返回列表 發帖

G.E.M.孖Black Eyed Peas合唱 歌迷噓爆:毁咗首歌毁咗成晚

宇宙巨漿又一巨「尷」!鄧紫棋(G.E.M.)昨晚借助Black Eyed Peas安排自己擔任《Dragonland Music Festival》的壓軸表演嘉賓,但由於大會事前毫不知情,加上當晚以外國騷掛帥,突然出現位香港歌手格格不入,大會已立即阻止對這位「不速之客」上台,可惜混亂中被G.E.M.奪咪出場;而部份樂迷見突然殺出個「程咬G.E.M.」亦明顯相當氣憤、噓聲震天,且喝倒采之聲也湧到台上,疑似也傳入G.E.M.耳中、一度臉色變灰!

由黎明打頭陣的一連三晚《Dragonland Music Festival》昨晚落幕,樂迷每晚不介意冒寒捧場,沒料到在最後一晚卻出現「驚客」!

昨晚以「One Night Pop」定名的演出邀得全球頂級歌手及DJ參與,計有Black Eyed Peas、Iggy Azalea、Carly Rae Jepsen和Mike Posner等。擔任壓軸表演的Black Eyed Peas連唱多首歌曲,突然G.E.M.登台合唱;礙於標明是外國騷,突然出現「驚客」,台下即爆發噓聲,甚至直接叫她落台。估計G.E.M.也聽到,因剛巧走到噓聲的核心周圍,同一時間亦明顯一度臉色發灰,有樂迷更不滿的完騷後繼續在網上平台po文罵G.E.M.發泄,直斥她毁了一首好歌!

http://hd.stheadline.com/news/realtime/ent/847897/

明明係will.i.am邀請佢去唱

stopzi 發表於 2017-2-27 20:01

咁gem都好慘,被傳媒寫成不速之客

雖然對佢冇乜好感但總覺得呢篇嘢擺到明好似收咗錢嚟針對佢作新聞咁

stopzi 發表於 2017-2-27 20:01

香港傳媒係咁ga la
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

佢應該都知台下觀眾反應一定唔好 但人地係要俾佢啲non香港歌迷睇
有得同國級級合作 二來又一定有新聞(不理正定負)
佢地team人咁醒 當然要去 有曝光又有話題又可以“升lev”

I think will.i.am was fooled by G.E.M.'s manager to believe that she is really popular in HK, but the truth is ......

I bet he will think twice about inviting G.E.M. again in the future.

雖然對佢冇乜好感但總覺得呢篇嘢擺到明好似收咗錢嚟針對佢作新聞咁 ...
JayantL 發表於 2017-2-27 20:11

係咁嘎啦
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

雖然對佢冇乜好感但總覺得呢篇嘢擺到明好似收咗錢嚟針對佢作新聞咁 ...

負面新聞都可以係公司俾錢放

其實不如佢唔好再出現係香港 反正都係得返一成左右嘅香港人想見到佢/無感

出左律師信比星島未

太過明顯的老屈了吧,明明係人地邀請

I think will.i.am was fooled by G.E.M.'s manager to believe that she is really popular in HK, but th ...
boy4dudes 發表於 2017-2-27 20:41

其實係之前合作過 所以今次又係香港表演先邀請GEM

出左律師信比星島未
hehe 發表於 2017-2-27 21:31

一定要出啦。。

出左律師信比星島未
hehe 發表於 2017-2-27 21:31

咁要針對佢嗰間機構都幾揼本
由2014年開始連續3年俾錢全部香港傳媒
包括傳統紙媒同新興網媒去追擊GEM
你又覺得會係邊間?!

唔該呢度d人睇清楚
唔止星島咁樣寫
亦包括東方、蘋果、明報、香港01...

Poor gem
利申:唔係鏡粉

咁要針對佢嗰間機構都幾揼本
由2014年開始連續3年俾錢全部香港傳媒
包括傳統紙媒同新興網媒去追擊GEM ...
hosealiu 發表於 2017-2-28 01:00

你唔係 呢度d人 啊?

AR 漿咁好相與都俾人針對

太過明顯的老屈了吧,明明係人地邀請
jun518 發表於 2017-2-27 21:52

其實都唔係老屈 係觀點與角度既問題(其實will.i.am都有責任)漿send msg 俾will.i.am話去睇 will.i.am就叫佢一齊唱...
咁主辦機構係無被通知下 有個人入後台話準備出台 係人都擋住佢啦!

咁如果換轉係EASON 成件事會唔同曬?

咁如果換轉係EASON 成件事會唔同曬?
古巨基 發表於 2017-2-28 19:14

換轉係eason無人知
但換轉係freeze應該俾人拎黎笑十世

「直斥她毁了一首好歌」

阻一個女仔上台都阻唔到,首先大會自己要檢討
其次 阻唔到之餘仲要俾佢拿埋麥上台 呢件事真係好搞笑咯
我覺得佢地知道系will.i.am邀請既 但係自己沒辦法
見到台下咁多噓聲 咪乾脆話自己都唔知道咯 費事孭飛

Gemgem好慘
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

我覺得應該同大會講左先, 畢竟人地可能要錄影出碟等等

btw有無人會去睇佢queen of hearts 廣州站個巡唱?

利申: 買左頭場