返回列表 發帖
個節目名難聽過粗口
JasOh103 發表於 2017-9-17 23:37

希望可以聽到祖祖話自己係第一個拎到十X個女金既女人

希望可以聽到祖祖話自己係第一個拎到十X個女金既女人
bagfgfcde 發表於 2017-9-17 23:41

其實好想佢繼續出席繼續攞獎繼續講得獎感受
覺得乜乜Janice gin都會講得好官方 未聽都知悶
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

其實好想佢繼續出席繼續攞獎繼續講得獎感受
覺得乜乜Janice gin都會講得好官方 未聽都知悶 ...
JasOh103 發表於 2017-9-17 23:43

你擺明係想祖祖出醜姐

其實想知啲外國人點睇TS段speech
因為仲串過祖兒05年叱咤

你擺明係想祖祖出醜姐

其實想知啲外國人點睇TS段speech
因為仲串過祖兒05年叱咤 ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-17 23:47

其實都係一樣既
撐swift就覺得好empowering 好勵志
反swift就趁機會插爆佢 話佢假+恨獎之類

而我就係當晚開始反蛇
戲已經夠屎不過死都要演 將個記錄自己講出口真心難睇 竟然有人可以唔謙到呢個地步

利申 1989係我心水AOTY

現在已夜深 / 絕對 / 遊樂場 / 我就是主角 / 遇見 / 一支煙的時間
Happy and Blessed.

日期:18/09/2017
時間:0100 - 0200
節目:樓下有人

不甘示弱 / 差半步(衛蘭) / 安全感 / 吃定我(AGA) / 刺青(衛詩) / 惡女(顏卓靈) / 分過手請舉手(秦馨敏) / 剎那的烏托邦(岑寧兒) /
我的燦爛(秦馨敏) / 零號(楊千嬅) / 小日子(容祖兒) / 花千樹(容祖兒) / 愛你還愛你(衛蘭) / 較早前錄影 / 男朋友與歌(My Secert Live)(容祖兒)
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

日期 : 18/09/2017
時間 : 0730 - 0830
節目 : Live in the Moment

無名氏(鄭俊弘)/ 追(張國榮)/ 和每天講再見 / Come With Me / 520 / 我好得閒(容祖兒)/ 彌敦道一晚good trip / 忘記有時 / 時間有淚(張學友)/
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

時間 : 0845 - 0945
節目 : #我很生氣我很任性

你想幹什麼(張惠妹) / 凡人對抗命運(鐵樹蘭) / Look What You Made Me Do(Taylor Swift) / 雞蛋與羔羊(謝安琪) / 狼(韋禮安) / 他舉起右手點名(蘇打綠) / 畫意(王菀之) /
巴黎的憂鬱(魏如萱) / 大風吹(草東沒有派對) / 你根本不是我的誰(盧凱彤) / 不好過(宋念宇) / 仍未解決(CK) / 佔領(關楚耀) / 唔撚鍾意(FOTAN LAIKI & 柒羊) /

時間 : 2115 - 2215
節目 : 好好聽

同在 / 慣性取暖 / 原來的你 / 不好過 / 這樣好不好 /
所謂的愛 / 給我你的壞 / 理想時代 / 被愛妄想 / 我呢 / 我們...能回到原來的樣子嗎? /

小宇間公司真係好膠
原來的你同給我你的壞咁就被浪費左

我們...能回到原來的樣子嗎? 真係好好聽

時間:23:40 - 23:55
節目:The Present

Brave New World (王嘉儀) / 新都市 (goldEN) / 烏托邦 (謝安琪) / 1+4=14 (達明一派) /

Brave New World (王嘉儀) / 新城市 (goldEN) / 烏托邦 (謝安琪) / 1+4=14 (達明一派) /

日期:19/09/2017
時間:01:15 - 01:45
節目:邊個旋律最好?

流淚的怪獸 (蔡一傑) / 朝如青絲 (Yellow!) / 放棄治療 (Serrini) / (林宥嘉) / 阿飛與阿基 (ToNick) / (林宥嘉) / 說再見了吧 (Supper Moment) /
不過無論邊首頂走第一首 都好難爭到年度旋律

Brave New World (王嘉儀) / 新都市 (goldEN) / ...
nicholashin 發表於 2017-9-19 01:45

唔係叫新城市咩。。。。

唔係叫新城市咩。。。。
ed8671ed 發表於 2017-9-19 14:22
精神恍惚時候打字係咁上下。。。

拾荒蛋糕 / 曼谷瑪利亞 / 紅絲帶 / 小娃娃大英雄

聽左一次我今年暫定10首十二大作
只可以講首首都好聽過難得一遇123456789倍

9/13/2017        Look What You Made Me Do        Taylor Swift
9/14/2017        Telephone        Lady Gaga ft. Beyonce
9/15/2017        Firework        Katy Perry
9/16/2017        Rumor Has It        Adele
9/17/2017        另眼相看        容祖兒
9/18/2017        Hair        Lady Gaga
9/19/2017        Hello        Adele
9/20/2017        頭髮亂了        張學友

