保守啫 ....

我寧願佢慢歌正正經經咁唱
多番1-2part快歌好過啦... 睇到中間真係就訓著

見佢唱你在哪裡同我想留低
仲以為會唱埋水,趕,爭,點知一首都冇
想知最後fc嗰part唱咗咩歌
古巨基 - 致少年時代 "假設可重遇 讓今天的我輕撫你"

似青山走犯,不如佢認真唱歌啦
佢而家唱 live 仲衰過連詩雅,50 以後無得打飛機話佢唱 live 穩了 ...
賴爽 發表於 6/4/2017 23:46
「下乜佢仲有唱歌架咩」
響CM 講過不下廿次

見佢唱你在哪裡同我想留低
仲以為會唱埋水,趕,爭,點知一首都冇
想知最後fc嗰part唱咗咩歌 ...
Lynn 發表於 2017-4-6 23:47

咁要等50今晚番黎講喇

起碼頭兩part都side同埋fit返個concept
打後同一般concert有咩分別

btw隻旺中玫瑰tee加埋條褲真係...

「下乜佢仲有唱歌架咩」
響CM 講過不下廿次
kwanie 發表於 2017-4-6 23:48

佢可以放棄做歌手呢個身份,佢都無心做

紅線都叫有啲意思
絲帶同氣球我真係心諗係咪無budget

起碼頭兩part都side同埋fit返個concept
打後同一般concert有咩分別

btw隻旺中玫瑰tee加埋條 ...
Frankiekiekie 發表於 2017-4-6 23:49

我覺得好貼題,成個show到後面真係睡夢之途中

可以唱埋冬眠夢遊

前半我個人都覺得ok
童話feel,發姣渴望戀愛推開個窗甜蜜蜜,
你在哪裡扭兩扭有the sound of music感覺,
之後受情傷好似發惡夢咁,所以幾首爆rock歌,
字花係療傷,再加紅線代表好多糾纏,
再接住就係要忘記所以宮若梅訓落棺材

下半場自我勉勵幾首都還好,之後逼跳舞完全無聊,
冇miss fiona扣分,再落去冇水冇爭呢啲k歌side cut又扣,
雪雪做完場又係呆左

無水無爭無所有下雨天無前菜無趕

唔知自己睇咗咩
賴爽 發表於 2017-4-6 23:40

VIP專屬gathering唱左爭
之後仲清唱左水 噗噗跳 小聰明 拒絕畢彼特 Miss Fiona(全部幾句)
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

之後仲清唱左水 噗噗跳 小聰明 拒絕畢彼特 Miss Fiona(全部幾句) ...
fifty1205 發表於 2017-4-6 23:58

呢堆擺落regular rundown會唔會好太多。。。

佢話唱幾隻sidetracks咋嘛
冇話係sidetracks show既

睇ig啲圖 有幾個造型都算幾靚 個台靚但好似零變化

呢堆擺落regular rundown會唔會好太多。。。
stephybest 發表於 2017-4-7 00:02

字花果part轉sidecut part我諗會正好多
呢part悶到嘔,成件事勁核突
同埋我真係唔明點解佢咁鍾意字花 唇印 天國的微笑,聽到想嘔,次次大細show都唱
Btw 真心唔覺得佢唱得有樓上講到咁差
肥婆馬上收皮

音樂實驗性都強既,好多都改頭換面,男孩像你jazz,告別我rock,慕容雪晚安曲

之後仲清唱左水 噗噗跳 小聰明 拒絕畢彼特 Miss Fiona(全部幾句) ...

呢堆去replace旺中tee嗰part同啲cover成個rundown就會就高質好多啦

呢啲擺曬落rundown咪正囉 喊出黎

字花果part轉sidecut part我諗會正好多
呢part悶到嘔,成件事勁核突
同埋我真係唔明點解佢咁鍾意字花 唇 ...
fifty1205 發表於 7/4/2017 00:09
問題係佢好鍾意sunset
偏偏sunset 悶到嘔白泡

音樂實驗性都強既,好多都改頭換面,男孩像你jazz,告別我rock,慕容雪晚安曲 ...
stephybest 發表於 2017-4-7 00:10

我覺得你在哪裡改得幾正wor,配合埋舞蹈,成件事好靚
告別我同點水蜻蜓都改得唔錯
肥婆馬上收皮

佢之前唔係話咩唱國語碟新歌嘅
定又係好似謝安琪咁tum fans ><
我們的總和

問題係佢好鍾意sunset
偏偏sunset 悶到嘔白泡
kwanie 發表於 2017-4-7 00:12

今次首字花唔算sunset,後半段都算sunrise
肥婆馬上收皮

音樂實驗性都強既,好多都改頭換面,男孩像你jazz,告別我rock,慕容雪晚安曲 ...
stephybest 發表於 2017-4-7 00:10

其實告別我個part rock歌我係接受到
但成晚去到咁後先講野+唱快歌就悶到乜咁

佢之前唔係話咩唱國語碟新歌嘅
定又係好似謝安琪咁tum fans >
Wonders 發表於 2017-4-7 00:13

唱左一首快歌:520
肥婆馬上收皮

話時話,佢既然夠膽死唔唱奇洛李維斯回信
點解仲要唱男孩像你 XBF 甜蜜蜜 Better Me
肥婆馬上收皮

點解仲要唱男孩像你 XBF 甜蜜蜜 Better Me ...
fifty1205 發表於 2017-4-7 00:16

Last song should be 奇洛,完得好怪

點解仲要唱男孩像你 XBF 甜蜜蜜 Better Me ...
fifty1205 發表於 2017-4-7 00:16

定呢幾首上唔到咤叱台當sidetrack

stephybest 發表於 2017-4-7 00:20

今日咁遲先開場(8:40),一定cut左歌
肥婆馬上收皮

希望今晚係FULL DRESS REHEARSAL 後三場會好D 啦

覺得現場反應麻麻 480空位都唔少
開頭出場同唱完歌都無乜掌聲好odd
endcall又無乜聲
但睇得出個show有心搞
美長加油
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

上半場冇大叫先好囉,靜心欣賞唔代表觀眾冇反應既,
一大叫就做到cheap曬囉,最難頂係字花靜到pk既時候啲影相聲煩到核爆,咩mood都冇曬

字花 sunset version 已經想瞓
佢今日仲要唱慢多幾拍 我差啲瞓咗

嘩你地講到咁差
會唔會有平飛放LOL

嘩你地講到咁差
會唔會有平飛放LOL
kanxd 發表於 7/4/2017 00:47
我有兩張你要唔要丫 平比你啦

字花 sunset version 已經想瞓
佢今日仲要唱慢多幾拍 我差啲瞓咗
賴爽 發表於 2017-4-7 00:44

好多首都拖慢幾拍 悶都悶死

上半場冇大叫先好囉,靜心欣賞唔代表觀眾冇反應既,
一大叫就做到cheap曬囉,最難頂係字花靜到pk既時候啲影 ...
stephybest 發表於 2017-4-7 00:42

其實無人嗌 encore 就知大家其實都好想走 ...

stephybest 發表於 2017-4-7 00:20

我反咗兩個白眼

嘩你地講到咁差
會唔會有平飛放LOL
kanxd 發表於 2017-4-7 00:47

早幾日開始都有人放緊平飛啦

好多首都拖慢幾拍 悶都悶死
Lewis 發表於 2017-4-7 00:48

其實啲 side track 就原汁原味啦好心 ..

嘩個rundown柒到出汁