返回列表 發帖
日期 : 30/05/2017
時間 : 2100 - 2130
節目 : 歸家飾演你的好情人

一個人回家(盧凱彤) / 家(陳綺貞) / 稻香(周杰倫) / 早點回家(蘇打綠) / 緋荔榭少年(張敬軒) / 夕陽之歌(梅艷芳) /

[6/9/2017] 30CM - V/A (2CD)

歌手:CM Members
唱片名稱:30CM
唱片封面:

推出日期:2017/6/9
唱片類 ...
hehehaha 發表於 2017-5-30 21:29

冇kk8733既一格格 已經唔合格啦

佢有冇30CM呀?冇已經唔合格啦
hehehaha 發表於 2017-5-30 21:45

身高應該有

點解呢個post有得加分 你平時同樣有整cover既概念大碟又無得加分
nicholashin 發表於 2017-5-30 23:13

係囉
我之前幫kk8733新碟打埋文案都冇分加

日期 : 31/05/2017
時間 : 0900 - 0930
節目 : bagsic

Stay With You Tonight(林奕匡) / 牆紙(容祖兒) / 惜愛(張敬軒) / 思念(蔡健雅) /在你的愛人身上找到我遺失已久的幸福(洪卓立) / 我最親愛的(張惠妹) /

大家有冇新專輯推介
想自plug歌。。。

聽王博文
HOTMAN 發表於 2017-5-31 19:13

前職業為遼寧省省乒乓球隊運動員

係咪呢個

日期 : 31/05/2017
時間 : 2000 - 2100
節目 : 外國勢力

Malibu(Miley Cyrus) / A Place Nearby(Lene Marlin) / Million Reasons(Lady Gaga) / Gotta Have You(The Weepies) / Trouble Is A Friend(Lenka) / New Man(Ed Sheeran) /
Style(Taylor Swift) / It Doesn't Matter(Joey Yung) / Something Just Like This(The Chainsmokers & Coldplay) / Just The Way You Are(Bruno Mars) / Rolling In The Deep(Adele) / Chandelier(Sia) / Video Games(Lana Del Rey) /

MR!!!!!
JasOh103 發表於 2017-5-31 20:51

點解心心唔係俾第八首

30克
hehehaha 發表於 2017-5-31 20:58

不用了 留返俾其他CM人享用
JasOh103 發表於 2017-5-31 20:59

Superstar喎 咁都唔識

日期 : 01/06/2017
時間 : 0000 - 0020
節目 : time flies

理想時代(小宇) / 原來的你 / 時間囊(C Allstar) / 四月天(原子邦妮) / 3am /

Live 唱到CD VERSION咁
個outro真係好正正子呀

可惜理想時代條live片啲聲好拆 冇得些牙俾大家聽

日期 : 01/06/2017
時間 : 1930 - 2030

Keep Holding On(Avril Lavigne) / 女孩(韋禮安) / 原來的你 / 一樣不一樣(Supper Moment) / 暖光(容祖兒) / 遠征(Dear Jane) /
之所以是你我 / 我喜歡上你時的內心活動 / 舊街角(連詩雅) / 玫瑰的故事(Gin Lee) / 我寫了很多字,卻得不到一個人 / 若你碰到他(蔡健雅) /

日期 : 02/06/2017
時間 : 0930 - 1000
節目 : Motion

火鳥(楊千嬅) / 起跳(周柏豪) / 起跑(連詩雅) / 自由落體(蔡健雅) / 走慢一點點(張震嶽) / 小步舞曲(陳綺貞) /

日期 : 03/06/2017
時間 : 0900 - 0930

負攝石 / Shout n' Cry / 刺青 / 難得一遇 / 原來的你 / 就改天 /

日期: 2017.06.03
時間: 0800-0900
903節目: 橙咇咇

浮誇 (陳奕迅) / 我們的主題曲 (鄭秀文) /上帝愛我 ( ...
風見志郎 發表於 2017-6-3 09:26

見到佢播最尾三首已經知佢好good taste

知道嗎 今天的消息
說一號公路上 那座橋斷了
我們還去嗎 要不再說呢
會修一年吧 一年能等嗎

我喜歡上你時的內心活動真係填得好好
唔係話好有文采 亦唔係好有意思
但簡單得黎又感動到人

日期: 2017.06.03 (SAT)
時間: 1100 - 1130
節目: #淫非草木

Come On / 一分鐘稀客一分鐘色誘 / 色惑 / 兩 ...
ed8671ed 發表於 2017-6-3 11:30

Ed好淫賤。。。驚

但個節目最後得你一個聽咋
HOTMAN 發表於 2017-6-3 12:01

小道消息話 收聽果個節目既會員有 ed8671ed 同 HOTMAN 兩位

日期: 04/06/2017 (SUN)
時間: 1015-1100
節目: 健身健心健生

輪流轉 / 誰 / 拋物線 / 紅色高跟鞋 / 男人  ...
jose 發表於 2017-6-4 11:01

Good taste

日期 : 04/06/2017
時間 : 1100 - 1200
節目 : BAG 音樂流行榜 2017 WEEK 23

負攝石 / 3am / 難得一遇 / Shout n' Cry / 淒美地 / 愁滋味 /
放棄治療 / 纏路 / 就改天 / 原來的你 / T.O.N.I.C.K(ToNick) /

