返回列表 發帖
杏仁亦要花氣力
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

留醫 在你的臂內療傷 治理這深刻的創傷
事實或是心窩脆弱 還是已經沒救藥
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

最初有伴  便歡喜  兩手一傘看雨霏

沿途是翻天覆地 雷狂雨霏 你說過後會有期

都看到了嗎 都看清了嗎 都看真了嗎
花雨霏舞覆蓋天下
昂然劃下長留歷史的一剎芳華

He kissed my lips
I taste your mouth

奇袋著和你 精歷最好時光 可以嗎

給關懷便縱慣我 會更易記起當初
沒什麼一笑便過
也至少把某些遺憾化為玩笑好過

我要鎮靜到忘記瘡疤
但我怕最後會迷上那種似虛似假

情人們一呼一吸相愛到底 結局或同樣
仍想將你我這幕 演得更理想

依位會員拎我N年前個ICON用
harryharry 發表於 2017-3-9 22:21

乜原來from you架, 我逛facebook見到好靚所以私有化咗. 唔介意我應該會用一排直至美霏出歌.

這個陽台接收陽光特別燦爛

愛變了這世界襯衣 - 古巨基
你的美少女戰士 - 張燊悅

最愛是你 生命動人因有你

喜歡於街角踢波
喜歡跟他逛貼吧
喜歡跟他跳煞科
It ain't no one's bunisness it's my life

我的手這麼震難受到興奮

成個lunch time都係容祖兒

時間的錯 - 容祖兒
貪慕虛榮 - 容祖兒
想得太遠 - 容祖兒
最新消息 - 容祖兒
你是我堅強的唯一理由 - 容祖兒
Goodbye - 容祖兒
擁抱天下 - 容祖兒
心情不好 - 容祖兒
放愛自由 - 容祖兒
囉囉攣 - 容祖兒
歌姬 - 容祖兒
派對機器 - 容祖兒
不想回家 - 容祖兒
候鳥樹 - 容祖兒
男朋友與歌 - 容祖兒
日安憂鬱 - 容祖兒
明日恩典 - 容祖兒
好事多為 - 容祖兒
摩登時代 - 容祖兒
堂堂男人 - 容祖兒
舌尖開叉 - 容祖兒
最後的茱麗葉 - 容祖兒
冬眠 - 容祖兒
愛一個上一課 - 容祖兒
It Doesn't Matter - 容祖兒
圓謊 - 容祖兒
信今生愛過 - 容祖兒
我好得閒 - 容祖兒

你去食自助餐?
nicholashin 發表於 2017-3-16 15:24

未夠飽
想瘦又靚只能餓
十歲開始經已未飽過

咁點樣跟珍芳達做健身操
nicholashin 發表於 2017-3-16 15:32

怪那一位安徒生 故事編寫得太動人

梁詠琪d歌同個人真係好正
John 發表於 2017-3-17 10:02

春逝is my fav

細個要偷偷睇絕世好bra
驚媽咪話我咸濕
electric 發表於 2017-3-17 10:07

唔好意思, 我覺得劉青雲好J過古天樂架

美麗到不能
Uncle Blue幾時先肯老老豆豆出隻全新作品

離開香港了。。同仔仔外國生活中
kk8733 發表於 2017-3-17 17:21

咁又話佢隻碟錄好嘅, 又抽嚟做精選? 陰功豬, 佢係環球精選都冇幾首. 不如攞嚟俾霏霏唱.

最緊要快 - 方加油

無懼世事變改

等一天當我不再恨
我 暗地裡豁出去
見面也於家裡
可惜那字句仍沒法擊退
與密友愛不對
與密友欠登對
反對 若這樣愛的情侶

水星逆行intro
JasOh103 發表於 2017-3-19 23:49

孖住大開眼戒嚟播真係雙殺
唔知仲有冇人記得果套藍寶石的天空廣播劇

立立最好聽嘅歌係獨活, 完
btw, 立立個腩應該幾大
又係古巨基果種唔會除衫嘅artist

我係
RVHOCPC 發表於 2017-3-20 20:21

提名情侶架

吳雨同吳雨霏呢
stopzi 發表於 2017-3-20 20:50

陳慧嫻、陳慧琳、陳慧珊同陳慧敏好似係4代同堂

聽返容小姐既16號愛人同一拍兩散
我發覺我反容唔係因為搶獎
係當時既容祖兒唱歌真係冇feel可言 ...
John 發表於 2017-3-21 02:33

原來美莊從2004開始就對女人冇性趣

John應該係同容祖兒有過關係嘅人
nicholashin 發表於 2017-3-21 10:11

曾經 發生過感情
發生過不能推翻的許多事情
呼天不應

What's Up What's Up
霏一霏吻當獎品

樂觀真係好好聽
夜晚上山聽真係好正
electric 發表於 2017-3-22 08:08

我覺得樂觀live@2014RTHK音樂會最好聽, 尤其襯埋個背景, 新年流流, 港台好有吉士

個歌名好有gemgem style不存在的存在
DO姐都話左意外係意料之外
harryharry 發表於 2017-3-22 00:06

提名pun言
果日手賤youtube搵返do姐一筆勾銷
英皇歌星果集

Do姐:邊個女歌手嘅英文名叫BoBo
Edison:陳文媛(0.01秒作答)

天敵

不意外的意外

大錯特錯都可將愛當感冒
病後轉眼又再醫好
頑強又豁達 橫渡旅途
所有道理亦已知道

聽脆弱不如聽wallpaper
高質得多
JasOh103 發表於 2017-3-23 10:16

墻紙再聽就嚟要丟咗J&J隻碟
脆弱個mood正好多

聽丁Pop
hehehaha 發表於 2017-3-23 10:24

希望美祖嚟緊隻碟叫K-POP, 全K歌

為何離開 可一不可再

該配合你演出的我演視而不見

sha lalala
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-24 16:27

喜歡我嗎

彎彎的曲曲的

情太過洶湧像深海

SHE BANGS SHE BANGS~
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-26 13:50

之前好似share過一次
但要講膠到我接受唔到, 應該係呢幾首  

扮了解
你說得對
我要玩
快樂最快
...
CunninG 發表於 2017-3-26 21:32

你居然接受到囉囉攣

浮游在無限宇宙

要豁出一切也許 愛戀不用自制

微風一掃 蘆葦一動
河畔有叢 冷火湧出半空
殘照不散 餘韻不盡
和你過一秒 換來悠悠甜夢