日期 : 20/09/2017
時間 : 1100 - 1130
節目 : bagsic

原來的你(宋念宇) / Out Of The Woods(Taylor Swift) / Castle On The Hill(Ed Sheeran) / Yellow(Coldplay) / 地平線(蘇打綠) / 下次見(蔡健雅) / 生存之道(韋禮安) /

聽左一次我今年暫定10首十二大作
只可以講首首都好聽過難得一遇123456789倍 ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-19 22:56
期待痾女

日期 : 20/09/2017
時間 : 1915 - 1945
節目 : 美麗新歌曲

美麗新世界 / 隨風而來隨風而去 / 櫻花粉的浪漫(周二珂) / 你快樂嗎 / 忘記有時 / 彌敦道的一晚good trip(My Little Airport) / 歌謠 /

日期:20/09/2017
時間:22:00 - 22:40
節目:新歌進場

忘記有時 / 美麗新世界 / 浪客行 (Maniac) / 郭源潮 (宋冬野) / 我看著你的時候 (李榮浩) / 年輪說 (楊丞琳) / 再見舊城 / 小學雞不應談戀愛 /

日期:21/9/2017
時間:1430-1530
節目:GYMGYMGYM

急救中 / 琢磨 / 好不容易遇見愛(楊千嬅) / 井底娃娃(Crystal@HotCha) / 一拍即愛(Super Girls) / 出走(許廷鏗) / 雨過天陰(謝安琪) /
PHONE殺令(陳慧琳) / 原地出發(Trekkerz) / 第一個早晨(林奕匡) / 吃定我(AGA) / 安全感 / 維多利亞女王的非常秘密任務(薛凱琪) / 曌(Gin Lee)

日期:21/9/2017時間:1430-1530
節目:GYMGYMGYM

急救中 / 琢磨 / 好不容易遇見愛(楊千嬅) / 井底娃娃( ...
帥小寶` 發表於 2017-9-21 15:44

支持做gym

1600-1700
和阿公講再見

和每天講再見(Gin Lee) / 迷魂記(王菲) / 追魂記(劉浩龍) / 離魂記(周國賢) / 失魂記(李克勤) / 失魂(Soler)

夢中人(王菲) / 吃定我(AGA) / Dear Fiona(薛凱琪) / 我不知道, 我不在乎(衛蘭) / 我杯茶(容祖兒) / 和每天講再見(Gin Lee Feat.蘇永康)
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

日期:21/9/2017
時間:2130-0000
節目:多謝GinLee唱左和每天講再見

和每天講再見(Gin Lee) / 傻仔(楊千嬅) / 女僕 / 我太強(關心妍) / 特別嘉賓(容祖兒) / 我敢愛(吳雨霏) / 刺青(衛詩) / 綠野仙踪(容祖兒) /
脫軌時刻 / 說真的(容祖兒) / 無人知曉的我(A-Lin) / 楊千嬅(楊千嬅) / 第一百個我(容祖兒) / 孤獨先生(Supper Moment) / 不甘示弱 /
幸福止痛(側田) / 你是甚麼時候開始不愛我的 / 你快樂嗎 / 也許我不會活多一歲 / 點滴(Supper Moment) / 我自在(泳兒) / 愛的習慣(側田) /
天公地道(陳奕迅) / (小塵埃) / Waiting List(鄧麗欣) / 逃避你(容祖兒)

多謝GinLee唱左和每天講再見
帥小寶` 發表於 2017-9-22 00:05
agree
呢啲級數嘅歌應該得揀無人知道雙子座嘅容祖兒同Gin Lee先會要得落手

agree
呢啲級數嘅歌應該得揀無人知道雙子座嘅容祖兒同Gin Lee先會要得落手  ...
nicholashin 發表於 2017-9-22 02:01

人歌合一 度身訂造!!