日期 : 05/06/2017
時間 : 1730 - 1800
節目 : feel

地平線(蘇打綠) / 如果只得一星期(謝霆鋒) / 牆外之音(黃浩琳) / 秋天蒙太奇(陳綺貞) / 沙漏(陳綺貞) / 離魂記(周國賢) /

比我主持的話個節目應該得2分鐘
jose 發表於 2017-6-5 02:21

全程mute住聽咪得

我用幾行字形容你是我的誰
在字裡間旅行 但說不出愛你何其殘忍
關於愛查無此字 你最近太絕情
如文字會生花 也許明天會花開遍地

日期 : 06/06/2017
時間 : 1130 - 1200

安全地帶(林欣彤) / 只得一次(關淑怡) / 薰衣草(陳慧琳) / 夏花秋葉(梁詠琪) / 夢伴(李悅君) / Simple Love Song(RubberBand) /

你是我最初和最後的天堂
天堂在哪 若你想找它 去吧
何必尋找所謂的天堂
你就是傳說來自天堂的魔鬼

#throwbackwednesday 好似係

回顧歷年黎既BAG榜冠軍歌 發現轉變都頗大
其中一個就係每年冠非本地歌手既國語歌既總週數

2011 : 2
2012 : 2
2013 : 6
2014 : 3
2015 : 9
2016 : 16
2017 : 9*
係時候要聽翻呢啲冠軍歌

單戀曲(蔡健雅) / 同化(Olivia Ong) / 第二人生(五月天) / 獨善其身(田馥甄) / 你想幹什麼(張惠妹) / 原來的你 /

日期 : 07/06/2017
時間 : 1400 - 1700
節目 : 全身髮國語力之廢青生活 !!!!!!!!!!!!!

勿忘我(陶喆) / 晴天(周杰倫) / 未接來電(楊乃文) / 捨不得(張震嶽) / 境外(莫文蔚) / 信任的樣子(張懸) /
離心力(楊乃文) / 一萬小時(宇宙人) / 很靠近海(蔡健雅) / 調色盤(徐佳瑩) / 童年(李健) / 漣漪(陳綺貞) /
寫給雨天的歌(雷光夏) / 念念(劉若英) / 星期六的深夜(王力宏) / 半首歌(許茹芸) / 如果有一件事是重要的(陳珊妮) / 燈光(謝震廷) / 心醉心碎(韋禮安) /
淒美地 / 不為誰而做的歌(林俊傑) / 聽見下雨的聲音(魏如昀) / 天真有邪(林宥嘉) / 你怎麼可以安心的睡著(戴佩妮) / 他舉起右手點名(蘇打綠) /
大風吹(草東沒有派對) / 一首搖滾上月球(四分衛) / 四月天(原子邦妮) / 衝突得很(張惠妹) / 原來的你 / 第一天(孫燕姿) /
自拍(葛仲珊) / 派對動物(五月天) / 愛情三十六計(蔡依林) / 舞孃(蔡依林) / PLAY我呸(蔡依林) / 大藝術家(蔡依林) / 說愛你(蔡依林) /

日期:07/06/2017
時間:1700 - 18:00
節目:東京之女

上次坐飛機(容祖兒) / 迷失表參道(王菀之) / 東京三 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-6-7 17:40
0930-1000
東瀛遊

東京三月(吳雨霏) / 東京百貨(鄭融) / 地下街(周國賢) / 後樂園(陳慧琳) / 涉 ...
dongbb2332 發表於 2017-5-27 10:11

情侶獎提名

wow 估唔到係佢地兩個
nicholashin 發表於 2017-6-7 19:24

霖版主先後同-會員 W會員 Mama會員 同 M會員 奪得最佳情侶金獎
今次又換個新啪檔衝擊情侶金獎 好濫 係時候聽翻首 新貴(容祖兒) /

日期: 2017.06.07 (WED)
時間: 2300 - 0000
節目: #BREAK

好好過(連詩雅) / 於心有愧(陳奕迅) / 控制狂(蘇 ...
ed8671ed 發表於 2017-6-7 23:52

原來的你(宋念宇)

不錯不錯

聽完隻碟了
ed8671ed 發表於 2017-6-8 00:45

好聽嗎

我都聽左成隻碟啦
不過聽完唔係特別有印象  我諗要再聽多幾次先得 ...
chanchan0909 發表於 2017-6-8 12:36

慘 不過可能正常 你聽多幾次先啦
其實唔係話張專輯好正 有啲歌係一般
不過真係聽得出佢好用心(篇廢文都有講)
同埋有好幾首都好catchy好搶耳

日期 : 09/06/2017
時間 : 1000 - 1200
節目 : 全身髮國語力之廢青生活 !!!!!!!!!!!!! Part II

理想時代(宋念宇) / 淒美地 / 就改天 / 推開世界的門(楊乃文) / 姊妹2016(張惠妹) / OH MY GOD(黃明志) / /
大風吹(草東沒有派對) / 被你遺忘的森林(原子邦妮) / 獨善其身(田馥甄) / My Dear You(辛曉琪) / 流行歌曲(李榮浩) / 一定要相信自己(盧廣仲) /
你敢不敢(徐佳瑩) / 思念(小霞) / 告白氣球(周二珂) / 風吹麥浪(李健) / 如果有如果(鄧福如) / 可惜沒如果(林俊傑) /
地平線(蘇打綠) / 沒有如果(梁靜茹) / 如果的事(張韶涵 & 范瑋琪) / 青花瓷(周杰倫) / 墜落(蔡健雅) / 第三人稱(蔡依林) /

