返回列表 發帖
可能佢以為你玩happy corner
kevinlai1621 發表於 2017-3-26 21:09
唔玩yum game唷

call你做咩...
stopzi 發表於 2017-3-26 21:02

我都唔知道。可能NH 想聽我把聲

唔玩yum game唷
stopzi 發表於 2017-3-26 21:10

明明你都係yum會員
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

你得閒就去搵醫生check check啦
呢啲嘢可大可小
ed8671ed 發表於 2017-3-26 20:57
其實根據我對身體結構既知識 我痛o個個位應該唔係exactly心臟個位 我個心臟應該無事掛 應該只係chest既肌肉痛啦
好彩
嚇親老豆同ME啦
bagfgfcde 發表於 2017-3-26 21:00
Thanks for your support

典懈Joey EP1 有扮了解二手賣$15
My secret 2隻歌反而賣$150
hehehaha 發表於 2017-3-26 20:13

正正子
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

其實根據我對身體結構既知識 我痛o個個位應該唔係exactly心臟個位 我個心臟應該無事掛 應該只係chest既肌肉 ...
nicholashin 發表於 2017-3-26 21:16

……
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

……
John 發表於 2017-3-26 21:16

以下哪項標點符號最能象徵香港社會?
? ...... !

正正子
John 發表於 2017-3-26 21:16

好傷心,完全買唔落手
已經成9個月冇買祖兒啲碟

以下哪項標點符號最能象徵香港社會?
? ...... !
bagfgfcde 發表於 2017-3-26 21:17

7_7

好傷心,完全買唔落手
已經成9個月冇買祖兒啲碟
hehehaha 發表於 2017-3-26 21:17

我一隻都未買過

我一隻都未買過
John 發表於 2017-3-26 21:20

要unfriend you噶

我一隻都未買過
John 發表於 2017-3-26 21:20

你隻大碟金獎都冇買
Bammmm

話說hkairline好搭嗎?飛機餐好唔好食??
第一次搭求機評

第一次搭求機評
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-26 21:42

空少個間

空少個間
kevinlai1621 發表於 2017-3-26 21:43

乜野空少??

乜野空少??
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-26 21:48

賭王個仔陪fd訓機場, 跟住間公司用"空少"出新聞稿

話說呢排有咩外語ballad係好聽
啱啱spotify shuffle咗一個鐘都係EDM 非常沉悶

賭王個仔陪fd訓機場, 跟住間公司用"空少"出新聞稿
kevinlai1621 發表於 2017-3-26 21:49

OH~ 原來係依間@口@

你隻大碟金獎都冇買
Bammmm
bagfgfcde 發表於 2017-3-26 21:24

n年前見過Close Up第二版49蚊
不過都係冇買

第一次搭求機評
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-26 21:42

問下JW
你搭去邊呀

問下JW
你搭去邊呀
John 發表於 2017-3-26 22:22

東京姐@_@

東京姐@_@
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-26 22:24

可以同美霏唱東京三月
我未去過日本

邊度有得重溫頭像提名名單?

可以同美霏唱東京三月
我未去過日本
John 發表於 2017-3-26 22:25

我為佐CM各會員著想
親自去東京百貨搵番美醜番泥
冇佐美醜既香港樂壇真係太唔知醜

啱啱spotify shuffle咗一個鐘都係EDM 非常沉悶 ...
ed8671ed 發表於 2017-3-26 21:50

Make Me (Cry)
Liability
Helium
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

我為佐CM各會員著想
冇佐美醜既香港樂壇真係太唔知醜 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-26 22:27

希望你唔好迷失東京

我為佐CM各會員著想
冇佐美醜既香港樂壇真係太唔知醜 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-26 22:27

支持
美醜啲快歌mv 男Dancers次次都好靚仔

支持
美醜啲快歌mv 男Dancers次次都好靚仔
hehehaha 發表於 2017-3-26 22:29

一事無成明明係SOLO泥
個男DANCER無啦啦連歌唱埋
搶曬美醜FO
我覺得個個男DANCER真係好唔知醜

啱啱spotify shuffle咗一個鐘都係EDM 非常沉悶 ...

Million Reasons
佢既team仲係推緊呢首噶
今日剛剛打入radio top 20

死極都死唔去
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

Make Me (Cry)
Liability
Helium
matthew1990 發表於 2017-3-26 22:27

Liability一出就有聽喔
Helium幾好聽
MMC覺得麻麻地啱我

Anyway, thanks~!

聽舊歌算啦
呢排聽blink-182同beyonce
Happy and Blessed.

一事無成明明係SOLO泥
個男DANCER無啦啦連歌唱埋
搶曬美醜FO
我覺得個個男DANCER真係好唔知醜 ...
屮SiU霖屮 發表於 26/3/2017 22:35
美醜令我尋日講左句好mean既野

Million Reasons
佢既team仲係推緊呢首噶
今日剛剛打入radio top 20

死極都死唔去
愛 ...
JasOh103 發表於 2017-3-26 22:43

因為出咗remix?!
Did LadyGagaVEVO change to MillionReasonsVEVO, huh?!!!!!

