返回列表 發帖
灰到震
我們的總和

今日係由低谷玩到高山
雖然依然好憎玩merlin同bad guy

灰到震
Wonders 發表於 2017-4-27 00:44

Haha 下次加油
玩merlin唔俾人信任既感覺好似真係食左屎但又唔可以吐出黎咁

Haha 下次加油
玩merlin唔俾人信任既感覺好似真係食左屎但又唔可以吐出黎咁 ...
bagfgfcde 發表於 2017-4-27 00:47

我都好明顯 班好人都get唔到
我們的總和

我都好明顯  班好人都get唔到
Wonders 發表於 2017-4-27 00:49
其實你真係擺明merlin 但班好人應該當咗你percival

灰到震
Wonders 發表於 2017-4-27 00:44

辛苦你喇
原本無心害你

btw同大家講解返個網仲有一個地方flop
真正個board game係會keep track第一階段既投票
如果連續5次voting唔pass(無大比數同意派邊個去quest), 壞人會自動贏一分
不過因為無論幾多人玩都係會多好人過壞人
呢個rule就代表如果連續四次投票唔通過 到第5次無論嗰個人係忠定奸 大家都要接受佢既選擇

咁樣好就好在唔會無限no到天光 個網真係可以reject到聽朝到未帶到隊人去quest
不過真實就代表要帶邊個去quest會討論到頭痛

另外個board game仲有一張卡叫lady of the lake(optional既, 當同時有Mordred morgana先加入個遊戲係最理想)
呢張卡既用處就係可以睇某個玩家既隊伍
比如話第一圈係我開始揀人 咁係我後面個位就會擁有呢張卡
然後要去到第二圈有結果出嚟 有呢張卡既人就可以揀一位玩家去睇佢隊伍(唔係身份)
而被查呢位係唔可以講大話 如果最後玩完被揭曉係講左大話 咁佢個隊就即輸
不過查左人身份個位呢要講乜都得 可以公開咁爆佢身份 又或者冤枉都得 又或者保持沈默
然後lady of the lake就會轉移到去被人查個位手上 到第三圈有結果時 就到佢去查一位玩家
同樣地第四圈結果出左嚟 可以再查一次 所以總共成場game係會有三次查人既機會

好玩既地方就係例如我係Percival我有呢張卡 我查其中一位我就知邊個係忠定奸
又或者我係mordred 然後群眾壓力底下要我查個隊友 最後為求繼續扮好人都要爆佢出嚟
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

有無人識玩電力公司

有無人識玩電力公司
Wing1211 發表於 2017-4-27 12:47

點玩架 lol

睇返賽果
原來琴晚係奸忠奸忠奸 都算平均

點玩架 lol
bagfgfcde 發表於 2017-4-27 13:25

好複雜,但好好玩

http://heyjude0929.pixnet.net/bl ... 發電廠power-grid

有無人識玩電力公司
Wing1211 發表於 2017-4-27 12:47

之前屋企有一盒

今晚冇人玩?
我們的總和

今晚冇人玩?
Wonders 發表於 2017-4-27 21:53

i m here

今晚冇人玩?
Wonders 發表於 2017-4-27 21:53

主持人話事啦
   你今日中左個大伏
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

me ok
Happy and Blessed.

me ok
jose 發表於 2017-4-27 22:00

咩icon黎

咩icon黎
kevinlai1621 發表於 2017-4-27 22:01

溫溫下書見到呢張相
阿b好cute

主持人話事啦
   你今日中左個大伏
kevinlai1621 發表於 2017-4-27 21:59

比利上節目連promo都冇 嬲
下星期似係到林敏驄

i m here
JasOh103 發表於 2017-4-27 21:59

召喚多d 玩 avalon 嘅面孔
我們的總和

比利上節目連promo都冇 嬲
下星期似係到林敏驄

召喚多d 玩 avalon 嘅面孔  ...
Wonders 發表於 2017-4-27 22:02

我原本以為今week係林敏聰
  BTW, 係咪要等多d人, 係我就沖涼先

召喚多d 玩 avalon 嘅面孔  ...
Wonders 發表於 2017-4-27 22:02

need more new面孔
pool of players must be bigger

我原本以為今week係林敏聰
kevinlai1621 發表於 2017-4-27 22:03

佢好少可搭半過後報天氣嗰時唔預告 之後一播安全地帶就知中伏
same
我們的總和

Here

need more new面孔
pool of players must be bigger
JasOh103 發表於 2017-4-27 22:03

-,,,,, 招^_^ 多d人玩 b0aRd GamE..... ^v^
我們的總和

佢好少可搭半過後報天氣嗰時唔預告 之後一播安全地帶就知中伏
same  ...
Wonders 發表於 2017-4-27 22:05

校長都唔預告, 真係...

校長都唔預告, 真係...
kevinlai1621 發表於 2017-4-27 22:07

地位低過tanya
我們的總和

1. der
2. jas
3. jose
4. bag
5. kevin

okay wo

1. der
2. jas
3. jose
4. bag
5. kevin

okay wo
JasOh103 發表於 2017-4-27 22:07

現在怎樣

現在怎樣
jose 發表於 2017-4-27 22:10

take turns host laalways me start choosing

take turns host laalways me start choosing
JasOh103 發表於 2017-4-27 22:11

開咗未^^
我們的總和

開咗未^^
Wonders 發表於 2017-4-27 22:14

Round 1
Good (jose(M), bag, kevin) 3:2 (der(A), jas)
Round 2
Good (jas(M), der, jose) 3:2 (bag(A), kevin)

Avalon玩耐左會有啲壓力 lol
搵日玩返sab好唔好

搵日玩返sab好唔好
bagfgfcde 發表於 2017-4-27 22:17
黑白棋係咪少d壓力

搵日玩返sab好唔好
bagfgfcde 發表於 2017-4-27 22:17

agree

黑白棋係咪少d壓力
nicholashin 發表於 2017-4-27 22:28

Underdog 係冇乜壓力架 大神NH

我父母玩唔玩

agree
JasOh103 發表於 2017-4-27 22:29

SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

John 發表於 2017-4-27 22:31

carrie come join avalon la

新1 round avalon招人喔
我們的總和

NO房間號馬?
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

NO房間號馬?
HOTMAN 發表於 2017-4-27 22:51

愛嬅亦愛房間號碼
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

NO房間號馬?
HOTMAN 發表於 2017-4-27 22:51

數緊人頭 等等喲
我們的總和

carrie come join avalon la
JasOh103 發表於 2017-4-27 22:32

又要註冊好麻煩
諗唔到季選tag點算

又要註冊好麻煩
諗唔到季選tag點算
John 發表於 2017-4-27 22:52

學小儀
我們的總和

又要註冊好麻煩
諗唔到季選tag點算

容祖兒 J-POP
容祖兒 牆紙

又要註冊好麻煩
諗唔到季選tag點算
林奕匡 難得一遇

林奕匡 難得一遇
nicholashin 發表於 2017-4-27 22:57

如過去 無匡匡

Btw 玩唔玩 lol bga/avalon

如過去 無匡匡

Btw 玩唔玩 lol bga/avalon
bagfgfcde 發表於 2017-4-27 23:06
唔得閒啦

火山爆發點解可以玩咁耐 lol

火山爆發點解可以玩咁耐 lol
bagfgfcde 發表於 2017-4-28 00:11

finally over