希望霏上冠
nicholashin 發表於 2017-6-9 12:04

榜都未上就話冠。。

今日係霏生日 當然要好好慶祝
nicholashin 發表於 2017-6-9 12:39

求原諒我太狼 可以說聲不 都會說聲不

撐迦反霏

日期 : 09/06/2017
時間 : 2130 - 2200

知足(五月天) / 尋人啟事(徐佳瑩) / 偶然與巧合(陳綺貞) / 近在咫尺(容祖兒) / 雨過天陰(謝安琪) / 總有離開的時候(C Allstar) /

日期:10/06/2017
時間:08:45 - 09:00
節目:草草

華麗舞台 (草蜢) / 我們 (草蜢) / 異床同夢 (PixelToy) ...
nicholashin 發表於 2017-6-10 09:00

點解冇草兒。。。

日期:10/06/2017
時間:09:00 - 09:45
節目:林林

霏林 (不知名歌手) / 笛子姑娘 (林憶蓮) / 船 (林宥嘉) ...
nicholashin 發表於 2017-6-10 09:36

第一首係咪某姓蔡既女人唱架。。

日期 : 10/06/2017
時間 : 1000 - 1200
節目 : 全身髮國語力之廢青生活 !!!!!!!!!!!!! Part III

歐若拉(張韶涵) / 頭號粉絲(莫文蔚) / 牆外的風景(蘇打綠) / 原來的你 / 生存之道(韋禮安) / 空頭支票(艾怡良) /
不想忘記的聲音(雷光夏) / 船(林宥嘉) / 陌生人(蔡健雅) / 香格里拉(魏如萱) / 白露(HUSH) / 遇見(孫燕姿) /
最後的8/31(八三夭) / 笑忘歌(五月天) / 給你看(佛跳牆) / 你想幹什麼(張惠妹) / 先生有事嗎(蔡健雅) / I'm Not Yours(蔡依林&安室奈美惠) /
記得要忘記(SHE) / 勿忘我(陶喆) / 下一個天亮(郭靜) / 你(林依晨) / 踮起腳尖愛(洪佩瑜) / 尋人啟事(徐佳瑩) /

生命裡 要適應 四季歌流動
難道你覺得我生我的命
仍要堅壯活著生命每一秒
你在我生命中曾經是我存在的原因

日期 : 10/06/2017
時間 : 20:30 - 22:00
節目 : 花約

花都開好了 (S.H.E.) / 花蝴蝶 (蔡依林) / 狠狠 (子 ...
jasonng 發表於 2017-6-10 22:06

見到最尾果首我笑左出聲

日期:11/06/2017
時間:0800-0900
節目:禮拜日都要返Office

好好想想你(彭海桐) / 色情男女(莫文蔚) /  ...
風見志郎 發表於 2017-6-11 09:18

尾二果首完勝其他歌

欲言又止 也很快樂
我要快樂 我要能睡得安穩
為該死的快樂 捱多少不快樂
妳給我想不到的快樂
幾多名言哲理任我揀 才令人快樂難

日期 : 12/06/2017
時間 : 1330 - 1400

哈囉(AGA) / 戲中有氣(官恩娜) / 成就感(鄭融) / 無可避免(Dear Jane) / 別來無恙(陳柏宇) / 你根本不是我的誰(盧凱彤) /

日期 : 12/06/2017
時間 : 1715 - 1745
節目 : 係時候諗下一首自plug

在空中的這一秒(林家謙) / 離心力(楊乃文) / 理想時代(宋念宇) / 船(林宥嘉) / I Will Be Fine(魏如萱) /

接力推薦: 紀家盈
Wonders 發表於 2017-6-12 18:20

呢位會員唔好再追捧台灣衝蘭啦好冇
我指身形上

狂想曲?

自已睇返 1-4位覺得幾pun
但真心覺得好好聽
hehehaha 發表於 2017-6-12 19:30

第四唔得
另外三首唔差

我甘願相信 這一秒半秒 >>>>>>> 幸福得不敢相信

在空中的這一秒(林家謙) / 剎那的烏托邦 / 兩溝 / 就改天 / 之所以是你我 /

日期: 13/06/2017 (TUE)
時間: 1900-2000
節目: HEHA十大 2013

第十位 - 小日子 - 容祖兒

"成為小小的 ...
hehehaha 發表於 2017-6-13 19:16

容粉可恥