聽舊歌算啦
呢排聽blink-182同beyonce
jose 發表於 2017-3-26 22:44

呢個未聽過
一陣聽下先
thank q

kwanie 發表於 2017-3-26 22:46

你講佐d咩

因為出咗remix?!
Did LadyGagaVEVO change to MillionReasonsVEVO, huh?!!!!!
ed8671ed 發表於 2017-3-26 22:46

事發經過係咁既
首歌接近死亡之時多得Super Bowl起死回生左 加上減價所以飆到上#4 peak
本來近乎無電台播 慢慢播到去70million audience (比較上嚟shape of you有230+ million)
不過賣返原價之後itunes又跌返去25-35位 streaming更加唔洗講 gaga根本唔夠其他streaming monsters(Ed, drake, Chainsmokers)鬥

所以其實都大概係時候推第3plug
不過因為首歌死極又死唔去咁既款 radio又仲係微升緊 又有love on the brain單憑radio升到上top 5既前鑑
再加上佢又忙拍戲 所以仲死推MR 又remix又fb不停叫人stream叫人睇片
而事實上呢首真係唱好多次live 成個vevo都係MR既片
識睇一定要去睇佢fb既留言 個個死叫佢轉plug

我就唔mind既 首至尊歌仲未聽厭 希望plug到5月

kwanie 發表於 2017-3-26 22:46

聽清楚我叫林鄭?

呢個未聽過
一陣聽下先
thank q
ed8671ed 發表於 2017-3-26 22:48

我最近淨係聽左同名嗰隻碟
我自己就霏常滿意喇
Happy and Blessed.

事發經過係咁既
首歌接近死亡之時多得Super Bowl起死回生左 加上減價所以飆到上#4 peak
本來近乎無電台播  ...
JasOh103 發表於 2017-3-26 22:57

但係radio過咗咁耐仲可以有力推咩 lol (利申: 乜都唔識)

啱啱睇咗佢fb
Thanks Gaga, this is your first post in a long time which isn't about Million Reasons

想佢plug dancin' in circles / hey girl

佢金獎 我哋拍手掌

可以積極考慮搵 fiona kay ivana kary gin feat. 喎
我們的總和

但係radio過咗咁耐仲可以有力推咩 lol (利申: 乜都唔識)

啱啱睇咗佢fb
Thanks Gaga, this is your first  ...
ed8671ed 發表於 2017-3-26 23:06

Shape of you到今日每日仲升緊其實都幾癲
我都係super bowl過後先識 聽講話SB之前MR每日個update係+0.02million radio audience
一條死魚咁(所以carpool Victoria secret ama之後就算digital top 10都好billboard成績都好差, 因為個榜分streaming好重比例)
SB之後就慢慢升 高峰期係3月頭每日個update去到+2.0-+3.0million
美國有兩個最大pop radio NY既Z100 & LA既KIIS (SB前一次都唔播, 後來一日播十幾次)

近呢個兩個禮拜都升得慢左 今日終於上到去overall radio top 20 係四年來第一次

再btw her radio peaks
Applause – 130,754,000 AI
Bad Romance – 118,946,000 AI
Poker Face – 117,042,000 AI
Born This Way – 109,827,000 AI
The Edge Of Glory – 106,169,000 AI
Paparazzi – 104,897,000 AI
Just Dance – 104,804,000 AI
Telephone – 92,780,000 AI
Do What U Want – 92,025,000 AI
LoveGame – 88,868,000 AI
Alejandro – 81,988,000 AI
MR* - 68,576,000 AI
Yoü and I – 65,121,000 AI
Perfect Illusion – 37,204,000 AI
Judas – 36,919,000 AI
Marry The Night – 35,648,000 AI
G.U.Y. – 8,592,000 AI

佢金獎 我哋拍手掌

可以積極考慮搵 fiona kay ivana kary gin feat. 喎
Wonders 發表於 26/3/2017 23:17
無金有原因

啱啱睇咗佢fb
Thanks Gaga, this is your first  ...
ed8671ed 發表於 2017-3-26 23:06

YES! DIC & Hey Girl are my choices too!! team dic

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Shape of you到今日每日仲升緊其實都幾癲
我都係super bowl過後先識 聽講話SB之前MR每日個update係+0.02mi ...
JasOh103 發表於 2017-3-26 23:17

好詳細喔

咁MR仲可以+0.5M都幾好嘢喎
但要再上係咪應該好難

btw, Applause竟然係最勁 :O
YES! DIC & Hey Girl are my choices too!!  team dic
JasOh103 發表於 2017-3-26 23:25

啲圖笑死

好詳細喔

咁MR仲可以+0.5M都幾好嘢喎
但要再上係咪應該好難

btw, Applause竟然係最勁  ...
ed8671ed 發表於 2017-3-26 23:45

MR係打不死既小強 未試過一個單曲既era咁長
下個星期就正式派台5個月 面世半年 (雖然radio好似2月先派咁)
所以有咁既成績已經好好好好 我追住佢既成績簡直係過山車旅程

暫時嚟講放慢可能係氣盡 不過唔係無機會反彈
再discount或者interscope肯比錢電台/Spotify就有得救
我唔求再入top 10 係想年尾有SOTY & Best Pop Vocal Performance提名已經滿足

好似係因為年代唔同 好似inflation咁
PF BR甚至Btw如果同期既話會高過applause

GUY flop到

MR係打不死既小強 未試過一個單曲既era咁長
下個星期就正式派台5個月 面世半年 (雖然radio ...
JasOh103 發表於 2017-3-27 00:02

SB之後都已經冇嘢幫首歌爆出
應該係吊命嘅姐
有#4已經好好

咁拉返勻啲inflation artpop都真係算flop lol
anyway 我最愛都係BTW嗰隻碟 <3

YES! DIC & Hey Girl are my choices too!!  team dic

張圖好正

見到team dic 就諗起Beyoncé 首 teen dick

見到team dic 就諗起Beyoncé 首 teen dick
-Prince- 發表於 2017-3-27 00:24

我之前見hehehaha 留言話聽過TEEN DICK 網上一search。好多YUM 野

希望可以討論下非音樂話題