返回列表 發帖
要睇牌面 如果起手牌面冇咩特別想做 就會攞左甜品先 以免最尾冇甜品食要扣分
如果去到第3 round都係零甜 ...
John 發表於 2021-3-6 13:06

原來你諗咁多!
我有一排都係第1 round見到甜品就拎咗先

竟然比我碰到魚生!
John 發表於 2021-3-8 19:27

我通常唔做魚生,好多次都做失敗
好risky

我通常唔做魚生,好多次都做失敗
好risky
Garfield 發表於 2021-3-11 12:13

魚生好易比上家截牌
要博
可以配合筷子增加成功率

同埋如果抽完第一隻見有另一家做緊 我通常即刻會轉做其他
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

竟然同上家一齊做魚生都碰到10分
仲誅返上家轉頭
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

又玩下bga先

其實仲有冇人玩大富翁=.=
陳蕾食咗喉糖未?

其實仲有冇人玩大富翁=.=
stephybest 發表於 2021-3-19 20:01

咁多年嚟未玩過一次完整嘅

咁多年嚟未玩過一次完整嘅
Yan 發表於 2021-3-20 13:31

要跟規矩儲齊同色既地先起樓
陳蕾食咗喉糖未?

要跟規矩儲齊同色既地先起樓
stephybest 發表於 2021-3-20 15:54

好少跟足規矩玩 同uno一樣

Yan 發表於 2021-3-20 16:00

認真玩monopoly 有排都冇得破產
陳蕾食咗喉糖未?

認真玩monopoly 有排都冇得破產
stephybest 發表於 2021-3-20 16:04

通常玩一個鐘大家就hea玩想快d完

通常玩一個鐘大家就hea玩想快d完
Yan 發表於 2021-3-20 16:05

呢個真 玩玩下會覺得好悶 好無聊  Deal好似仲好玩啲…
陳蕾食咗喉糖未?

Yan 發表於 2021-3-20 16:00

Agger
如果真係跟足玩十世都起唔到酒店
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

Agger
616.1314 發表於 2021-3-20 17:13

我見啲人玩係會互相交易地契去儲一套色 但係同friend玩大家都唔會肯交易

大富翁好玩啊

like Monopoly Deal more
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Agger
616.1314 發表於 2021-3-20 17:13

所以都係改規則 只要第一次買咗地 第二次就可以直接起樓
陳蕾食咗喉糖未?

又玩

大富翁好玩啊
WZA111 發表於 2021-3-20 22:29

有無玩過PC版大富翁  
(不過我以前玩係好舊既版本,岩岩發現近年有新版)

好玩

有無玩過PC版大富翁  
(不過我以前玩係好舊既版本,岩岩發現近年有新版)

好玩
...
Garfield 發表於 2021-3-23 12:06

金貝貝?
陳蕾食咗喉糖未?

不喜歡玩monopoly
好悶

金貝貝?
stephybest 發表於 2021-3-23 12:07

E....你都有玩過?
我記得我通常都幾好運,成日有財神同中彩票

E....你都有玩過?
Garfield 發表於 2021-3-23 12:09

我記得有個版本可以買股票 成日輸錢

E....你都有玩過?
Garfield 發表於 2021-3-23 12:09

錢夫人……阿土伯……今夜做夢也會笑…
陳蕾食咗喉糖未?

我記得有個版本可以買股票 成日輸錢
Yan 發表於 2021-3-23 12:11

係啊,唔記得有無得拎道具卡升股票

其實仲有隻哆啦a夢大富翁,好玩,但都係上面果隻好玩啲

錢夫人……阿土伯……今夜做夢也會笑…
stephybest 發表於 2021-3-23 12:13

其實有D角色都幾賤格

我見啲人玩係會互相交易地契去儲一套色 但係同friend玩大家都唔會肯交易 ...
Yan 發表於 2021-3-20 17:16

其實隻game原意就係要大家交易,個樂趣就係當中嘅角力同談判技巧
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

btw三國殺有無人玩?

btw三國殺有無人玩?
sampras625 發表於 2021-3-23 12:22

通常我隔一兩年就想玩一下
對上一次玩好似係上年,但用手機版玩

其實隻game原意就係要大家交易,個樂趣就係當中嘅角力同談判技巧 ...
sampras625 發表於 2021-3-23 12:18

同fd玩咩談判技巧都冇用 私怨蓋過一切.

btw三國殺有無人玩?
sampras625 發表於 2021-3-23 12:22

細個好鐘意玩 但係而家跟唔上d新技能

同fd玩咩談判技巧都冇用 私怨蓋過一切.
Yan 發表於 2021-3-23 12:24

咁應該係你班朋友問題
我同朋友玩,大家都好專心咁諗點儲夠一套起樓,而且跟原版玩法,你唔儲一套起樓,根本無可能玩到有人破產,所以你越想整死其他玩家,就越要諗點同人deal到一套返黎

細個好鐘意玩 但係而家跟唔上d新技能
Yan 發表於 2021-3-23 12:25

你鍾意用邊隻角色?

一用貂蟬就比人針對 

咁應該係你班朋友問題
我同朋友玩,大家都好專心咁諗點儲夠一套起樓,而且跟原版玩法,你唔儲 ...
sampras625 發表於 2021-3-23 12:30

認真玩要玩幾耐先完

Garfield 發表於 2021-3-23 12:15

Omg this is my fav!!!!
陳蕾食咗喉糖未?

你鍾意用邊隻角色?

一用貂蟬就比人針對 
Garfield 發表於 2021-3-23 12:32

諸葛亮 鐘意用d操作感大d嘅

諸葛亮 鐘意用d操作感大d嘅
Yan 發表於 2021-3-23 12:43

我自己好鍾意蔡文姬、郭嘉同張角
新出嘅角色太勁,搞到涼企要加強返基本包嘅角

認真玩要玩幾耐先完
Garfield 發表於 2021-3-23 12:34

正常通常1-2個鐘

新出嘅角色太勁,搞到涼企要加強返基本包嘅角 ...
sampras625 發表於 2021-3-23 13:13

我update到2014d新角色就冇再跟落去
新關羽 馬超幾正 可以封人技能

新出嘅角色太勁,搞到涼企要加強返基本包嘅角 ...
sampras625 發表於 2021-3-23 13:13

郭嘉真係又易操作又勁

最後一張卡片被抽走 , 遊戲持續進行到所有人手牌出完後結束

呢排玩SOLO

Garfield 發表於 2021-3-23 12:15

唔好偷睇我啦!
啦啦啦啦啦~啦啦啦啦啦~
好舒服呀!

大家玩 board game 鍾意玩咩?
自己最近玩咗個叫做 星際探險隊,勁好玩
另外 爆炸貓 有冇人聽過?

另外 爆炸貓 有冇人聽過? {:1_114: ...
bagfgfcde 發表於 2021-8-13 23:03

爆炸貓好玩!
自從疫情以嚟就好少有機會玩f2f boardgame

爆炸貓好玩!
Yan 發表於 2021-8-15 19:09

爆炸貓好刺激
會玩到係咁叫

爆炸貓好玩!
Yan 發表於 2021-8-15 19:09

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

爆炸貓好刺激
會玩到係咁叫
WZA111 發表於 2021-8-15 19:13

呢類game係要瘋狂叫先好玩
**** 本內容被作者隱藏 ****
bagfgfcde 發表於 2021-8-15 19:15

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

另外 爆炸貓 有冇人聽過? {:1_114: ...
bagfgfcde 發表於 2021-8-13 23:03

近排鍾意玩犯罪現場, 同感, 換言一新, 同Coup
仲有長期大愛既Rummikub
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair