返回列表 發帖
賣咁少飛都仲有咁多飛剩
到時得d死忠 好似開聚會咁
Btw 佢可唔可以出下d歌先 又話有十幾隻歌都唔派下
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

Fiona透露將會在今年夏天推出籌備了3年、由方大同擔任監製的國語大碟,而在這次的音樂會裡,可能會率先演唱 ...
fifty1205 發表於 2017-2-28 15:52

又講咁多去唔同地方表演 又想走數
50 字節以內

星期五晚十連位G行都click到出來,所以即係仲有大把飛
黃家正 發表於 2017-3-3 03:15

不要再說了 霉到一個點
以前歌唔hit 個人keep住曝光都未咁霉
而家真係同融姨有得fight
50 字節以內

《夢之途中薛凱琪音樂紀2017》加場
日期: 2017年4月9日 SUN
地點: 麥花臣場館 香港旺角奶路臣街38號
票價:$ ...
fifty1205 發表於 2017-3-7 17:33

雖然賣成咁 不過可以加到場都算係咁
之但係姐係又想坤多死忠一千蚊姐
50 字節以內

好多fans估Fi ig po估歌仔其中一首唱嘅Sidecut 係 我想留低!!!
我覺得夢遊都好大機會會唱
希望 ...
fifty1205 發表於 2017-3-8 00:08

之前微博有人估中左其中一首係 狐狸今天你愉快嗎

同埋唔係冇影迷少女啊嘛
50 字節以內

會唔會好似美祖咁
Dear Fiona都當side track?
John 發表於 2017-3-12 23:34

其實佢話今次唔係side track show ?
所以應該會唱喇嘛
同埋佢邊似美祖咁多死忠識佢d side track
50 字節以內

其實行過咖啡室都好side track feel
hehehaha 發表於 2017-3-12 23:58

1st plug 都冇人識到好似side track 咁
定係其實講緊等待的藝術 真side track 呢

所有下雨天個旋律悶得黎好岩一個人聽
50 字節以內

係咪開SHOW前一隻新歌都唔會出:0)
Lewis 發表於 2017-3-14 13:15

估計有閨密2主題曲
50 字節以內

好明顯啦 之前講到明今次演唱會會有國語歌搶先曝光
fifty1205 發表於 2017-3-14 18:36

其實都可以出首廣東歌姐
反正佢d廣東歌都一隻隻做
50 字節以內

十卜 點水蜻蜓+1
steven891026 發表於 2017-3-19 23:19

點水蜻蜓正呀 甜到漏
50 字節以內

佢透露左演唱會率先唱方大同作嘅快歌520
fifty1205 發表於 2017-3-24 09:21

之前講咁多原來就係一首
50 字節以內

今晚就係喇 場內氣氛唔知會同人地叫好叫座既my secret live 差幾遠呢
應該九條街都比少佢
利申: 冇得睇 希望大家聽到想聽嘅歌
50 字節以內

劣評如潮係咩事
其實覺得中伏既人係ff 太多 炸嘛
佢每次live 都有講過整係唱4,5 首side track
男孩像你Jazz 版都唔錯呀
佢係咪每part 個唱法都突登唱到有d唔同?
同埋又真係做到成個舞台劇咁
咁都唔收貨
不過如果係因為唱得差果d唔收貨就另計
50 字節以內

其實唔唱side都唔係最緊要
但成晚無乜快歌之餘,仲要將好幾首慢歌拖到更慢,怨到不得之了
希望今晚 ...
Lewis 發表於 2017-4-7 17:56

觀眾反應差應該預左
偽尾場反應會好d掛
大部分死忠都被fake買左果場
50 字節以內

想買VIP飛但好快就話無…都唔係諗住俾超級fans嘅
本來1k$已經好貴唔多想買,食水咁深,旺角仲貴過 ...
amy 發表於 2017-4-7 21:02

乜原來VIP 飛唔係訂左就有
早知去唔到都訂一兩張睇下有冇人買
50 字節以內

Btw 其實個VIP 禮品包有咩?
50 字節以內

所以咪話寧願佢全部唱番原曲算
真心攞命
Lewis 發表於 2017-4-8 17:16

佢把聲係有d問題
之前聽頭果幾part 以為佢想每part有少少唔同唱法
但原來後面都係咁
諸葛亮式嘅鼻音出番黎
50 字節以內

OMG 竟然今次有碟出,收山味更濃
頭場我見到有收音咪,VIP gathering都錄影,我已經懷疑係咪出碟
不過上 ...
fifty1205 發表於 2017-4-8 16:38

其實都似 不過應該係轉拍戲姐
一黎演唱會唔plug 歌已經有疑點
同埋佢好似講過做完個演唱會今年就會拍戲
佢又出自己品牌 咁忙
50 字節以內

是日笑位
1. 唱"麥當娜一吻"最後一句既"當"字破音破到同"愈笑愈見疤痕"可以媲美
2. 用大聲公唱"XBF"時大聲 ...
Lewis 發表於 2017-4-9 00:13

陰公 偽尾場都水靜鵝飛
50 字節以內

美長facebook有個comment

"俾$980 真係唔會淨係為咗件Tee同 postcard ,
夠鐘交場真係唔會關 fans 事!
St ...
Frankiekiekie 發表於 2017-4-9 10:55

痴線 原來連個合照都冇 仲衰過平時d 簽名會囉 d_u
50 字節以內

聽翻佢po告別我出黎都唔係唱得好差啫
stephybest 發表於 2017-4-9 22:41

D 尾音勁唔穩

不過告別我本身都唔好聽
50 字節以內

其實真係surprise 今次concert 唔唱水
咁多首side cut 我諗依首都算最多人鍾意
又未唱過live 佢自己都唔係唔知啦下話
50 字節以內

雖然話就話場show唔好睇,同以前比差太遠
但睇曬4晚又唔係真係咁難頂既
見到佢第3、4晚rock歌個part把聲都 ...
Lewis 發表於 2017-4-10 18:04

睇演唱會睇得開心定睇仔睇得開心
50 字節以內

我覺得留返一part畀美長做自己鍾意做嘅嘢都可以反正字花/天國的微笑/給十年後的我/十年後的我應該 ...
Frankiekiekie 發表於 2017-4-10 19:20

冇記錯倒刺兩次紅館都有唱過?

咁講真依個"音樂紀"話左係好似係佢屋企唱歌比fans 聽
少快歌都正常
同埋話就話好似多快歌 但其實Tonight 都唱得7788
50 字節以內

其實佢啲趕 水 爭 鳳凰木 miss fiona gone 反應一定唔會差過主打歌
成日攬住字花 天國的微笑 好惡頂 ...
Lewis 發表於 2017-4-10 18:26

依D一定仲多人識過太陽打後D歌
咁十年後系列都係兩首姐 唔唱又會有人話佢夠膽唔唱
50 字節以內