返回列表 發帖
日期 : 09/09/2017
時間 : 1020 - 1045
節目 : 下一首自plug乜歌好?

火炭麗琪(FOTAN LAIKI) / 台北下的雨(鄭興) / 每個眼神都隻身荒野(郭頂) / 彌敦道的一晚(My Little Airport) / 理想時代(宋念宇) /

打錯MLA歌名 我唔 鍾意!
nicholashin 發表於 2017-9-9 12:57

既然係咁 唯有唔自plug呢首啦
小宇強搶下首自plug quota既機會因為你而上升左5%

日期:9/9/2017
時間:1130-1300
節目:沒有花收的日子

陌生人(蔡健雅)
帥小寶` 發表於 2017-9-9 13:44

幾good taste WOR

FOTAN LAIKI (火炭麗琪 feat. Youngqueenz)
nicholashin 發表於 2017-9-9 20:29

首歌係叫火炭麗琪 主唱係FOTAN LAIKI

幾好 證明你有留意我既playlist
nicholashin 發表於 2017-9-9 22:39

我會留意有冇小宇/小雅/小容

日期 : 09/09/2017
時間 : 2315 - 2345
節目 : bagsic

...Ready For It?(Taylor Swift) / 跑步機上(容祖兒) / Don't Let Me Down(The Chainsmokers) / Amour Toujours(Wasted Penguinz) / PLAY我呸(蔡依林) / You Ain't Coming Back(A2A) / Girlfriend(Avril Lavigne) /

2045-2100
代表作大雜燴

安哥之歌(許志安) / 大男人情歌(梁漢文) / 嬅麗緣(楊千嬅) /

淨係諗到 ...
dongbb2332 發表於 2017-9-10 20:57

有誰來愛我 但主唱唔係祖兒

日期 : 11/09/2017
時間 : 1000 - 1030
節目 : 你說被火燒過 才能出現鳳凰

倔強(五月天) / 火鳥(楊千嬅) / 達爾文(蔡健雅) / 節外生枝(謝安琪) / 哲學家(盧巧音) / 新天地(許志安) / 抱著你(張震嶽) /

日期 : 12/09/2017
時間 : 2015 - 2045
節目 : 支持

停止繁殖 / 有人共鳴 / 第一個早晨 / 雨落大地 / 傷仲永 / 高山低谷 / 櫻花粉的浪漫(周二珂) /

支持高山低谷之後果首
https://youtu.be/W_X-JNJe5wI
呢個version幾好

陪伴我們青春的跌跌撞撞
我們要互相虧欠 要不然憑何懷緬
即使我們錯 不比他們多
只可惜我們都一直到 有一天彼此懷念時才明白
屋頂的天空是我們的 放學後夕陽也都會是我們的

日期 : 13/09/2017
時間 : 1900 - 1930

如果青春不會有盡頭 / 小幸運(田馥甄) / 櫻花粉的浪漫(周二珂) / 女校男生(Twins) / 飛吧!獨角仙(小塵埃) / 馬德里不思議(蔡依林) / 給男神的面書 /

日期 : 14/09/2017
時間 : 2200 - 2230

Love Story(Taylor Swift) / 櫻花粉的浪漫(周二珂) / 虛齡時代(Twins) / 苦口良藥(許志安 & 陳慧珊) / 七里香(周杰倫) / You Go I Go(衛蘭) / 幸福額度(蘇打綠) /

日期 : 15/09/2017
時間 : 1135 - 1150

再一次(宋念宇) / 櫻花粉的浪漫(周二珂) / 一直看見天使(容祖兒) / I Wanna Fly(陳柏宇)

日期: 16 /09 /2017 (SAT)
時間: 22:30-23:30
節目: HEHA CHART wk37

01. 九號鞋                         ...
hehehaha 發表於 2017-9-16 23:25

說好的I Do 十大呢

日期 : 17/09/2017
時間 : 1045 - 1115
節目 : 忘掉天地

約定(王菲) / 很晚的晚安 / 我敢在你懷裡孤獨(劉若英) / 達爾文(蔡健雅) / 魚眼(陳柏宇) / 亦舒說(楊千嬅) / 有淚多好 / 化險為夷(小塵埃) /

時間 : 1830 - 1930
節目 : "As the first woman to win Album of the Year at the Grammys twice"

Welcome To New York / Blank Space / Style / Out Of The Woods / All You Had to Do Was Stay / Shake It Off / I Wish You Would / Bad Blood(由兩分四十秒開始聽) /
Wildest Dreams / How You Get the Girl / This Love / I Know Places / Clean / Wonderland / You Are In Love / New Romantics /

愛蛇

時間 : 2310 - 2340
節目 : 我不恨你了

Send My Love(Adele) / 陌生人(蔡健雅) / 我不願讓你一個人(五月天) / 再見我的初戀(容祖兒) / 說分手之後(宋念宇) / 還是要幸福(田馥甄) /

個節目名難聽過粗口
JasOh103 發表於 2017-9-17 23:37

希望可以聽到祖祖話自己係第一個拎到十X個女金既女人

其實好想佢繼續出席繼續攞獎繼續講得獎感受
覺得乜乜Janice gin都會講得好官方 未聽都知悶 ...
JasOh103 發表於 2017-9-17 23:43