M記playlist

四季 / 寡人 / 小姐你好 / Come With Me / 吃定我 / 和每天講再見 /

M記playlist

四季 / 寡人 / 小姐你好 / Come With Me / 吃定我 /
JasOh103 發表於 2017-9-22 08:48

好聽 / 不了 / 不了 / 神曲 / OK /

好聽 / 不了 / 不了 / 神曲 / OK /
bagfgfcde 發表於 2017-9-22 08:55

最後一首一定係好聽到speechless

最後一首一定係好聽到speechless
JasOh103 發表於 2017-9-22 08:58

吃定我 08>06>10

成績一般 ><

M記playlist

四季 / 寡人 / 小姐你好 / Come With Me / 吃定我 / 和每天講再見 /
JasOh103 發表於 2017-9-22 08:48

fade / IDKIDC / Jable / Show Song / Outro聽到想come /  全年度有幾多首歌給天天的播
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

飄流轉(Heyo)

想推薦呢首歌俾多啲會員聽吓
我覺得會有共鳴過xxxxx見

飄流轉(Heyo)

想推薦呢首歌俾多啲會員聽吓
我覺得會有共鳴過xxxxx見
jose 發表於 2017-9-22 15:03

聽忘了(蔡健雅)好過xxxxx見 十萬倍啦

點解Pixel Toy嘅《愛.科學》可以咁好聽。
以前嘅人山人海真係高汁到喊,隨便一張都可以秒殺現在的至尊碟。

好想RE 和每天講再見然後俾冠
帥小寶` 發表於 2017-9-23 17:22

支持!
呢首真係好耐聽 越聽越正

2300 - 2330
精華重溫

小情歌(live) / 大風吹+Fly Out+大風吹(live) / 志明與春嬌(live) / 歌謠 / 年輪說 / 作曲家 / 大太陽 /

日期: 24/09/2017 (SUN)
時間: 09:00 - 10:00
節目: J足一小時

空港(容祖兒) / 時空(周國賢) / 星空(王菀之) / 空隙(岑寧兒) / 空姐(Gin Lee) /
載我走(謝安琪) / 今日(陳奕迅) / 幸福之歌(Supper Moment) / 舊街角(連詩雅) / Arigatou(鄭秀文)

Confirmed

1500-1600
Random Play

時空(周國賢) / 有心人(鄭希怡) / 忘川(陳僖儀) / 坦白(RubberBand) / When We Were Young(Adele) / 花落誰家(Earth Remix)(李克勤) /

大日子(陳慧琳) / 無忌(郭富城) / 隨意門(陳奕迅) / 無限大(孫燕姿) / 摔角(周柏豪) / 一年之計(梁詠琪)

Confirmed

點解Pixel Toy嘅《愛.科學》可以咁好聽。
以前嘅人山人海真係高汁到喊,隨便一張都可以秒殺現在的至尊碟。 ...
風見志郎 發表於 2017-9-23 17:20

張合輯Pretty happy & gay冇得輸
隻隻都正
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

日期 : 24/09/2017
時間 : 1730 - 1830
節目 : 無神論

無神論 / Ours(Taylor Swift) / 櫻花粉的浪漫(周二珂) / 忘記有時 / 穗花 / 好,不好?(A-Lin) / 靈感床(Supper Moment) /
有淚多好 / 就改天(葛仲珊) / Beautiful Love(蔡健雅) / 一直看見天使(Live)(容祖兒) / 無敵(Robynn & Kendy) / 後來的我們(五月天) / 在你身邊(韋禮安) /

日期 : 24/09/2017
時間 : 1730 - 1830

就改天(葛仲珊)
bagfgfcde 發表於 2017-9-24 18:27

愛MISS KO

愛MISS KO
帥小寶` 發表於 2017-9-24 18:39

可以期待下呢首係我度會唔會有歌曲獎(十二大)

可以期待下呢首係我度會唔會有歌曲獎(十二大)
bagfgfcde 發表於 2017-9-24 18:49

首歌好感人

日期 : 25/09/2017
時間 : 0110 - 0115
節目 : 獨愛

獨愛(湯寶如) /

獨立贏自信心 獨立餘下半生
別為無謂的婚姻輸給這錯誤的人
尋回自身腳印 企高一級獨行
夜幕還是有燈 寂寞還是有心
命運何用扶持或憐憫
將你的福音送贈某君
不需要為滿足一陣 終身監禁

獨愛(湯寶如) /

別為無謂 ...
jose 發表於 2017-9-25 01:15

果日睇《流行經典50年》,佢真係漲到成個波波球咁,同期女歌手好多都ok fit

時間 : 0903 - 0911

無神論 / 三角題(周二珂) /

https://youtu.be/C3mQcTN4NIo

聽講要估到哂TANYA係邊道推開世界的門先可以入到蔡健雅歌迷會 @jose
09:20
24:25
39:12
1:00:10

Beautiful Love 真係好好聽

獨愛(湯寶如) /

別為無謂 ...
jose 發表於 2017-9-25 01:15
好想亂入多次

捨了我比較容易
我意識到 好不容易
天關顧大家好不容易遇見愛
飲飽吃醉是容易極的快樂

捨了我比較容易
我意識到 好不容易
天關顧大家好不容易遇見愛
飲飽吃醉是容易極的快樂 ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-25 13:49

容兒粉一名竟然tag天敵既歌!