返回列表 發帖

[Mar/31/2017] Much Feeling Little Thinking - 王菀之 (CD)

歌手:王菀之
唱片名稱:Much Feeling Little Thinking
唱片封面:

推出日期:2017/3/31
唱片類型:CD

TrackList:
CD:
1.星空
2.星空 (鋼琴版)
3.天堂有路
4.好時辰
5.不再說分手 (國) (電影《分手100次》主題曲)
7.我們他們
8.美麗(國) (周慧敏/王菀之)
9.小手術
10.十八相送 (林一峰/王菀之)
11.小俠
12.如一
13.之乎者也 (電影《三人行》主題曲)
14.該死的快樂
15.相牽 (電影《大手牽小手》主題曲) (國)
16.突然一生人

附加資料:
紀錄王菀之過去三年的故事
Much Feeling Little Thinking
一張看見丶聽見和感受到的精選專輯

出處:Sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

買一打

精選專輯
其實可以加隻cd2 收舊歌

終於出
DM多仔多到覆唔哂

16應該係新歌吧 咁嚟緊應該都會plug埋
無力將天氣逆轉。

歌單可唔可以排得好啲

歌單可唔可以排得好啲
艾石仔 發表於 2017-3-24 14:05

順住啲歌出既time line喎lol

好心加埋上天關了一扇門同強弱demo 版
友誼的小船 my way 酷愛 shower song
咁就20+2BONUS~

真係誇張, 3年先出變左精選碟
【This is MC】澳門見

派埋 16 隻碟就係 single collection 啦
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

終於有碟出single collection都要食
時隔四年嘅原創專輯
上一隻好似係留白嗰張ep?

如果唔收電影歌同人哋project嘅歌
啱啱好係10隻新歌
其實做一隻高汁嘅single collection好睇過而家嘅tracklist
不過我唸美之自己都冇乜所謂啦反正隻碟都冇主題

星空
天堂有路
好時辰
我們他們
小手術
小俠
如一
該死的快樂
突然一生人
星空鋼琴版

成煲盆菜咁,整起邊樣先就放邊樣

終於出碟

好想支持ivana 亦預左會係single collection
但個tracklist咁排法好難買落手
加上堆電影歌好似首首差唔多 唔係特別鍾意
返youtube聽多次先諗

Much Feeling Little Thinking? I'd like it to call "Ivana's Special Combo Stir Fry"

歌單可唔可以排得好啲
艾石仔 發表於 2017-3-24 14:05

同意 其實跟時序呢個安排真係唔識欣賞之前404 not found 都係咁
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

點數都係得15首歌喔

連續兩首<星空>咁排都做得出 sosad

finally
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

My Ivana Stir Fry Tracklist:

1. 突然一生人
2. 該死的快樂
3. 十八相送 (王菀之/林一峰)
4. 如一
5. 小俠
6. 小手術
7. 我們他們
8. Shower Song
9. 星空 (鋼琴版)
10. 之乎者也 (國) (電影《三人行》主題曲)
11. 三個人的錯 (國) (電視劇《因為愛情有多美》插曲)
12. 不再說分手 (國) (電影《分手100次》主題曲)
13. 相牽 (國) (電影《大手牽小手》主題曲)
14. 美麗 (國) (王菀之/周慧敏)

星空, 天堂有路, 好時辰 already released in 菀之論王菀之2014演唱會 CD.

終於出啦但track list 真係...
其實幾首電影歌/國語歌無必要收錄囉,又唔好聽
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

買。

其實 track 6 會唔會就係 shower song,只係打漏左
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

封面張人相,幾乎睇唔清ivana個樣。
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

我等我在 發表於 2017-3-24 15:36

Maybe it's a photo from her honeymoon holiday with Eric So

呢啲叫文青相
Happy and Blessed.

買完碟
自己排TARCKLIST算
DM多仔多到覆唔哂

Ivana個樣原來都有人J

終於等到啦

終於有碟

可以試下估下一隻碟會幾時出
利申:唔係鏡粉

個個講Tracklist
但個封面都好disastrous.... 成個大陸大媽去旅行影相咁

好想支持ivana 亦預左會係single collection
但個tracklist咁排法好難買落手
加上堆電影歌好似首首差唔多  ...
mc) 發表於 2017-3-24 14:31

雖然我都有同感
但美之出碟真係愈黎愈難, 所以點都會買黎支持下

點解好似好多人唔鐘意電影歌?
我好鐘意喎...靜得好有意境

可以試下估下一隻碟會幾時出
tom 發表於 2017-3-24 19:30

November 2020

呢啲叫文青相
jose 發表於 2017-3-24 15:46

係感覺照

買硬

點解好似好多人唔鐘意電影歌?
我好鐘意喎...靜得好有意境
lorbat 發表於 2017-3-24 20:33

Me too, 我好鐘意 之乎者也 & 三個人的錯 (not included in this CD)

會唔會係最後一隻碟...
舞來舞去 不日內開始錄音。

其實 track 6 會唔會就係 shower song,只係打漏左
星勤 發表於 2017-3-24 15:27

http://skymusic.com.hk/?p=68326

黃家正 發表於 2017-3-24 21:39

收山味濃

黃家正 發表於 2017-3-24 21:39

預計美之做歌會比依家更慢
下隻碟可能係2022年
DM多仔多到覆唔哂

個感覺好似挖曬d倉底貨出來

然後byebye

ivana做乜出碟模式跟小明

修正Track List(补充Shower Song In Track6)
1.星空
2.星空 (鋼琴版)
3.天堂有路
4.好時辰
5.不再說分手 (國) (電影《分手100次》主題曲)
6. Shower Song
7.我們他們
8.美麗(國) (周慧敏/王菀之)
9.小手術
10.十八相送 (林一峰/王菀之)
11.小俠
12.如一
13.之乎者也(國) (電影《三人行》主題曲)
14.該死的快樂
15.相牽(國) (電影《大手牽小手》主題曲)
16.突然一生人
無力將天氣逆轉。

突然一生人是咪新歌
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

相牽真係好正

HEA到咁,佢係咪想選突手?

碟名好好...睇個tracklist都覺得係little thinking...

雖然我都有同感
但美之出碟真係愈黎愈難, 所以點都會買黎支持下
wchild 發表於 2017-3-24 20:08

同意!就算我有啲itunes 買咗今次都會支持。
其實tracklist排得唔靚同購買意欲有甚麼關係?佢堆歌都曝晒光一早都知有乜嘢歌,而且冇主題,點排都冇分別。