你擺明係想祖祖出醜姐

其實想知啲外國人點睇TS段speech
因為仲串過祖兒05年叱咤

日期 : 18/09/2017
時間 : 0845 - 0945
節目 : #我很生氣我很任性

你想幹什麼(張惠妹) / 凡人對抗命運(鐵樹蘭) / Look What You Made Me Do(Taylor Swift) / 雞蛋與羔羊(謝安琪) / 狼(韋禮安) / 他舉起右手點名(蘇打綠) / 畫意(王菀之) /
巴黎的憂鬱(魏如萱) / 大風吹(草東沒有派對) / 你根本不是我的誰(盧凱彤) / 不好過(宋念宇) / 仍未解決(CK) / 佔領(關楚耀) / 唔撚鍾意(FOTAN LAIKI & 柒羊) /

日期 : 18/09/2017
時間 : 2115 - 2215
節目 : 好好聽

同在 / 慣性取暖 / 原來的你 / 不好過 / 這樣好不好 /
所謂的愛 / 給我你的壞 / 理想時代 / 被愛妄想 / 我呢 / 我們...能回到原來的樣子嗎? /

小宇間公司真係好膠
原來的你同給我你的壞咁就被浪費左

我們...能回到原來的樣子嗎? 真係好好聽

聽左一次我今年暫定10首十二大作
只可以講首首都好聽過難得一遇123456789倍

日期 : 20/09/2017
時間 : 1100 - 1130

原來的你(宋念宇) / Out Of The Woods(Taylor Swift) / Castle On The Hill(Ed Sheeran) / Yellow(Coldplay) / 地平線(蘇打綠) / 下次見(蔡健雅) / 生存之道(韋禮安) /

日期 : 20/09/2017
時間 : 1915 - 1945
節目 : 美麗新歌曲

美麗新世界 / 隨風而來隨風而去 / 櫻花粉的浪漫(周二珂) / 你快樂嗎 / 忘記有時 / 彌敦道的一晚good trip(My Little Airport) / 歌謠 /

M記playlist

四季 / 寡人 / 小姐你好 / Come With Me / 吃定我 /
JasOh103 發表於 2017-9-22 08:48

好聽 / 不了 / 不了 / 神曲 / OK /

最後一首一定係好聽到speechless
JasOh103 發表於 2017-9-22 08:58

吃定我 08>06>10

成績一般 ><

飄流轉(Heyo)

想推薦呢首歌俾多啲會員聽吓
我覺得會有共鳴過xxxxx見
jose 發表於 2017-9-22 15:03

聽忘了(蔡健雅)好過xxxxx見 十萬倍啦

日期 : 24/09/2017
時間 : 1730 - 1830
節目 : 無神論

無神論 / Ours(Taylor Swift) / 櫻花粉的浪漫(周二珂) / 忘記有時 / 穗花 / 好,不好?(A-Lin) / 靈感床(Supper Moment) /
有淚多好 / 就改天(葛仲珊) / Beautiful Love(蔡健雅) / 一直看見天使(Live)(容祖兒) / 無敵(Robynn & Kendy) / 後來的我們(五月天) / 在你身邊(韋禮安) /

愛MISS KO
帥小寶` 發表於 2017-9-24 18:39

可以期待下呢首係我度會唔會有歌曲獎(十二大)

日期 : 25/09/2017
時間 : 0903 - 0911
節目 : 無神論

無神論 / 三角題(周二珂) /

https://youtu.be/C3mQcTN4NIo

聽講要估到哂TANYA係邊道推開世界的門先可以入到蔡健雅歌迷會 @jose
09:20
24:25
39:12
1:00:10

Beautiful Love 真係好好聽

捨了我比較容易
我意識到 好不容易
天關顧大家好不容易遇見愛
飲飽吃醉是容易極的快樂

容兒粉一名竟然tag天敵既歌!
JasOh103 發表於 2017-9-25 15:39

容祖兒而家既fans都係海納百川 有容 _ _
唔會針對任何一位歌手 ^^

還願意詮釋我只是個空氣
抽乾了空氣後變得多兇殘
祈求幸福空氣 其實上天一早給你
呼吸 呼吸沒有你的空氣

單戀曲好聽
jose 發表於 2017-9-27 13:08

有冠呢首既榜主都好高質

日期 : 27/09/2017
時間 : 1622 - 1627
節目 : Beautiful Love

Beautiful Love(蔡健雅) /

日期:28/9/2017
時間:02:00 - 04:00
節目:原來我以前真係好鐘意SODAGREEN

頻率 / 小情歌 / 頻率 / 小情 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-9-28 04:28

美版主good taste

日期 : 28/09/2017
時間 : 1200 - 1300
節目 : 年尾有可能會係我個頒獎典禮聽到既歌 ^^

靈感床(Supper Moment) / 三角題(周二珂) / 第一個早晨(不知名男歌手) / 長相廝守(ToNick) / 最好時光(容祖兒) / 美麗新世界 / 推開世界的門(楊乃文) /
(林宥嘉) / 原來的你 / 吃定我(AGA) / 無敵(Robynn & Kendy) / 老人與海(RubberBand) / 皇后區的皇后(葛仲珊) / 隨風而來隨風而去 /

最尾嗰首
stopzi 發表於 2017-9-28 14:48

有機會姐
你信唔信最好時光有獎呀咁

日期 : 30/09/2017
時間 : 2015 - 2045
節目 : Avalon playlist

Look What You Made Me Do(Taylor Swift) / Chaos / 你死我活(J.Arie) / 驗傷(衛蘭) / 特務J(蔡依林) / 無心害你(關菊英) / 坦白(RubberBand) /

從不信自己呢
stopzi 發表於 2017-9-30 22:20

我信自己 唔信你姐

可能女金
John 發表於 2017-10-1 02:10

你俾?