返回列表 發帖
霉都係自己攞黎,好好地係華納做一姐咪唱翻shiga之前啲說一句水星逆行,唔大紅都至少有noise,太陽自從最後最後就開始hea Fiona

其實個騷會唔會好短……諗諗下貴價加唔抵
佢完騷又要同fans聚會同送禮,姐係10:30左右就完
除非準時8:15開始先唱多d歌

仲有得加場

Sidetrack:水 爭 你在哪裡 呢三首就夠皮
主打南瓜車唔該當side track

夢遊應該都會唱啦,都po曬片

夢遊會唔會係開場歌,一齊發夢

奇洛李維斯個intro loop到2046………

上半場好睇,下半跌watt

高音位危危乎,rock歌環節曝露弱點,用小喇叭都幾聰明

用雪雪做ending song我shock...仲以為奇洛…雪雪仲改到變左晚安曲咁款

冇水冇爭已經負評得

同埋告別我件衫同造型醜到核爆

D props都怪到,玩絲帶玩氣球玩紅線唔知做咩咁……

前半我個人都覺得ok
童話feel,發姣渴望戀愛推開個窗甜蜜蜜,
你在哪裡扭兩扭有the sound of music感覺,
之後受情傷好似發惡夢咁,所以幾首爆rock歌,
字花係療傷,再加紅線代表好多糾纏,
再接住就係要忘記所以宮若梅訓落棺材

下半場自我勉勵幾首都還好,之後逼跳舞完全無聊,
冇miss fiona扣分,再落去冇水冇爭呢啲k歌side cut又扣,
雪雪做完場又係呆左

VIP專屬gathering唱左爭
之後仲清唱左水 噗噗跳 小聰明 拒絕畢彼特 Miss Fiona(全部幾句) ...
fifty1205 發表於 2017-4-6 23:58

呢堆擺落regular rundown會唔會好太多。。。

音樂實驗性都強既,好多都改頭換面,男孩像你jazz,告別我rock,慕容雪晚安曲

話時話,佢既然夠膽死唔唱奇洛李維斯回信
點解仲要唱男孩像你 XBF 甜蜜蜜 Better Me ...
fifty1205 發表於 2017-4-7 00:16

Last song should be 奇洛,完得好怪

上半場冇大叫先好囉,靜心欣賞唔代表觀眾冇反應既,
一大叫就做到cheap曬囉,最難頂係字花靜到pk既時候啲影相聲煩到核爆,咩mood都冇曬

選曲可以更好囉其實,夢遊咁點題竟然vanished……
前面少女part都可以攝多幾首白色戀人噗噗跳etc
黑暗part可以加水囉其實,字花後可以加爭,
唱新歌520fail到,轉miss fiona肯定好n多

唔唱得其實唔應該自曝其短……rock歌完全唔rock

佢寧願將樓梯轉角改造rock歌,都唔唱宮若梅 此時此刻
同埋宮若梅outro 瞓喺船棺材真係好不安{: ...
fifty1205 發表於 2017-4-7 01:06

硬tag美祖樂觀

我想留低

單睇呢首, 幾好睇, 隻船好似真係係海咁
721AXA 發表於 2017-4-7 01:23

坐地下完全睇唔到原來有海水effect咁480分分鐘睇得多野過680…

你在哪裡改到變左多謝地球2.0咁

其實呢……side track已經勁少唱,如果仲要改頭換面,根本唔會吸引到人聽返原版

為咗比負評
我決定開account留言,今次係我第一次上黎
FILICIOUS同TONIGHT實在高質素太多倍
當年睇晒咁多場 ...
billycheng12345 發表於 2017-4-8 02:27

四張vip位加埋夠買兩張jy既黃牛啦

仲有禮物包+含照,又包頭3行
都係貴多$300姐
Lewis 發表於 2017-4-8 09:49

有FI既含照SO JENG

天國的微笑都係full band
放輕黎唱已經係兩個世界
kwanie 發表於 2017-4-8 21:55

《字花》屬於治癒階段,台上擺放的紅色球和紅線代表前度的糾纏,《天國的微笑》明顯是情緒臨界點,「大概放棄世界,我滯留何地並無重要」,薛凱琪連番讀出歌詞,接下來的儀式完全是悲壯而唯美的,她躺在鋪滿花朵的船上然後離去,寓意她曾經飽受情緒病困擾而自尋短見,沒想到睡在棺材的畫面能夠出現在演唱會當中,以《宮若梅》作為背景音樂代表她執意忘記前塵往事。

咁既製作,咁都夠膽晚晚歌單一樣
完全係叫fans以後唔好睇多過1場
擺明係收山之作 ...
Lewis 發表於 2017-4-8 23:33

Encore都一樣??

咪哥哥同怨容雪囉
就算佢有得再開演唱會都係睇1場算,極搵笨
Lewis 發表於 2017-4-8 23:44

忠粉都咁講

第一首狐狸我又唔覺得佢唱得差喎有播帶feel
甜蜜蜜開始出事,忘記mr right愛mr wrong 一^~次

就係因為睇過filicious同tonight所以覺得呢次真係奇差

你話你第一次搞演唱會就話過得去姐,問題係 ...
Lewis 發表於 2017-4-9 00:48

諗返起美祖有starlight同n6之後都有個極廢既1314,美長有filicious同tonight之後咪有個picnicseries01...

上網睇左d clips,好恐怖 好似精神病人唱歌咁
cathay1996 發表於 2017-4-9 00:48

咁個演唱會真係講佢以前患上精神病既…

第一次睇fiona
覺得又ok喔
唱得都可以
唔通因為我聽美孖同美音太多? ...
steven891026 發表於 2017-4-9 02:39

對比返concert yy都叫唱得好左既,Concert yy缺氧至少唔見有,但絕對係衰過tonight,
啲音好飄下

劣評如潮sosad...連fans都唔盲撐…美長既音樂事業已完

聽翻佢po告別我出黎都唔係唱得好差啫

D 尾音勁唔穩

不過告別我本身都唔好聽
Timmy147 發表於 2017-4-9 22:59

聽得多美霏就知道咩叫差

救命 fans club都好多member
Lewis 發表於 2017-4-9 23:36

你又知

琴晚氣氛好好,最正係跳舞part lor
佢下次再開應該好似tonight咁,加多d快歌環節 ...
fifty1205 發表於 2017-4-10 18:12

Miss fiona係最大粒子彈,希望有機會係紅館出現!

其實佢啲趕 水 爭 鳳凰木 miss fiona gone 反應一定唔會差過主打歌
成日攬住字花 天國的微笑 好惡頂 ...
Lewis 發表於 2017-4-10 18:26

字花真心sleepy,上次tonight都係扣分位,十年後系列都enough啦,唱黎唱去都快樂唔快樂……
大把歌可以replace基本上