返回列表 發帖
日期:20/08/2017
時間:11:20 - 14:00
節目:It's a love story / Baby just say...

花季 / 一 (AGA) /  ...
nicholashin 發表於 2017-8-20 11:20

而家應該播晒林奕匡
好聽
Happy and Blessed.

日期:21/08/2017
時間:23:30 - 00:30
節目:聽了會依然有心跳的歌

Shampoo(何韻詩) / 喜歡喜歡你(何韻詩) / 不眠皇后(何韻詩) / 露絲瑪莉(何韻詩) / 再見…露絲瑪莉(何韻詩) / 天使藍(何韻詩) / 汽水樽裡的咖啡(何韻詩) / 兩位一體(何韻詩) / 明目張膽(何韻詩) / 失戀日記(何韻詩) / 勞斯。萊斯(何韻詩) / 堂吉訶德(何韻詩) / 圓滿(何韻詩) / 忘(何韻詩)

日期:21/08/2017
時間:20:00 - 21:00
節目:人生十首最深刻的歌

生我的命(吳雨霏) / 喜歡喜歡你(何韻詩) / 達爾文(蔡健雅) / 一個旅人(陳奕迅) / 沒有腳的小鳥(古巨基)
節外生枝(謝安琪) / 嫌棄(梁詠琪) / 俗(Shine) / 香港傑出廢青(黎曉陽) / Life Goes On(陳奕迅)

一個旅人 Good taste!
nicholashin 發表於 2017-8-21 20:59

最愛h3m
非常好聽!有深度!

日期:22/08/2017
時間:14:00 - 14:30
節目:同在

原來的你(古巨基) / 所謂愛情(古巨基) / 一光年(古巨基) / 致少年時代(古巨基) / 其實我我我(古巨基) / 周星呢(古巨基)

日期 : 28/08/2017
時間 : 1300 - 1400
節目 : 重溫 2016 十二大

如果我們不曾相遇(五月天) / 消化不良(周 ...
bagfgfcde 發表於 2017-8-28 13:59

支拎頭三首 '

岩岩統計左由開榜以黎(2011 WK1)每個歌手有幾多首冠軍歌

男歌手
文豪 12
莖牽 11
單丸 10
美立 10
....... ...
帥小寶` 發表於 2017-8-28 23:14

反祖嘅

日期:29/08/2017
時間:00:40 - 00:55
節目:Do you wanna chill?

爵士日與夜 (粵語) (Project Ace) / 棉 ...
nicholashin 發表於 2017-8-29 00:55

我覺得唔大問題
成首歌營造出個氣氛已經合格有餘
同埋歌詞講嘅嘢幾直率
好似依家咁突登唔做修飾我覺得ok

或者咁講 首歌似想做到棉花糖咁入口即溶 唔洗太多思考嘅

日期:31/08/2017
時間:12:00 - 12:45
節目:好聽

徒然 / 眼前一亮 / 天下有情人 / 一千次日落 / 暗戀的習慣 / 一家一減你 / 愛妳 / 我怕我會愛上你 / 相信愛 / 借你耳朵說愛你 / 世紀末煙花

有冇人買左
hehe 發表於 2017-8-31 21:26

喺7仔搵唔到

日期: 05/09/2017 (MON)
時間: 00:45 - 01:30
節目: 睡前鬆一鬆

代你發夢 / 上床日周 / 夜燃燒 / 日有所思 / 我想國 / Freud Loves Lin Xi / 事後 / 女魔術師唔知乜 / 世界盡頭冷酷異景 / 說夢

日期:15/08/2017
時間:20:20 - 22:30
節目:蔡健雅 Best 25

1. 達爾文(Intro + Verse) + 達爾文 II (進 ...
jose 發表於 2017-8-15 19:15

好歌重溫

日期: 9/9/2017
時間: 16:00 - 17:00
節目: 我不賣身

擁有(何嘉莉) / 非份之想(何嘉莉) / 兩種人(何嘉莉) / 過來人(何嘉莉) / 迷失方向(何嘉莉) / 各有口味(何嘉莉) /
Boom Ba La(葉佩雯) / 全新體驗(葉佩雯) / 二人默劇(葉佩雯) / 我不相信(葉佩雯) / 甚麼關係(葉佩雯) / 沒有心情哭(葉佩雯)

日期:09/09/2017
時間:20:30 - 22:15
節目:呢堆歌年尾有無可能有獎呢?

Destination (His Story) / Giv ...
nicholashin 發表於 2017-9-9 20:29

應該有 除非冇

0800-0900
紙皮箱的舊唱片

飛天舞會(陳慧琳) / 冰室(陳慧琳) / 夏天的緋聞(陳慧琳) / 無賴(陳 ...
風見志郎 發表於 2017-9-14 08:54

我尋日溫書嗰陣聽
發現無賴同金像獎都幾正
成隻碟係得想再見到你喺度咿咿唷唷比較煩膠

逆插玫瑰 / 落地開花 / 暗花 / 命犯桃花 / 風吹不走小容

現在已夜深 / 絕對 / 遊樂場 / 我就是主角 / 遇見 / 一支煙的時間

拾荒蛋糕 / 曼谷瑪利亞 / 紅絲帶 / 小娃娃大英雄

日期:21/9/2017時間:1430-1530
節目:GYMGYMGYM

急救中 / 琢磨 / 好不容易遇見愛(楊千嬅) / 井底娃娃( ...
帥小寶` 發表於 2017-9-21 15:44

支持做gym

飄流轉(Heyo)

想推薦呢首歌俾多啲會員聽吓
我覺得會有共鳴過xxxxx見

日期 : 25/09/2017
時間 : 0110 - 0115
節目 : 獨愛

獨愛(湯寶如) /

獨立贏自信心 獨立餘下半生
別為無謂的婚姻輸給這錯誤的人
尋回自身腳印 企高一級獨行
夜幕還是有燈 寂寞還是有心
命運何用扶持或憐憫
將你的福音送贈某君
不需要為滿足一陣 終身監禁

25/09/2017 Mon
0800-1000
在晴朗的一天出發

不容錯失(容祖兒) /
神啊求求讓我睡(劉浩龍) / 勞斯萊斯(何韻 ...
風見志郎 發表於 2017-9-27 11:33

9月25咪豔羨派台3周年
仲有咩特別事?

Da de dum(我失戀) / Summer Time / 嚴重 / 事前想後 / 深呼吸 / 薄情書 / 放低束縛 / 憎恨想念你 / 細雨 / 影中我

不管對不對
誰說我跟你本應是情侶
誰明白我們欲哭亦無淚
專心工作為何無樂趣
難道這樣都不許

是我捨不得奢侈的眼淚
愛到你恐懼
然而活到底仍承認是上天待我不差
能愛你那在乎空虛
但我有約會無法推
讓你眼見我在乎誰

好聽 ^^