返回列表 發帖
想問下幾時會有人答
RVHOCPC 發表於 2017-3-2 21:11

02/03/2017 23:00
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

Although Dopey has a very childlike appearance and mentality, his low-pitched vocal effects suggest ...
616.1314 發表於 2017-3-2 23:00

oh!!!!! I really appreciate your help!!!!!!!

Cm gay佬多定萬能插座多?
Lewis 發表於 2017-3-2 22:58

咁你係邊個

問那天可蔡一智
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

oh!!!!! I really appreciate your help!!!!!!!
electric 發表於 2017-3-2 23:02

haha you are welcome 其實 Disney Wiki 真係幾正
除左太多篇文加好長搞到會睇上癮無左 N 粒鐘

http://disney.wikia.com/wiki/The_Disney_Wiki
二〇二三年度全女班投票

02/03/2017 23:00
616.1314 發表於 2017-3-2 23:00

我真係恭喜佢呀

點解d歌手咁鐘意走數
利申:唔係鏡粉

點解d歌手咁鐘意走數
tom 發表於 2017-3-2 23:32

我都好想知,點解唱片公司會容許佢啲員工唔做野

銀河唯一的秘密係咩?
我架BB車甩左個轆,邊間車房肯同我整?
加滕鷹還是李雲迪的手比較強壯?
畢打自己人點解會係家長指引?係咪因為欣宜有份做?
基督徒食偉哥之前使唔使做餐前禱告?
我的叔叔生了子宮塊瘤,應該如何安慰他是好?
葉問是膠問的一種嗎?
東施是否中國四大美人之一?
長江7號,神舟7號還是海角7號比較好看?
湯川學是一門怎樣的學問? 邊間大學有得修呢一科?
我快要升上冥通銀行分行經理,有什麼地方需要注意嗎?
伽俐略週圍亂寫野,點解冇比人告佢非法塗鴉?
我將嬰兒手推車改裝成多用途水陸兩用GPS導航裝甲戰車,配備超音速巡航導彈同愛國者二型防空導彈,算唔算非法改裝車輛?
哪間藥房有售賣邪留丸?可以驅除風邪嗎?
如果伽利略病左,有邊個會去探佢?
我被控玩AOE2屠殺敵方村民,要去海牙戰爭法庭受審,點算好?
between 可以簡寫做 btw 嗎?
三一萬能俠與英國聖三一學院有啥關係?
麥當娜信奉猶太教後會否按照猶太人傳統進行割禮?
電腦是否中國四大發明之一?
Click入黃金屋之後出唔番尼呀,點算好?
純真怎會消逝? 純真怎會虛偽? 純真的愛戀怎會怎會出了軌?
如何種植豆腐花?
阿伯拉罕之弟是否名叫亞叔拉罕?
俗語「淫賤夫妻百事哀」何解?
請問行房四寶包括了什麼?
多啦A夢百寶袋入面有沒有太陽能電筒?
我可否以「家庭團聚」為理由申請我的天父來港定居?

點解d歌手咁鐘意走數
tom 發表於 2017-3-2 23:32

#陰謀論
歌手每次開支票都係許一個願
舉個例,張軒某一年同傳媒話下年會做返唱作歌手
已經寫左堆歌係電腦
專登比啲說話唱片公司聽
但其實唱片公司係唔比
一直嫌啲歌太唔賣錢之類
出隻Hi-fi碟好賺啲
終於激到軒仔要轉會
轉左公司之後軒仔某年又同傳媒話下年會做返唱作歌手
已經寫左四五隻歌
點知高層話公司某天后級歌手要爭唱片奬項
希望軒仔求其錄幾隻單曲應下市
反正都有人買有人聽
激到軒仔要去外國讀書

諗返起ies d問卷都係無咩人做 自己chok數據寫啲易寫(+既定)立場
kel_kelvin 發表於 2017-3-2 21:46
好差囉
所以我ies唔做問卷算
kevinlai1621 發表於 2017-3-2 21:50
其實 IES 唔做問卷點樣撐得起份野
methodology 唔會好少野寫嗎 ?_?
二〇二三年度全女班投票

好差囉
methodology 唔會好少野寫嗎 ?_? ...
616.1314 發表於 2017-3-3 01:02

應試技巧

應試技巧
kel_kelvin 發表於 2017-3-3 01:05

poor learning attitude
二〇二三年度全女班投票

poor learning attitude
616.1314 發表於 2017-3-3 01:05

唔需要擺心機喺呢啲科度啦
有時間就操英數

唔需要擺心機喺呢啲科度啦
有時間就操英數
kel_kelvin 發表於 2017-3-3 01:07

其實 LS 真係幾無謂 .__.
so-called 培養學生點樣多角度思考
但其實只係考大家點樣係短時間寫到一篇長文去 impress 個 marker

如果俾我改 DSE 個制度
我一定會將 LS 轉做 elective
中文 CORE 加入中史同中化部分
英文同數學加深 D
二〇二三年度全女班投票

但其實只係考大家點樣係短時間寫到一篇長文 ...
616.1314 發表於 2017-3-3 01:10

希望你唔好入考評局
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

但其實只係考大家點樣係短時間寫到一篇長文 ...
616.1314 發表於 2017-3-3 01:10

一直想問 LS唔係考答題框架喳咩?
啲人成日都係咁講 話好頭好尾 中間shit都照5**

不過最衰寫字寫得慢 已經無時間諗咩框架 諗到咩就寫咩

真係唔識考

依家大學都唔睇重呢科 唔需要放咁多心機啦

其實英文都無話深唔深

marker咪都係以前改開A-Level果班人

要求一樣都係咁上下

數學就M2加多少少拆做一個X好過啦

Core加深咪盞玩死啲文科人

咩叫DSE

咩叫DSE
kwanie 發表於 2017-3-3 01:45

老餅

有得cheat mark

不過最衰寫字寫 ...
kel_kelvin 發表於 2017-3-3 01:25

睇嚟你對個位會員唔太認識
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

點解火星忽然會爆炸
Happy and Blessed.

有咩member 係舊人

睇嚟你對個位會員唔太認識
HOTMAN 發表於 2017-3-3 02:15

知佢覺得DSE唔難 (雖然我都係咁話)
DSE係煩唔係難 希望果位會員入考評局Cut鬼晒啲SBA佢

銀河唯一的秘密係咩?
我架BB車甩左個轆,邊間車房肯同我整?
加滕鷹還是李雲迪的手比較強壯?
畢打自己人點 ...
Lewis 發表於 2017-3-3 00:09

噴死我
你諗㗎?

噴死我
你諗㗎?
electric 發表於 2017-3-3 07:34

你連yahoo膠問都未聽過

好差囉
methodology 唔會好少野寫嗎 ?_? ...
616.1314 發表於 2017-3-3 01:02

當年同我地講可以2選1, 一來唔係好容易爆300字

2來其實問卷難度係好高, 所以我地老師個班, 其實好多都做inferview
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

不過最衰寫字寫 ...
kel_kelvin 發表於 2017-3-3 01:25

無錯, 某程度上係答題技巧嘅框架

不過其實都係一個flow, 每段都係topic sentence出concept

然後解釋俾例子最後係咁意有句closing sentence

你連yahoo膠問都未聽過
Lewis 發表於 2017-3-3 08:38

我點知有埋成個list咁咩

知佢覺得DSE唔難 (雖然我都係咁話)
DSE係煩唔係難 希望果位會員入考評局Cut鬼晒啲SBA佢 ...
kel_kelvin 發表於 2017-3-3 04:57

其實我覺得 DSE 中文係幾難
好 Insecure 唔知點樣先叫好
所以先要涉獵多D歷史同文化知識做 Backup
二〇二三年度全女班投票

其實我覺得 DSE 中文係幾難
好 Insecure 唔知點樣先叫好
所以先要涉獵多D歷史同文化知識做 Backup ...
616.1314 發表於 2017-3-3 09:44

我唔係好知 無保證成績會好叫唔叫做難呢?

只能講考試都要睇運
就算底子深果啲

考Oral共識題遇著啲無共識既癡線佬一樣會照死既

點解HOTMAN刪除咗裸體早餐嘅歌詞分析

點解我杯茶可以咁好聽

點解HOTMAN刪除咗裸體早餐嘅歌詞分析
nicholashin 發表於 2017-3-3 11:30

想比多d會員入選到pun言獎 所以剷哂d punsss

點解我杯茶可以咁好聽
bagfgfcde 發表於 2017-3-3 11:39
點解你唔肯去温書

點解問點解

點解H會員同動物會員要抄我喺CM 用cookie monster emoji?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

點解H會員同動物會員要抄我喺CM 用cookie monster emoji?
matthew1990 發表於 2017-3-3 12:16

你睇下cm既icon list

點解雷琛瑜唔改名做雷心如

點解Ruby要退出CM
利申:唔係鏡粉

點解選擇不愛我我要問點解不珍惜我

係咪冇閂軟件自動更新功能呀
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

何以我變了你的十六號愛人

有無英文歌推介?
女聲
pop, jazz or R&B
All We Have Is Now

有無英文歌推介?
女聲
life1643 發表於 2017-3-3 16:29

根據你既描述 我會推薦alice gold比你

有無英文歌推介?
女聲
life1643 發表於 2017-3-3 16:29
反對CM會員只聽女歌手大聯盟提提你 Ed Sheeran出咗新專輯 ^^

反對CM會員只聽女歌手大聯盟提提你 Ed Sheeran出咗新專輯 ^^
nicholashin 發表於 2017-3-3 17:35

請問呢個聯盟仲有咩成員

點解要咁做

點解香港唱片榜唔可以show埋實際銷量數字

點解你唔肯去温書
nicholashin 發表於 2017-3-3 12:00

其實佢都唔洗溫喇
二〇二三年度全女班投票