返回列表 發帖
其實行過咖啡室都好side track feel
hehehaha 發表於 2017-3-12 23:58

好想聽所有下雨天 其實

開場曲唔該比首前菜我 OK?

1st plug 都冇人識到好似side track 咁  
定係其實講緊等待的藝術 真side track 呢

所有 ...
Timmy147 發表於 2017-3-13 03:50

所有下雨天真係 Fiona's Top 5 愛

佢唱復原我會起身去廁所
到時相認 OK?

肥 Y here
Edward here

就快瞓著

吓,認真好睇?

Rundown 算係咁,但佢唱到 flat 哂,
用少女聲唱暗黑版樓梯轉角接近災難,
天國的微笑你在哪裡樓梯轉角改到不倫不類

無水無爭無所有下雨天無前菜無趕

唔知自己睇咗咩

頭兩套衫都勁童話勁公主..歌又正
之後告別我極速崩壞
同埋佢唔拖到佛壇咁唱應該夠唱多兩首sidetra ...
Frankiekiekie 發表於 2017-4-6 23:38

其實都伏伏地,因為佢真係唱得奇差,
同埋佢又要兼顧太多嘢,但台下睇其實好暈,
成件事似有精神病嘅少女多過公主

啲衫第一件普通到唔起眼,
第二件扮 Elsa 都算,之後 bling bling 玫瑰 Tee,
同埋扮魔鬼屍新娘仲有菇葉姊妹裝,佢啲 taste 幾時咁差

希望每晚有驚喜啦
覺得唔會大改
歌可以side少少
前面三張大碟可以揀多幾隻囉 ...
風見志郎 發表於 2017-4-6 23:40

佢啲編曲好認真,可以唔洗 FF

前菜又係正嘢
唯一安慰少少就係有獨角獸
快樂到天亮
我想留低
風見志郎 發表於 2017-4-6 23:43

係,得呢幾首聽到有啲啲開心感覺

D props都怪到,玩絲帶玩氣球玩紅線唔知做咩咁……
stephybest 發表於 2017-4-6 23:44

似青山走犯,不如佢認真唱歌啦
佢而家唱 live 仲衰過連詩雅,50 以後無得打飛機話佢唱 live 穩了

都好過August Girl嘅
風見志郎 發表於 2017-4-6 23:45

都係,今次係太保守啫 ....

「下乜佢仲有唱歌架咩」
響CM 講過不下廿次
kwanie 發表於 2017-4-6 23:48

佢可以放棄做歌手呢個身份,佢都無心做

字花 sunset version 已經想瞓
佢今日仲要唱慢多幾拍 我差啲瞓咗

上半場冇大叫先好囉,靜心欣賞唔代表觀眾冇反應既,
一大叫就做到cheap曬囉,最難頂係字花靜到pk既時候啲影 ...
stephybest 發表於 2017-4-7 00:42

其實無人嗌 encore 就知大家其實都好想走 ...

Last song should be 奇洛,完得好怪
stephybest 發表於 2017-4-7 00:20

我反咗兩個白眼

好多首都拖慢幾拍 悶都悶死
Lewis 發表於 2017-4-7 00:48

其實啲 side track 就原汁原味啦好心 ..

我想留低

單睇呢首, 幾好睇, 隻船好似真係係海咁
721AXA 發表於 2017-4-7 01:23

成個 show 係呢首同快樂到天亮最有記憶點 (計好個方面)

一開始已經話會唱sidecut歌,但唔系sidecut演唱會啦。
loowee 發表於 2017-4-7 08:32

入場個班應該無 expect side cut 同 佢翻唱嘅數量一樣

我仲拍曬心口同個 frd 講佢一定會唱 Miss Fiona............ 真心想睇
隻歌出既時候講到自己咁鍾意首歌  ...
wildchild 發表於 2017-4-7 10:46

我以為會有 ... 呢首再搭落 Gone 一定 high 爆

睇左少少視頻,隔住個mon都比距悶親
好難想象現場觀眾點樣頂住唔訓著
上次Tonight整體質素真係高幾條街喔
...
brianchung 發表於 2017-4-7 22:41

