返回列表 發帖
Much Feeling Little Thinking? I'd like it to call "Ivana's Special Combo Stir Fry"

My Ivana Stir Fry Tracklist:

1. 突然一生人
2. 該死的快樂
3. 十八相送 (王菀之/林一峰)
4. 如一
5. 小俠
6. 小手術
7. 我們他們
8. Shower Song
9. 星空 (鋼琴版)
10. 之乎者也 (國) (電影《三人行》主題曲)
11. 三個人的錯 (國) (電視劇《因為愛情有多美》插曲)
12. 不再說分手 (國) (電影《分手100次》主題曲)
13. 相牽 (國) (電影《大手牽小手》主題曲)
14. 美麗 (國) (王菀之/周慧敏)

星空, 天堂有路, 好時辰 already released in 菀之論王菀之2014演唱會 CD.

封面張人相,幾乎睇唔清ivana個樣。
我等我在 發表於 2017-3-24 15:36

Maybe it's a photo from her honeymoon holiday with Eric So

可以試下估下一隻碟會幾時出
tom 發表於 2017-3-24 19:30

November 2020

點解好似好多人唔鐘意電影歌?
我好鐘意喎...靜得好有意境
lorbat 發表於 2017-3-24 20:33

Me too, 我好鐘意 之乎者也 & 三個人的錯 (not included in this CD)

其實 track 6 會唔會就係 shower song,只係打漏左
星勤 發表於 2017-3-24 15:27

http://skymusic.com.hk/?p=68326

突然一生人 唔知係咪全新嘅自創歌呢...

BTW 東亞見我地成日嘈 今次一鋪過將所有歌擺晒落去

星夢情真 發表於 2017-3-25 12:01

Missing 三個人的錯

冇記錯佢自己講過會出隻冰島大碟
快劍俠 發表於 2017-3-26 20:56

Slowness 謝安琪

希望有人可以示範下如何將 tracklist 整得靚 D
xteve 發表於 2017-4-4 14:15

Hope some of you like my list

Life & Love
1.突然一生人
2.該死的快樂
3.小手術
4.好時辰
5.十八相送 (王菀之/林一峰)

Ivanalogy
6.星空
7.我們他們
8.如一
9.天堂有路

Inner Child + Special
10.小俠
11.Shower Song
12.星空 (鋼琴版)
13.美麗 (國) (王菀之/周慧敏)

Love For Cinema
14.之乎者也 (電影《三人行》主題曲)  (國)
15.不再說分手 (電影《分手100次》主題曲)  (國)
16.相牽 (電影《大手牽小手》主題曲) (國)

其實佢係咪完約架啦
當年07同環球完約 當簽十年係咪差唔多
隻碟同隻最後一plug都收山味極濃

-Prince- 發表於 2017-4-5 00:34

Maybe she will go independent, her songs can be purchased in digital format on her (and her husband's) website only? They can also sell Eric So's figures on that website.

泳兒都叫有Hi Fi市場
Ivana真係乜都冇,正正經經做音樂又冇人聽
真係早啲退休生仔好過 ...
hehehaha 發表於 2017-4-8 20:07

繼續翻唱出晴歌集 Vol.2

美之又去左北歐,希望寫到歌
stephybest 發表於 2017-4-8 23:46

可能會變成音樂幕後人