返回列表 發帖
全部都冇蘭嬸首 cream cheese 唉
Wonders 發表於 2017-5-19 12:54

有聽免免版本

四個節目得一個無離心力
希望今日佢可以成為日榜冠軍
-Prince- 發表於 2017-5-19 12:58

等我開多幾個節目聽告白氣球先

查無此字
長相廝守
告白氣球
山河故人
纏路
無敵
懂事
3am
推開世界的門
淒美地
就改天

十二大候選噶

希望金曲獎年度歌曲候選告白氣球可以拎到至尊歌
-Prince- 發表於 2017-5-19 17:15

07>02>X>04>01>04>07>X>08>01>10>X

至尊噴走勢就有佢份

第一首真係幾礙眼
CunninG 發表於 2017-5-19 19:13

咁調走佢啦

夜晚就PM
hehehaha 發表於 2017-5-19 19:42

呢個城市好多心急人

呢個城市好多bian tie lo
hehehaha 發表於 2017-5-19 19:54

下次唔好咁張揚

日期 : 19/05/2017
時間 : 2000 - 2100
節目 : bagsic

Yellow(Coldplay) / The Scientist(Coldplay) / 被你遺忘的森林(原子邦妮) / 推開世界的門(楊乃文) / 未接來電(楊乃文) / 愛曾經讓我們在一起(四分衛) /
不能不見(張敬軒) / 我們倆(郭頂) / 我們的(黃劍文) / 原來的你 / 萬物之靈(小塵埃) / 早點回家(蘇打綠) /

第二首最正
JasOh103 發表於 2017-5-19 22:25
第一首正 年年女金 乜發展都無 唔fit個playlist
nicholashin 發表於 2017-5-19 20:56

外國勢力入侵CM

日期 : 20/05/2017
時間 : 0900 - 1000
節目 : 我用別人的愛定義存在 怕生命空白

我(蔡依林) / Go With The Flow(周國賢) / 原來的你 / 楊千嬅(楊千嬅) / 自由意志(周柏豪) / Thanks!(黃浩琳) /
Beautiful Love(蔡健雅) / Crazy Love(陳僖儀) / My Love(Hebe) / Run from Your Love(方大同) / True Love(蔡健雅) / So In Love(官恩娜) /

恨台上卿卿

原來梅姐反卿
可惡 與民主黨為敵

沒法跟你卿卿…鬆鬆!
假裝卿卿,我我只好放手

謝安琪仲反得勁
又笑人鬆又要放手 ...
John 發表於 2017-5-20 23:26

卿卿解開一顆衫鈕 尚在與你惡鬥熱汗在流

很想要吧?
祖祖係黃絲 同卿卿同一陣線

日期 : 21/05/2017
時間 : 1100 - 1130
節目 : 繼續 我懷念的...

抱緊眼前人(梅艷芳) / 孤身走我路(梅艷芳) / 胭脂扣(梅艷芳) / 赤的疑惑(梅艷芳) / 蔓珠莎華(梅艷芳) / 似水流年(梅艷芳) /

日期 : 21/05/2017
時間 : 2230 - 2300

原來的你 / 想想想(馮允謙) / 就改天 / 推開世界的門(楊乃文) / 如果我們不曾相遇(五月天) / 太陽(陳綺貞) /

日期 : 22/05/2017
時間 : 0730 - 0830
節目 : 重溫2015十二大

若(AGA) / 幸福之歌(Supper Moment) / 瑕疵(麥浚龍 & 莫文蔚) / 一萬小時(宇宙人) / 靈魂相認(張敬軒) / 格拉斯哥流浪(Jude) /
真得不似是真(馮允謙) / 滲(胡琳) / 我們都不是無辜的(周國賢) / 痛快的哀艷(蘇打綠) / 說再見的對象(藍奕邦) / 最好的債(楊千嬅) /

<3

放心(周二珂) / 三角題(周二珂) /
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

日期 : 22/05/2017
時間 : 1730 - 1800
節目 : water

自來水(鄭融) / 雨水一盒(陳綺貞) / 笑中有淚(楊千嬅) / 弄潮兒(吳雨霏) / 點滴(Supper Moment) / 浪漫血液(林俊傑) /

抄me
hehehaha 發表於 2017-5-22 18:18

慘 咁改做以下邊首好

下雨天 南拳媽媽
所有下雨天 薛凱琪
雨落大地 林奕匡
夏雨 Twins

浪漫血液真係好好聽, 唔知jj幾時先有新歌 :(
Wonders 發表於 2017-5-22 18:34

之前幾年咁發力 可能要休息下

想整蔡健雅x10

@616.1314

How Far I'll Go / Let It Go /

日期: 2017.05.22 (MON)
時間: 2300 - 0000
節目: #無題

嗯(李榮浩) / 淒美地(郭頂) / i will be fine(魏 ...
ed8671ed 發表於 2017-5-22 23:58

被你遺忘的森林(原子邦妮)

