返回列表 發帖
12年真係選唔落手
0708真係全盛時期
kevinlai1621 發表於 2017-3-21 15:34

10 & 16 too
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

點解無903DJ力撐既別來無恙
CunninG 發表於 2017-3-21 15:55

同你既口味最接近,撞左5首。
我等我在 發表於 2017-3-21 18:44

你其餘5首我都愛

本人十年十大

至尊歌 青春常駐 - 張敬軒
第二位 跑步機上 - 容祖兒
第三位 那些年 - 胡夏
第四位 ...
HOTMAN 發表於 2017-3-21 20:16

第二位 跑步機上 - 容祖兒
第四位 獨家村 - 謝安琪
HOTMAN please

有時當年最鍾意嗰首過左幾年之後原來已經冇乜feel
揀呢十首都係黎到而家呢個moment仲好有衝動想搵黎聽嘅十 ...
ed8671ed 發表於 2017-3-21 20:39

3 至尊+第二 no sugar baby

囍帖街 - 謝安琪
羅生門 - 麥浚龍/ 謝安琪
你瞞我瞞  - 陳柏宇
高山低谷 - 林奕匡
陀飛輪 - 陳奕迅
青春頌  ...
weiquan 發表於 2017-3-21 19:50

6 4 kay

真係要選十首, 會係以下呢幾首, 排名不分先後
1. 木紋 - 何韻詩 (2007)
2. 櫻花樹下 - 張敬軒 (2008)
3. 年 ...
kevinlai1621 發表於 2017-3-21 20:45

今晚12點post第一輪走勢先~
hehehaha 發表於 2017-3-21 21:01

有走勢既話大家會唔會唔同投法

未日真係由個時聽到而家都未厭, 當年我班fd成日都自己哼出黎
   而且未日對ivana係叱吒台上都 ...
kevinlai1621 發表於 2017-3-21 21:13

原版同劇場版都好鍾意 當年聽到喊
近排聽返都仲有種震撼 份詞寫得好好

其實第十位真係好難揀
最後揀祖係因為呢首的確係我最喜愛佢個首
Eason 09 11 13都愛不過唔係我最愛
霏凡人生都好想比 當年聽好多
如果睇返自己iTunes播放率 最後一席就應該係小明

如果有山林道就唔曬我頭先咁煩啦

我覺得劇場版出一個就夠
多一個就太刻意喇
kwanie 發表於 2017-3-21 21:31

我好似剩係聽過一個
有好多人聲演個隻

就係呢個囉
kwanie 發表於 2017-3-21 21:35

咁我寧願1"30都唔要4"40

醉愛,,,,遭移

跑步機上
愛一個上一課
桃色冒險
牆紙
天窗
樂觀
黃昏點唱機
世界真細小
無人知道雙子座

加 ...
bagfgfcde 發表於 2017-3-21 23:05

903唔比十大搜神記可恥!!!!

(同埋加大力度)

1. 年度之歌 (呢首當年真係日日聽,亦係呢首開始真正做fan)
2. 羅生門
3. 囍帖街

4. Crying in the party
5 ...
nicknicknick 發表於 2017-3-22 16:19

#TEAMYUM

我呢啲先係真fans 啊
nicknicknick 發表於 2017-3-22 16:30

真fans個十大係會有首脆弱既

好多人都投年度之歌
呢首真係經典

spin完別來無恙, 真心選出我自己既叱吒十年十大

至尊歌: 一 - AGA (2014)
第二位: 木紋 - 何韻詩 (2007) ...
CunninG 發表於 2017-3-22 17:08

十年至尊係一既榜都好高質

男人艷如花卉但限時美麗一覽始終無遺
呢句都好經典
CunninG 發表於 2017-3-23 00:17

還原我懂下台的美麗到今時今日都會有美會員tag

美藝

The only one here tbh
nicknicknick 發表於 2017-3-23 22:18

that GIF tho
Malaysia's one true diva

我又揀下先

一年揀一首
2007: (東京鐵塔下)gulugulu - 有耳非文
    呢年十大真係頗唔掂...李克勤、古 ...
John 發表於 2017-3-23 21:06

2017 和每天講再見

2010-2019

1. 我們都是這樣長大的 - 鄭秀文 [2019]
2. 未來見 - RubberBand [2018]
3. 一個女人和浴室 - 謝安琪 [2018]
4. 一 - AGA [2014]
5. 羅生門 - 麥浚龍/謝安琪 [2015]
6. 最後的信仰 - 林二汶 [2019]
7. 牆紙 - 容祖兒 [2011]
8. 我本人 - 吳雨霏 [2011]
9. 高山低谷 - 林奕匡 [2014]
10. 六月飛霜 - 陳奕迅 [2011]

最好的債去咗邊
bagfgfcde 發表於 2020-10-13 09:48

去咗條時光隧道

獨家村已被心姐取替
on07111 發表於 2020-10-13 11:24

琪琪四首CC之中我都係比較私心其他三首 雖然獨家村都好高質
Kontinue我又比較愛雞蛋/家明...最後百大選佢入唔到頭五名唔係冇原因㗎