返回列表 發帖

[Jun/2017] 林宥嘉《The Great Yoga》世界巡迴演唱會-香港站

林宥嘉《The Great Yoga》世界巡迴演唱會-香港站
演唱會日期:2017年6月16及17日
時間:8:15pm
地點:紅磡香港體育館
門票售價:HK$980 / HK$500 / HK$300

優先訂票日期      2017年3月20至24日
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

@HOTMAN

上年睇左深圳站,聽聞台北站開始會改rundown,如果佢肯加讓世界毁滅、一點點同飛一定撲飛入場,所以拜託可唔可以4月15號之後先公售

@HOTMAN
nicholashin 發表於 2017-3-9 00:01

一開始條promo冇香港 等我仲以為要下年 而家太好了
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

上年睇左深圳站,聽聞台北站開始會改rundown,如果佢肯加讓世界毁滅、一點點同飛一定撲飛入場,所以拜託可 ...
阻住 發表於 2017-3-9 00:08

有冇mark深圳站rundown?
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

又 要 破 費 了

有冇mark深圳站rundown?
HOTMAN 發表於 2017-3-9 00:47

熱血無賴
歇斯底里
不換
4號病房
口的形狀

早開的晚霞
我總是一個人在練習一個人
傻子
勉強幸福
殘酷月光
天真有邪

兜圈
Never been in love before (美妙生活英文版)
看見什麼吃什麼
--- 玩電音---
Runaway mama
思凡
解high人
神秘嘉賓
另一個自己
---

感同身受
白晝之月
慢一點
自然醒
紀念品
勿忘你 (最後一段改唱壞與更壞)

安可
如果我變成一首歌
心酸 + 浪費 + 耳朵 + 想自由
唐人街
說謊

$500跟住一下去到$980係咩料,又想滯銷??
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

有d surprise佢開兩場
前幾年連陳綺貞都滯銷, 佢唔樂觀喎

Chisin 華研真係有病
Hebe就得一場,但Yoga咁嘅人氣幫佢開兩場,仲要set到咁貴票價
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

其實佢上次開一場都賣得麻麻, 今次一開就2場肯定跳樓飛

平過李榮浩
HINZ TOP 20 Week 51
02 著地 - 鄧麗欣

點解要六月
nicknicknick 發表於 2017-3-9 10:15

6 月搞到好似台灣月咁,又 La La 又 Yoga,今日仲公佈埋 Tanya
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

點解要六月
nicknicknick 發表於 2017-3-9 10:15

突然發現可能唔得閒 頂

如果eason做嘉賓好唔好

熱血無賴
歇斯底里
不換
4號病房
口的形狀

早開的晚霞
我總是一個人在練習一個人
傻子
勉強幸福
殘酷 ...

阻住 發表於 2017-3-9 01:06

玩電音個part有咩評價 事關新既runaway mama有小小難頂

如果eason做嘉賓好唔好
hehehaha 發表於 2017-3-9 19:14

好!

玩電音個part有咩評價 事關新既runaway mama有小小難頂
HOTMAN 發表於 2017-3-9 20:30

係咪同新個隻live CD個版一樣?
我覺得幾正
好黃耀明

我覺得幾正
好黃耀明
hehehaha 發表於 2017-3-9 21:10

係Live CD果版
現場睇佢連續玩廿分鐘配埋啲視覺效果其實睇得好high...

係Live CD果版
現場睇佢連續玩廿分鐘配埋啲視覺效果其實睇得好high...
阻住 發表於 2017-3-10 13:08

咁就放心哂

我覺得幾正
好黃耀明
hehehaha 發表於 2017-3-9 21:10

比較下 我愛原版多d

比較下 我愛原版多d
HOTMAN 發表於 2017-3-10 18:35

Dou Gum Ho Tan

on9 ...........
300 有無20個位?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
02 著地 - 鄧麗欣

Hebe果次都係尾四行平霏有60張公售,估唔到今次仲癲

感覺佢當兵之後一路跌緊人氣~

雖然兜圈都好好聽~但人氣沒有回升跡象

真係講句除左周杰倫 五月天 蘇打綠 其他黎開都多數有平飛

蔡依琳個次應該係最慘

如果有平飛就去睇下啦~XD

咁多位都係980...
500都係山頂位點買

on9 ...........
300 有無20個位?
hinz 發表於 2017-4-6 10:06

左邊16格 右邊21格嘅 係咪認真左sosad已售罄

垃圾主辦又放D飛出來~
先逐D將垃圾位賣完~吊

台北站完整rundown同之前既分別有

多左 飛(取代勉強幸福)、致姍姍來遲的你(加係電音部分)、成全(取代唐人街)、寵兒一段

暫時無咩意慾要買霏睇埋香港站

等平飛算.____.