Good taste
但四月天好聽啲

滄桑半個鐘 22.05.2017

中了愛情一槍(許鈞) / 山丘(李宗盛) / 虎口脫險(張磊) / 水星記(郭頂) / 失敗者的 ...
CunninG 發表於 2017-5-22 23:26

抱著你真係好掂

日期 : 23/05/2017
時間 : 0900 - 0930

愛一個上一課(容祖兒) / Shirley(古巨基) / 漂流教室(古巨基) / 纏路 / 3am / 史詩式(鄧智偉) /

日期 : 23/05/2017
時間 : 1500 - 1600
節目 : 自己一個係屋企

離心力(楊乃文) / 尋人啟事(徐佳瑩) / 三月(張惠妹) / 花無雪(泳兒) / 四季(陳奕迅) / 似水流年(梅艷芳) /
柏拉圖式的愛情(陳綺貞) / 所有下雨天(薛凱琪) / 京都民宿夜(My Little Airport) / 外面的世界(莫文蔚) / 各站停靠(蘇打綠) / 告別我的戀人們(古巨基) /

日期 : 24/05/2017
時間 : 0800 - 0830

很慣很懶(泳兒) / 告白氣球(周二珂) / 'Cause My Music Comes Along(黃浩琳) / 謝謝你離開(官恩娜) / 黃色大門(容祖兒) / 他他他 /

等我學啲人mark AP連mark幾個節目先

日期 : 24/05/2017
時間 : 0900 - 0930
節目 : #祖兒根本就係一個暗咸既人
嘉賓 : hoic1102

二人浴(容祖兒) / 如果睡袍太少布(容祖兒) / Lucky Star(容祖兒) / 蛇(容祖兒) / 蒸餾(容祖兒) / 愛一個上一課(容祖兒) /

日期 : 25/05/2017
時間 : 0830 - 0900
節目 : 愛雅亦愛笑

Letting Go(蔡健雅) / 說到愛(蔡健雅) / 便利貼(蔡健雅) / 不知所以然(蔡健雅) / 下次見(蔡健雅) / 可愛(蔡健雅) /

日期 : 26/05/2017
時間 : 0830 - 0900

格拉斯哥流浪(Jude) / 如果只得一星期(謝霆鋒) / 一拍即愛(Super Girls) / 3am / 不一樣又怎樣(蔡依林) / 原來的你 /

0800-0900
I Go to travel by bus

出走太平洋(何韻詩) / 一起去阿拉斯加(藍奕邦) / 香港紐約(Twi ...
dongbb2332 發表於 2017-5-26 08:49

冇今日bagsic既第一首歌 已經可以Bam

愛孖亦愛笑

熱浪假期 / 著睡衣跳舞 / 飲歌

日期 : 26/05/2017
時間 : 2200 - 2230
節目 : HOPE

渴望晨曦的女孩(容祖兒) / 日光(蘇打綠) / 天光(周柏豪) / 真得不似是真(馮允謙) / 稻香(周杰倫) / 白頭到老(蔡卓妍) /

日期: 2017.05.26 (FRI)
時間: 2300 - 0000
節目: #無題

Swish Swish(Katy Perry) / Class(陳奕迅) / 小碎 ...
ed8671ed 發表於 2017-5-26 23:57

四月天(原子邦妮)

高汁
一定係睇完我個榜推介就去左聽
(唔好話我聽唔係 我會傷心。。。)

日期 : 27/05/2017
節目 : weather and climate

暴雨(伍佰) / 晴天(周杰倫) / 薄霧(蔡卓妍) / 煙霞(容祖兒) / 風花雪(陳慧琳) / 如果...陽光(馮曦妤) /
融雪之前(蘇打綠) / 四季(梁詠琪) / 走在冷風中(周二珂) / 賣空氣的人(盧凱彤) / 不知所以然(蔡健雅) /

0930-1000
東瀛遊

東京三月(吳雨霏) / 東京百貨(鄭融) / 地下街(周國賢) / 後樂園(陳慧琳) / 涉 ...
dongbb2332 發表於 2017-5-27 10:11

青山散步(鄧麗欣)