唱字花我打咗四五個喊露咁囉

做乜講得咁差
我覺得好好睇
都唱過兩次紅館
expect 會做啲唔同既野

全晚唯一敗筆都係字花
其他都好有好多 ...
lovehirofans 發表於 2017-4-7 23:46

大聲公個幕我 O 咗
上年連詩雅都玩過啦

含照含照含照含照含照含照含照含照含照含照含照含照含照含照

樓梯轉角+XBF

新編曲其實好聽 但把聲完全駕馭唔到
同埋 有吊臂cam唔通今次出碟? ...
721AXA 發表於 2017-4-8 15:03

其實 XBF 玩完喇叭仲難聽不如 CUT 咗佢啦

Overall黎講我覺得個show其實係好睇
如果一開始佢講明係音樂劇可能大家無咁大落差
所謂rock個part我只會形 ...
kevinlai1621 發表於 2017-4-8 23:39

其實個 show 最大敗筆係佢唱得好難聽,
今日有線播快樂到天亮,我阿媽聽到都話乜唱得咁難聽

連個大聲公都叫你咪L 唱呀
kwanie 發表於 2017-4-8 21:38

想知咩事

1314 都好似好過晒果D
SPNicole 發表於 2017-4-9 09:48

1314 係祖迷覺得唔掂,近期識個朋友都話係 1314 先開始鍾意容祖兒 ..

又唔好咁講
當年有祖迷話tonight好睇過1314
Lewis 發表於 2017-4-9 10:40

shuuuuuuuuuuuuuu

美長facebook有個comment

"俾$980 真係唔會淨係為咗件Tee同 postcard ,
夠鐘交場真係唔會關 fans 事!
St ...
Frankiekiekie 發表於 2017-4-9 10:55

佢今舖真係一舖清袋

見到fb有人要飛
拿拿林pm唔想fansgathering俾人鬧
Lewis 發表於 2017-4-9 11:55

你最尾真係放飛?

有人要必放啦

VIP arrangement差到咁,俾錢仲要受氣喎
Lewis 發表於 2017-4-9 12:02

尾場喎 .............

比我入去會寫封信同佢講你做得好難睇

Rundown無sidetrack算
咒怨編曲+驚嚇唱功都算
依家連VIP安排都可以差到咁
即係叫人以後唔好再幫襯薛 ...
Lewis 發表於 2017-4-9 12:08

唱咗三晚都仲災難緊

咁又唔好咁講,全世界以為琴日係尾場,落重注買8號980,實多人睇,所以先搞到要一行行咁影相 ...
pooh1460 發表於 2017-4-9 15:30

VIP 飛唔係應該 SET 死咗個幾行咩 會有多有少 ???

本身話一定坐頭3行
但個位網友就坐DD行...
Lewis 發表於 2017-4-9 15:51

係囉 .. 咁難明嘅

坐第2行個感覺又唔同好多
起碼好清楚見到佢既表情
Lewis 發表於 2017-4-9 21:20

走音都聽得清楚啲

今晚薛凱琪一如以往繼續 Flat

死火,我覺得佢今日唱得ok wor,要驗耳?
joshua 發表於 2017-4-9 22:07

Flat 啫,都未走

天國的微笑崩壞到一個點喎
反而rock part好左少少
Lewis 發表於 2017-4-9 22:08

點解 YouTube 仲未有片重溫 ..... 好想念

聽得多美霏就知道咩叫差
stephybest 發表於 2017-4-9 23:06

佢抖氣聲比祖兒勁唷

唱左幾句886 趕 喊出黎
Lewis 發表於 2017-4-9 23:12

WOWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW 有趕

其實真係surprise 今次concert 唔唱水
咁多首side cut 我諗依首都算最多人鍾意
又未唱過live 佢自己都唔係 ...
Timmy147 發表於 2017-4-9 23:17

爭/拒絕畢彼特/樹娃都多人識啦 .............

癡線
今晚VIP唱曬趕 爭 拒絕畢彼特 喊出黎
Lewis 發表於 2017-4-9 23:54

DIU 佢啦

救命 fans club都好多member
Lewis 發表於 2017-4-9 23:36

靚唔靚仔先?

有個好正 望去佢度都見到佢望緊我呢邊
Lewis 發表於 2017-4-10 01:02

SHARE PLEASE

好想有佢contact
Lewis 發表於 2017-4-10 01:14

係咪同一個戴眼鏡嘅中年人士睇 如果係我可能知邊個

唔係喎 你講緊邊個
Lewis 發表於 2017-4-10 01:29

無嘢了 BYE BYE (HEHE)