咁多位hold起左

就算500都係得勁側嘅位 叫人點買得落手?

等平飛+1
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair

等平飛+1

都無平飛既

500蚊都加價到650
Infinity & Eternity

500蚊都加價到650
pooh1460 發表於 2017-5-31 14:10

on_

星期六780仲有大量第五行
好難無平飛
02 著地 - 鄧麗欣

500蚊都加價到650
pooh1460 發表於 2017-5-31 14:10

個個等平飛, 即係有唔少人問價, 仲唔托高價

個個等平飛, 即係有唔少人問價, 仲唔托高價
721AXA 發表於 2017-5-31 16:42

Jolin都有平飛,況且是他。因爲好多人都覺得唔喺非看不可

Jolin都有平飛,況且是他。因爲好多人都覺得唔喺非看不可
乐坛风云 發表於 2017-5-31 16:58

Jolin同yoga係香港都差唔多 even yoga可能仲多香港人聽

又放左飛
第二行都有
02 著地 - 鄧麗欣

又放左飛
第二行都有
hinz 發表於 2017-5-31 23:09

wa 頂
好唔fair

回復 40# 721AXA

jolin 個次真係蝕到入骨 我諗都幾難再有公司投資佢黎香港開
    #P.S JOLIN個 SHOW 好好睇

講番YOGA 雖然佢出番黎個幾首歌都幾好聽 兜圈/壞與更壞 /天真有邪 但香港其實都唔HIT
    同埋我自己覺得香港好似已經唔興 台灣歌手 除左周杰倫/五月天/蘇打綠 其他台灣黎歌手開都一定有平飛咁制
    好似以前HIT過既 張棟樑/梁靜茹/羅志祥/楊丞琳/蕭敬騰 熱潮都全部退哂

回復  721AXA

jolin 個次真係蝕到入骨 我諗都幾難再有公司投資佢黎香港開
    #P.S JOLIN個 SHOW 好 ...
wewa1001 發表於 2017-6-1 10:13

同意. 台灣歌熱潮已經過左. 有時覺得紅館太保守, SM 唔批, GIN LEE 又唔批, 反而批比成日要平飛(唔係8折, 係半價)的台灣歌手...

同意. 台灣歌熱潮已經過左. 有時覺得紅館太保守, SM 唔批, GIN LEE 又唔批, 反而批比成日要平飛(唔係8折, ...
lblemon 發表於 2017-6-1 11:45

總體來講,紅館的熱潮早就不復當年輝煌了。當時90年代四大天王有邊個唔喺20場起跳

總體來講,紅館的熱潮早就不復當年輝煌了。當時90年代四大天王有邊個唔喺20場起跳 ...
lightupmylight 發表於 2017-6-1 15:30

個個都聽外語歌啦

個個都聽外語歌啦
hehehaha 發表於 2017-6-1 15:33

而家 消遣娛樂方式選擇更多,再加上紅館票價的暴漲,更加有人情願利用各種節假日出遊都唔選擇睇紅館

總體來講,紅館的熱潮早就不復當年輝煌了。當時90年代四大天王有邊個唔喺20場起跳 ...
lightupmylight 發表於 2017-6-1 15:30

根本係留意流行樂壇既人少左好多, 唔關紅館熱潮事.  流行曲作為娛樂的重要性已大不如前.  
同八九十年代相比, 年輕人數量已經明顯減少了. 再者, 在仍然有聽歌習慣的人當中, 有聽歐美的, KPOP, JPOP, 台灣歌, 內地歌, 本地歌, 分散晒.

又再者, 而家年輕人花好多錢去旅行, 或者拼命儲錢結婚買樓, 少左花錢在流行曲上.

有時我諗, 如果BIG BANG 開紅館, 唔知可以開到多少場呢? 開唔開到20場?

根本係留意流行樂壇既人少左好多, 唔關紅館熱潮事.  流行曲作為娛樂的重要性已大不如前.  
同八九十年代 ...
lblemon 發表於 2017-6-1 15:41

難講,而家自由行多咗,都喺要靠內地人群黎支撐票房,要開紅館基本上單靠香港人喺開唔到咁多場。你睇下張學友周杰倫五月天,基本上70%內地觀眾

難講,而家自由行多咗,都喺要靠內地人群黎支撐票房,要開紅館基本上單靠香港人喺開唔到咁多場。你睇 ...
lightupmylight 發表於 2017-6-1 15:59

同意.

難講,而家自由行多咗,都喺要靠內地人群黎支撐票房,要開紅館基本上單靠香港人喺開唔到咁多場。你睇 ...
lightupmylight 發表於 2017-6-1 15:59

你舉例呢三個,唔靠大陸人都可以開到好多場
正正係因為啲大陸人,好多香港人都買唔到飛

反而其他歌手,唔多唔少都要靠班大陸人先叫做多啲人睇