你抄me既

日期:27/05/2017
時間:16:30 - 17:20
節目:離心力

佔有慾 (楊乃文) / 離心力 (楊乃文) / 如一 (楊乃文) ...
nicholashin 發表於 2017-5-27 17:06

我覺得離心力係幾有張力
唱超班 餘音裊裊
不過推開世界的門更加好聽咁解

AGA
哈囉 3  能說不的秘密 2  問好 12  ODAAT -  1cm -
一 1
若 1  認 15  superman 3
圓 3  孤雛 1  獨一無二 10
3am (1)*

原來自己對美迦唔算特別好
好多後尾聽翻覺得唔錯既歌 成績都係一般

Kellyjackie 上台
Bob: 你好啊警訊之花
matthew1990 發表於 2017-5-28 10:05

好肥...

1200-1300
愛祖力

黃昏點唱機 / 蛇 / 我好得閒 / 閃光彈 / 桃色冒險 /
舊日回憶的山丘 / 抱抱 ...
-Prince- 發表於 2017-5-28 11:21

愛祖力?

佢肥啲定衝肥啲?
matthew1990 發表於 2017-5-28 11:36

冇睇過美衝啲live片 好難評
但KJ真係肥左好多 LOL
打錯字姐
好啦 我決定今年反祖
-Prince- 發表於 2017-5-28 11:41

見到你今年對祖兒咁差已經知你反祖

日期 : 28/05/2017
時間 : 1130 - 1200
節目 : boyboyboy
嘉賓 : boy4dudes

他他他 / 男孩像你(薛凱琪) / 左右手(張國榮) / We Are One(RubberBand) / We Are One(群星) / 黃色大門(容祖兒) /

覺得搖籃曲幾好聽 點算
個MV係幾老套但我又ok
好過哂咩象同豬。。

日期: 2017.05.28 (SUN)
時間: 1900 - 1930
節目: 喜歡上你

通電(泳兒) / 甚麼吸引(陳曉東) / 如果只得一 ...
jose 發表於 2017-5-28 19:26

幾good taste

日期 : 28/05/2017
時間 : 2245 - 2315
節目 : 人就算摔倒 仍話跌得好

弗雷德之夢(狄易達) / Keep On Fight On(馮允謙) / 羽毛鱗刺(Dear Jane) / 原來的你 / 倔強(五月天) / I Wanna Fly(陳柏宇) /

重溫神碟
《Goodbye & Hello》是蔡健雅的第六張國語專輯。此張專輯入圍第19屆金曲獎最佳年度歌曲(達爾文I)、最佳國語專輯、最佳作曲(空白格)、最佳作詞(達爾文I)、最佳編曲(達爾文I)、最佳專輯製作人、最佳國語女歌手獎。最後獲得最佳專輯製作人與最佳國語女歌手兩項大獎。

走過的路=空白格>達爾文>越來越不懂>It's True>當你離開的時候>晨間新聞>Goodbye & Hello>>化學實驗>如果你愛我

前八首都好聽過2017暫時所有廣東歌 點算

咁國語歌呢 推開世界的門如果係今年出會係邊個位
nicholashin 發表於 2017-5-29 01:01

係達爾文後面
me唯一一隻Tanya碟
如果推介第二張聽邊隻好?
hehehaha 發表於 2017-5-29 00:34

唔知你鍾意聽乜喎
試下說到愛

日期 : 29/05/2017
節目 : 重溫2014十二大

光源(林欣彤) / 高山低谷(林奕匡) / 勇者的浪漫(陳柏宇&VnP) / 撐著(黎曉陽) / 坦白(RubberBand) / I Wanna Fly(陳柏宇) /
我愛京達卡(小塵埃) / 青春常駐(張敬軒) / 共勉之(官恩娜) / 有夢就很好了(SiS 樂印姊妹) / 一直一直(薛凱琪) / 浪人(Supper Moment) /

呢年十二大得獎歌手平均年資特別低 (2016都低)

我都係 Ban 唔落手架
stopzi 發表於 2017-5-29 10:04

但要俾五甲又覺得未係好夠班
可能係低位磨一陣就走

如果想今年繼續年資低D就記得畀Phil十大
nicholashin 發表於 2017-5-29 10:55

條友出道左七年啦 仲年資低

起碼低過SM Ella Fiona Hins ^^
nicholashin 發表於 2017-5-29 10:58

估唔到當年佢拉低平均年資
到2017 已經算係年長一輩
時日如霏

今年一個楊乃文都夠推高平均年資啦
nicholashin 發表於 2017-5-29 11:08

所以要周二珂 R&K AGA LILLIAN 幫手推翻低