返回列表 發帖
微笑在天上飛

說到愛
便利貼
下次見

BAG 音樂流行榜時段 2100-2130
告白氣球 / 紅色高跟鞋(周二珂) / 富士山下(周二珂) / 後來(周二珂) /

睇黎蔡健雅唔出歌 周二珂取代咗佢嘅地位
nicholashin 發表於 2017-4-8 21:53

No way
Tanya>>>>二珂

Tanya靚女過二珂?
nicholashin 發表於 2017-4-8 23:44

你覺得呢

其實Tanya個樣都算below average
nicholashin 發表於 2017-4-8 23:45

咁二珂呢

化咗妝係above average
nicholashin 發表於 2017-4-9 00:02

Above average喳?
我會俾5*

夠鐘訓覺啦你
nicholashin 發表於 2017-4-9 00:04

早晨

第一個?
nicholashin 發表於 2017-4-9 11:10

thx for sharing

做多幾題數好過啦 記唔記得四個centres of triangle?
nicholashin 發表於 2017-4-9 12:10

orthocentre - altitude
centroid - median
incentre - angle bisector
circumcentre - perpendicular bisector

邊一個係三角形內接圓 (inscribed
circle)嘅圓心?邊一個係三角形外接圓 (circumcircle) 嘅圓心?呢兩種圓 ...
nicholashin 發表於 2017-4-9 12:25

邊一個係三角形內接圓 (inscribed circle)嘅圓心? incenter
邊一個係三角形外接圓 (circumcircle) 嘅圓心? circumcenter
呢兩種圓邊種三角形三條邊係圓形嘅tangent? inscribed circle

差啲睇唔明啲中文...
希望啱

試計算楊乃文既離心力。(10分)
-Prince- 發表於 2017-4-9 12:27

冇讀Phy。。。可以拎U了

日期: 09/04/2017 (SUN)
時間: 12:30 - 13:00
節目: ∠ at ctr. twice ∠ at circumference (好似係咁)

圓 ...
ed8671ed 發表於 2017-4-9 12:57

男神永遠是對的

啱呀  夠鐘做Past paper
nicholashin 發表於 2017-4-9 13:37

仲以為仲有問題添。。。

今年到目前為止已經聽左400次告白氣球
開心

外面的世界很精彩

昨日諗過去搵Tanya
但病到死死下唔想感染佢......
Evan@LaRossa 發表於 2017-4-9 22:49

6月先再去搵佢啦

我手一杯
品嚐你的美

愛祖亦愛笑 0900-0930
我好得閒(容祖兒) / 抱抱(容祖兒) / 一個人砌圖(容祖兒) / 擁抱天下 (容祖兒) / 還未(容祖兒) /

全靠當天喜歡過錯的人
但能夠與他好過 別要動氣責怪他
HOTMAN 發表於 2017-4-11 11:15

Good taste

仔你失戀?
HOTMAN 發表於 2017-4-11 14:05

習慣好啲定係多謝好啲?

日期: 11/04/2017 (TUE)
時間: 18:30 - 19:00
節目: 每日一J

有沒有我(Super Girls) / 芝麻開門(Gin Lee)  ...
JasOh103 發表於 2017-4-11 18:57

你每日都J JOEY?

告白氣球

但微笑要帶眼淚才耐看
風見志郎 發表於 2017-4-13 17:14

呢一句已經值20000000000分

床前思故夢 - 張惠妹
再見二丁目 - 周二珂
壞與更壞 - 林宥嘉

微笑在天上霏

其實沒時間 為了他 比賽慘

有生一天 X
終於我們  07>03>02>01>03>03>05>10>X
HDIL X
近在千里 07>03>06>05>X
囂 X

告白氣球

憑情感可不可以將信仰 融合於一體

日期:17/04/17
時間:1000 - 1030
節目:上堂啦

馬賽克(容祖兒) / 一(AGA) / 水彩(岑寧兒) / 披星戴月(張敬軒) / 高山低谷(林奕匡) /

馬賽克(容祖兒) / --> VA
一(AGA) / --> ?????????
水彩(岑寧兒) / -->VA
披星戴月(張敬軒) / -->SCI
高 ...
dongbb2332 發表於 2017-4-17 10:26

