返回列表 發帖
Game not found lol
bagfgfcde 發表於 2017-4-23 20:44

我搶咗你個位^^
Happy and Blessed.

me join also

我搶咗你個位^^
jose 發表於 2017-4-23 20:47

下一局加埋我啦
開7個

你哋玩緊咩? 仲有冇位?

你哋玩緊咩? 仲有冇位?
Pure. 發表於 2017-4-23 20:52

Avalon
你去
http://playavalononline.com
註冊ac

然後等佢地完場
佢會打個code出黎呢度
你就打個join code落去 再入去個場

Jason開多幾個位啦 8個好唔好?

Game not found lol
bagfgfcde 發表於 2017-4-23 20:44

就嚟完
等陣開8人
Jason Playlist 2020
Week 07 愛斯基摩人之吻 | 馮允謙

Join game 3342

要刷新個頁面先入到個遊戲介面

F5 先有 ready 制撳 !!
Happy and Blessed.

Avalon
你去

註冊ac

然後等佢地完場
佢會打個code出黎呢度
你就打個join code落去 再入去個場

Jason開 ...
bagfgfcde 發表於 2017-4-23 20:55

係咪打完個code, submit,then press Go and wait?

F5 先有 ready 制撳 !!
jose 發表於 2017-4-23 21:06

呢個page好ma fan
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

係咪打完個code, submit,then press Go and wait?
Pure. 發表於 2017-4-23 21:07

http://playavalononline.com/game/?game=12169

呢個page好ma fan
kevinlai1621 發表於 2017-4-23 21:08

我琴日俾佢搞到癲

原來已經玩緊 有無得做觀眾

由於個game嘅chat box打唔到中文
所以喺呢度打返個玩法 lol

Avalon遊戲玩法
主要分兩個陣營: Good Guy & Bad Guy
遊戲分5 rounds,其中一個陣營先贏3 rounds就完咗個game
每round會輪流由一個玩家揀選指定人數嘅玩家參加quest
之後全部玩家就要投票決定呢個combination嘅人適唔適合參加quest
過半數就會由指定咗嘅人參加quest
Quest得兩個options: pass / fail
Good guys 當然一定要pass, Bad guys 可以投 pass / fail (視乎想唔想擾亂人)
只要有其中一個揀咗fail, 嗰一round就係Bad Guys勝出

*注意: bad guys都會圍內知道晒自己陣營嘅人

角色:
Merlin: Good Guy ; 知道晒邊啲玩家係bad guys
Percival: Good Guy ; 知道邊2位玩家係 Merlin & Morgana (但係唔知佢哋嘅角色身份配對)
Assassin: Bad Guy ; 當Good Guys最後贏咗仍然有最後機會去刺殺Merlin
Morgana: Bad Guy

其他等各位玩家補充 :P

Avalon遊戲玩法
主要分兩個陣營: Good Guy & B ...
ed8671ed 發表於 2017-4-23 21:34

好勁!!!
又解釋得好又識殺人

我10點再join過 so sorry

Btw今晚會email個developer叫佢加返可以打中文

Avalon遊戲玩法

我聽得明, 但其實我未摸清應該點玩

好勁!!!
又解釋得好又識殺人

JasOh103 發表於 2017-4-23 21:37

Ed=男神

我聽得明, 但其實我未摸清應該點玩
kevinlai1621 發表於 2017-4-23 21:38

主要係bad guys 見到有自己友俾人挑選咗就梗係agree俾佢入去fail個quest la

Avalon遊戲玩法

我要揀啲咩人去參加quest?

Pure. 發表於 2017-4-23 21:40

你係bad guys就最好混1,2個壞人入去fail個quest :)

差隻腳呀 7933
垂直活著,水平留戀著。
Wonders Music Recommendation 2020 Week 08

Pure. 發表於 2017-4-23 21:40

取決於你既身份
如果你係good guy 你就要確保參加既都係好人
例子 : 由於可能有5個好人 3個壞人
當有5個人被揀選左參加 而你冇被揀中 你就知道至少有一個被揀中既係衰人
所以你要否決呢個揀人建議 否則被揀中既如果有一個人係壞人 佢地選擇fail個quest 好人就會落後一分

如果你係merlin 你會知道邊個係bad guys
但由於有assassin 如果最後merlin被assassin殺死 好人就會輸
所以你係merlin就唔可以光明正大俾人知

