返回列表 發帖

雷琛瑜J. Arie改名為 雷深如

http://orientaldaily.on.cc/cnt/e ... 0303/00282_016.html
中文名由雷琛瑜改為雷深如的歌手J.Arie,日前為新歌《Fantasy》拍MV,她穿上血紅圖案兼化上黑色喊妝,一時跪地崩潰痛哭,一時揮刀亂(界),又以舌頭舔刀,表現出極度仇恨及自殘的心態,大考內心戲,她拍攝時更完全忘我,事後才發現雙臂被樹枝弄得有多條傷痕。有份參與設計MV概念的她解釋,希望透過視覺畫面帶出主角面對四角戀產生的內心掙扎,而其中一幕狂奔及揮舞利器,是代表主角崩潰時希望以武器殺掉自己的心魔。

點解要改個咁leung嘅中文名
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

雷深如不如叫雷心如喇
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

kevinlai1621 發表於 2017-3-3 10:19

風水名?

其實除左吳雨飛之外,無乜藝人出道後改新名後會大紅大紫

風水名?

其實除左吳雨飛之外,無乜藝人出道後改新名後會大紅大紫 ...
kayzzz 發表於 2017-3-3 10:31

Paco都信呢d嘅

但係以前個名靚好多囉
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

風水名?

其實除左吳雨飛之外,無乜藝人出道後改新名後會大紅大紫 ...

鐘嘉勵->鐘欣桐

睇黎到佢被力捧了。佢五行忌土? 不過個新名無咁靚。

睇到個標題望左一望個日期

好似仲有成個月先愚人節啵
先覺得唔係整蠱新聞

附近丁圖一張

鐘嘉勵->鐘欣桐
harryharry 發表於 2017-3-3 10:37

佢講出道后, 出道前大把改藝名架喇
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

呢個MV 拍咗成年終於出

佢講出道后, 出道前大把改藝名架喇
風見志郎 發表於 2017-3-3 10:45

鍾欣潼先係出道後改嘅名

希望電台可以請佢上去講下改名嘅心路歷程
nicknicknick 發表於 2017-3-3 11:15

每個字背後含意講唔講到半個鐘?

藝琛變藝深都係同一個原因,個琛字咁差咩 就咁叫J.Arie唔用中文仲好啦其實

Fiona會開始退下戰線,paco力捧 丁律師?

Fiona會開始退下戰線,paco力捧 丁律師?
newguy 發表於 2017-3-3 11:39

FI出國語碟 咁J.Arie可以出粵語歌嘅
無力將天氣逆轉。

kevinlai1621 發表於 2017-3-3 10:19

睇怕係原名唔夾五行

同我捧紅佢
Happy and Blessed.

三國殺?_? 野心家
如睇做加自膠
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

風水名?

王靖雯 - 王菲 算唔算?
雖然王靖雯時期已經開始紅

不如改姓丁啦
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

哦。

我錯

難聽
利申:唔係鏡粉

個名易寫好多

希望fifi快啲改叫薛海淇 老鼠改叫許志洝
Happy and Blessed.

jose 發表於 2017-3-3 14:38

As One都可以改名 As溫

王靖雯 - 王菲 算唔算?
雖然王靖雯時期已經開始紅
Jacz 發表於 2017-3-3 13:02

Faye係相反,改番舊名先大紅

jose 發表於 2017-3-3 14:38

杜德x

As One都可以改名 As溫
軒的話 發表於 2017-3-3 15:12

As one好似已散band

As one好似已散band
721AXA 發表於 2017-3-3 16:07

解散左成個月啦

呢單新聞令我諗起改得最多名嘅傅又宣,原名傅妮嘉,曾改藝名傅珮嘉.高雪嵐

哦。
stephybest 發表於 2017-3-3 13:06

樓上有人呃分呀,扣佢10分啦

呢單新聞令我諗起改得最多名嘅傅又宣,原名傅妮嘉,曾改藝名傅珮嘉.高雪嵐
fungbear123 發表於 2017-3-3 17:30

姓都改

還我琛瑜!!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

風水名?

夾硬要講就係方中信
一開始佢出來拍戲 用佢原名符力
之後拍咗一套科幻戲 入面嘅角色叫方中信 開始算有些小名氣 所以用咗方中信作為藝名

但呢個已經係八十年代嘅事

仲有苑瓊丹 佢係亞視嘅時候叫苑麗瓊

Wfc
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

改名? Why? 嘥氣

掌心雷

解散左成個月啦
海彥 發表於 2017-3-3 17:26

無聲無息散左 >o<入面個kayan近排個跳舞片ok wor...
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair

不如唔好改名

改行啦

掌心雷
賴爽 發表於 2017-3-3 21:24

Pun
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

不如唔好改名

改行啦
laukaleung 發表於 2017-3-3 23:34

佢事業債很多
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

掌心雷
賴爽 發表於 2017-3-3 21:24

笑出聲

支持 丁丁 !

無聲無息散左 >o
hictons 發表於 2017-3-3 22:30

俾我都走啦,無job接又無歌唱,不如轉行啦

係咪要配合老細洗米華嗰三點水?

fungbear123 發表於 2017-3-3 17:30

一個不如一個

附近丁圖一張
harryharry 發表於 2017-3-3 10:38

好血腥。驚。。

harryharry 發表於 2017-3-4 00:20

但可以轉咩行呢...
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

harryharry 發表於 2017-3-4 00:20

慧敏哥、方鄧、As One走晒
間公司開頭都幾有心做

依家越做越霉