一咪係maths
高山低谷 緊係block mountain rift valley geo braided stream啦

日期 : 17/04/2017
時間 : 1830 - 1900
節目 : 小情歌

告白氣球 / 真得不似是真(馮允謙) / 航拍(陳柏宇) / 最好時光(容祖兒) / 永遠很近(黎曉陽) / 小小宇宙(YukiLovey) /

日期: 17/04/2017 (MON)
時間: 18:30 - 19:30
節目:

豔羨(吳雨霏) / 我變成我(林二汶) / 不屈 / 說再見了 ...
hehehaha 發表於 2017-4-17 19:32

節目名係乜

日期 : 18/04/2017
時間 : 1200 - 1230
節目 : 俾佢地十二大好唔好

無敵 / 3am / 淒美地(郭頂) / 長相廝守 / 查無此字 / 推開世界的門(楊乃文) /

我們總在愛情裡死不悔改
在自由裡已回不去
把流浪 活成追逐地平線的光
要不要跟我回家 要是你有追得上的辦法
快樂或頹廢 只為這一回
真正頑強 不是逞強
蒙太奇 你是一個字謎
那就讓它飛沒著落
敢不敢打賭 你也不清楚

從前從前 有個人愛妳很久
但偏偏 風漸漸 把距離吹得好遠

日期 : 19/04/2017
時間 : 0700 - 0730
節目 : bagsic

離家出走(衛蘭) / 我最親愛的(張惠妹) / 抱著你(張震嶽) / 如果可以不停相愛(楊千嬅) / Little Something(林欣彤) /

日期 : 19/04/2017
時間 : 1900 - 1930
節目 : 外國勢力

headlight(MONKEY MAJIK) / Ours(Taylor Swift) / 便利貼(蔡健雅) / 勇氣(梁靜茹) / 非凡人生(鄭傭) / 天堂(光良) /

其實係點做到聽一首歌300次  我overall最高收聽率嘅歌都係得250次 係我頭像某首好好聽嘅歌
...
nicholashin 發表於 2017-4-22 00:22

我今年暫時聽左告白氣球超過600次
點睇

matthew1990 發表於 2017-4-22 09:53

音樂廳會重新定位
以後會係一個比會員分享及討論主題playlist 既地方
不可再單以用歌名/歌詞/youtube link  ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-4-21 14:23

反OT
告白氣球(周二珂) / 晴天(周二珂) / 七里香(周二珂) / 你就不要想起我(周二珂) /

代表你無專心温書
nicholashin 發表於 2017-4-22 15:10

但已經考完

日期 : 23/04/2017
時間 : 1100 - 1130

纏路 / 外面的世界(莫文蔚) / 忽然之間(莫文蔚) / 流浪者之歌(陳綺貞) / 達爾文(蔡健雅) /

日期 : 24/04/2017
時間 : 1200 - 1230

放心(周二珂) / 三角題(周二珂) / 我的麻煩男友(容祖兒) / 原地轉(麥浚龍) / 還是會寂寞(陳綺貞) / 我愛京達卡(小塵埃) /

日期 : 25/04/2017
時間 : 0900 - 0930

一克拉(蔡健雅) / 貓鼠遊戲(蔡健雅) / 謎(蔡健雅) / 放心(live)(周二珂) / 第一季(吳雨霏) / 黑馬王子(陳柏宇) /

謝安琪 On KK Live

1. C餐
2. 喪婆
3. 十二月二十
4. 潔淨皇后
5. 開卷の樂
6. 字裡行奸

7. 雨過天陰
8. ...
hehehaha 發表於 2017-4-25 13:47

冇後窗知己 3/8 bam
9 10霏走就好

side track show 黎ga

anyway, 其實係我想聽呢D live
hehehaha 發表於 2017-4-25 13:53

我見有山林道雨過天陰所以
C餐真係好正正子

日期 : 26/04/2017
時間 : 1030 - 1100
節目 : haven

候鳥樹(容祖兒) / 抱著你(張震嶽) / 稻香(周杰倫) / 光源(林欣彤) / 在你身邊(韋禮安) /

我沒你想像的瀟灑
我喜歡待在家
我的朋友 愛KTV 我偏愛大自然
就算我 看來有些麻煩
先別在筆記本打個X ...
jose 發表於 2017-4-26 22:32

呢首好正
不過已經係隻碟既bottom 5

日期 : 27/04/2017
時間 : 1300 - 1330
節目 : DSE同廣東歌好有緣

起跑(連詩雅) / 誰的青春不迷惘(YukiLovey) / 苦瓜(陳奕迅) / 圓(AGA) / 第五類(鄭傭) /