好勁!!!
又解釋得好又識殺人

Btw今晚會email個developer叫佢加返可以打中文
JasOh103 發表於 2017-4-23 21:37

支持
方便好多

我地去返玩board game la

仲有三個位喔
垂直活著,水平留戀著。
Wonders Music Recommendation 2020 Week 08

我要玩
SSN Chart (21 Feb)
SSN Chart 2019全年總結 歌曲第一名: 2019 - LMF 歌手第一名: 陳健安、林二汶、Dear Jane
1. 愛 斯 基 摩 人 之 吻 (1 Week No.1) - 馮 允 謙
2. 阿 茲 與 海 默 - 黎 曉 陽
3. 正 式 開 始 - 陳 卓 賢

取決於你既身份
如果你係good guy 你就要確保參加既都係好人
例子 : 由於可能有5個好人 3個壞人
當有5個 ...
bagfgfcde 發表於 2017-4-23 21:44

what a pro

what a pro
JasOh103 發表於 2017-4-23 23:45

No la
呢個game同狼人有啲似 XD
雖然我都係鍾意狼人多啲

今晚勁熱鬧 lol

No la
呢個game同狼人有啲似 XD
雖然我都係鍾意狼人多啲
bagfgfcde 發表於 2017-4-24 00:32

都想試下玩狼人

希望可以搵日再玩Avalon

睇下個網有冇得玩Axis and Allies先
SSN Chart 2019全年總結 歌曲第一名: 2019 - LMF 歌手第一名: 陳健安、林二汶、Dear Jane
1. 愛 斯 基 摩 人 之 吻 (1 Week No.1) - 馮 允 謙

都想試下玩狼人

希望可以搵日再玩Avalon
JasOh103 發表於 2017-4-24 00:34

Avalon我冇抽中過壞人 符合我本人既善良形象
相反好似ed呢啲邪惡既會員成日都抽中壞人

我要玩

Avalon遊戲玩法

補充
5-10人玩, 如果7人或以上 第4 round要有兩個fail紅(奸)隊先贏到1分

5人 3好2壞
6人 4:2
7人 4:3
8人 5:3
9人 6:3
10人 6:4

其他兩個角色
Mordred: 壞人, 睇到其他壞人, 不過Merlin睇佢唔到, 終極幕後玩家, 會增強bad guys
Oberon: 壞人, 睇唔到其他隊友, 隊友都睇佢唔到, Merlin睇到佢, 會幫到good guys因為可能累全家, 分分鐘同隊友一齊去quest齊齊自爆, 不過如果處理得好又會幫到bad guys

Mordred+Oberon理想係7個人玩以上先加入去(7&10人最好)

理想7人(10人)
Good: Merlin(人瑞), Percival(替死鬼), Blur Good Guy #1, Blur Good Guy#2 (Blur Good Guy#3, Blur Good Guy#4)
Bad: Mordred(大奸角), Morgana(淫婦), Oberon(害人精), (Assassin)

想玩傷心小棧

想玩傷心小棧
John 發表於 2017-4-24 05:11

識唔識玩橋牌?

我覺得橋牌好複雜
傷心小棧易理解得多
2019 總選 - 得獎名單
2020 第8周 - 重生
| 正式開始 | 找到一個人

想玩傷心小棧
John 發表於 2017-4-24 05:11

以前成日玩
其實好好玩

以前成日玩
其實好好玩
bagfgfcde 發表於 2017-4-24 10:09

好鍾意出葵扇Q整人

好鍾意出葵扇Q整人
John 發表於 2017-4-24 10:43

拎到呢張牌會想講粗口

好鍾意出葵扇Q整人
John 發表於 2017-4-24 10:43

你而家獨遊法國?
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

Avalon我冇抽中過壞人  符合我本人既善良形象
相反好似ed呢啲邪惡既會員成日都抽中壞人 ...
bagfgfcde 發表於 2017-4-24 00:37

好明顯係見我本性善良未做過壞事先要我試下做壞人
希望下次唔會再抽中assassin

希望下次唔會再抽中assassin ...
ed8671ed 發表於 2017-4-24 13:50

根本就係恐怖連環殺手

你做得好好呀

做咩個個都學b會員瘋狂搵位讚自己好人

nicholashin 發表於 2017-4-24 14:08

你教出黎嘅自戀自在

呢位會員玩狼人的話 應該局局都係狼

nicholashin 發表於 2017-4-24 14:08

但得我一個係真好人

玩下board game先