返回列表 發帖

回復 106# l00540

Ho 聰明☺️!
VincyChanMayI

個post cop左我成句comment添
詞我就覺得相當有共鳴有意思 而且演繹又好 美泳做足本分

MV好都係 ...
kel_kelvin 發表於 2017-4-4 11:59

你寫得太好我忍唔住要借用

回復 113# JayantL

睇forum 唔使註冊

今日先註冊, 貢獻即時=50, 蛋記Bitcoin/金錢貢獻?

如果你係真泳兒我希望你快D簽其他唱片公司,  ...
boy4dudes 發表於 2017-4-5 00:11

原來我有coins ,我都唔知添,多謝你嘅提議

其實幾年前 單純 已經好岩 靚泳 唱但都係比較期待她出首Dance-Pop 第1/2PLUG ...
hkbaby 發表於 2017-4-4 22:44

Dance?! ,我驚我跳舞嚇親大家

跳完擋不住的風情, 大家已經被
嚇完, 唔會再

被嚇親
boy4dudes 發表於 2017-4-5 01:32

咪係  ,個心離一離lo

本身真係搵咗班中學生拍架
因為係搵我中學嘅師弟去拍囉
daniel1136 發表於 2017-4-3 06:12

出左la ,可否帮我tag番你師弟

Hi May I
Frankiekiekie 發表於 2017-4-5 23:35

Hello☺️

好可惜,唱左咁多年都未揾到自己條路,聽到後段才能發現不是謝安琪唱。
情況就好像之前吳雨霏和梁詠琪無啦 ...
aus 發表於 2017-4-7 14:05

回復 138# aus

其實我唱哩隻歌ge時候真係冇諗過要抄任何一個人,純粹以我第一感覺唱落去。可能呢只歌嘅風格同kay唱過的曲風類似,所以大家都會有這個感覺。但仍然是開心的,因為我本身都鐘意ah Kay 的聲線❤️

佢哋自動自覺tag咗了,好乖xd
daniel1136 發表於 2017-4-6 04:17

Thank you

我覺得佢ge live都幾趕客
上年個演唱會聽到一半頂唔順~花無雪副歌無粒音唔flat

買過佢好多隻碟,但真係支 ...
Flambeau 發表於 2017-4-8 19:00

嗰日我自己都唔滿意同唔開心,除咗身體狀態問題還有其他音樂技術上問題我哋處理得唔好,真係唔好意思要令你聽得唔舒服 ,我自己都接受唔到,下次我哋一定會好好多

回復  John

呢隻碟全隻碟都好正
    接近天空的地方真係feel到啲星空feel
    但其實泳兒姐唱古典風 ...
FY5856 發表於 2017-4-8 18:44

我都想有啲輕快嘅歌 ,唔係嘅話下次有機會開演唱會又係唱人哋啲快歌,或者無快歌你地全部瞓着晒

唔信美Aiiiiiii真人會用
帥小寶` 發表於 2017-4-8 22:29

Why not

下次開售票演唱會,不要選九展了
場地、音響都有所局限⋯

不要氣餒!

會有新版本/ remix嗎? ...
l00540 發表於 2017-4-8 22:14

你地想要咩remix版本sin

一隻小 :
- 劇場版 e.g. 麥太吳君如講故事
- 陳珀 rearrangement
- 小交響樂團Version
- 合唱 ...
l00540 發表於 2017-4-8 23:05

我都好想整一個兒童合唱團版,因為兒童唱我覺得會好感動,因為佢哋擁有一把好「童話」的聲音,等我去爭取下先
  may I 當然係美aiiiiiiiii la hahhahahaha

美ai 點睇呢到咁多會員話早早阻住你上位
cathay1996 發表於 2017-4-8 23:08

做好自己la, 謠言不可信!

Vincy, "只怕一當你發現已經小半生" 呢句,我唔明點解用呢個“小”? 意思上唔係“少” 合適d咩?有無咩特 ...
newguy 發表於 2017-4-10 15:47

以我個人理解就是 大半生 and 小半生

Vincy,就嚟母親節喇,摇籃曲幾時出~
doughnut 發表於 2017-5-10 19:52

Later at 12am :)