返回列表 發帖

[Jun/2017] 今天星閃閃35年時日如飛林敏驄腦交戰作品展演唱會

演出名稱:【富衛保險呈獻 今天星閃閃35年時日如飛林敏驄腦交戰作品展演唱會】
演出日期: 2017年6月9及10日 (星期五及六)
演出時間: 20:15
演出地點: 紅磡香港體育館
票價:  HK$680 / HK$480 / HK$280

優先訂票日期 : 2017年3月27日至3月31日
優先訂票網址: www.aegpromotion.com/AndrewLam2017
(3月27日早上9時至3月31日晚上11時59分)
優先訂票熱線: (852) 28 611 611 預留座位 (上午9時至晚上9時)
(每張信用卡最多可訂購20張門票。每次經熱線/網上訂購上限為20張。每張門票手續費為HK$32。)

Source: AEG facebook

有冇美霏唱真過分

第一時間都係諗起美霏
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

其實佢部分正經詞都幾高質

《無心睡眠》入邊嘅歌詞腦交戰嗎

《無心睡眠》入邊嘅歌詞腦交戰嗎
乐坛风云 發表於 2017-3-24 23:36

今天星閃閃 = 夢伴 (梅艷芳)
時日如飛 = 深愛著你 (陳百強)
腦交戰 = 無心睡眠 (張國榮)

Thank you google

麟伯應該每晚都有喇
起碼4-5首喇

係咪會有一堆人想入場聽佢九吹,加埋中雞

葉問風中轉plz!!!

Shirley仲請唔請呢依家咁樣 好有興趣買飛睇 但係潘源良嗰陣後尾有特價 優唔優先訂好

睇個LIST估半場係倫伯
四分之一係同曾志偉唱冇有線電台
剩返四分之一俾慧嫻姐姐、Shirley、雷安娜、美霏等

有幾多原唱sin
love wins!

回復 11# 阻住

慧嫻姐姐6.10in Shenzhen

估計又會有美叉

估計又會有美叉
masterdragon 發表於 2017-3-26 13:10

我正想講呢句

我應該會買飛睇.  不過呢, 佢冇講有咩原唱會献唱, 有D變數.

我正想講呢句
我應該會買飛睇.  不過呢, 佢冇講有咩原唱會献唱, 有D變數. ...
lblemon 發表於 2017-3-27 14:57

係囉 今次預售完全無嘉賓名單

我都想睇 但有預感同上次潘源良一樣有跳樓飛

係囉 今次預售完全無嘉賓名單

我都想睇 但有預感同上次潘源良一樣有跳樓飛  ...
masterdragon 發表於 2017-3-27 22:01

1. 佢好過潘源良, 因為佢有段時間成日上無線做主持, 好多人認得佢. 但潘源良只有球迷先有機會認得個樣. 所以, 潘源良果時用佢7分面照片做海報係失敗主要原因之一, 因為好少人認得潘源良個樣.
2. 潘源良海報已經有至少7,8個嘉賓名, 衰在最有吸引力果幾個要做神秘嘉賓.

如果陣容係譚詠麟,杜麗莎,鍾鎮濤,雷安娜,張衛健,陳慧嫻,蘇芮,陳潔靈.....其實同睇名曲滿天星冇乜分別~
估計觀眾層年紀偏大,好難有炒飛價值,反而有跳樓飛機會高d

買左B行
love wins!

估計又會有美叉
masterdragon 發表於 2017-3-26 13:10

睇段宣傳片又真係有喎
段片都好多人,校長 Kenny B 張衛健 草蜢 鄭中基 蘇永康 師兄 鄭伊健 何超 太極 Alan Po Supper Moment
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

飛已買 尾場見 之前280話少量 依家又放翻飛出嚟

夠喇前輩

據說啊王會出席唱《無心睡眠》《夢伴》應該壓軸

見到隔離講余春嬌翻唱當我想起你, 諗住上YT搵下, 點知搵到林敏驄響自己個YT channel唱番既版本
睇d留言同個video, 原來林敏驄同Danny係小學及中學同學, 如今唱番呢首歌真係好感動
因為呢首歌我已經買左飛入場支持

倫伯10/6大陸有巡演

回復 26# lightupmylight

真係冇? 我真係為咗睇麟伯先買飛

回復  lightupmylight

真係冇? 我真係為咗睇麟伯先買飛
royloyloy 發表於 2017-5-27 16:06

10/6麟伯喺杭州站巡演,但我估佢應該會壓軸9/6個場,10號個場啊王壓軸。    如果只想睇麟伯咁你可以買八月份嘅飛啊

Shirley仲請唔請呢依家咁樣 好有興趣買飛睇 但係潘源良嗰陣後尾有特價 優唔優先訂好 ...
royloyloy 發表於 2017-3-25 00:23

Confirmed左去,希望keep到上年演唱會個水準

另,有陳奕迅楊千嬅?

回復 28# 乐坛风云

內部訂咗^^$880 都幾貴

回復 30# hehehaha

千嬅? 當我想起你都okay喎

唔知有咩嘉賓出現呢

林敏驄寸手機陳唔覆機玩失蹤, 春嬌姐翻唱唔lun掂
boy4dudes 發表於 2017-5-21 13:59

咁佢咪自己唱返囉,下下哭腔,幾鬼正  
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

咁佢咪自己唱返囉,下下哭腔,幾鬼正
Jacz 發表於 2017-6-8 12:21

小道消息已CFM 臣臣會去, 仲有千化, 梁炳, 華星三寶齊人!!
【This is MC】澳門見

小道消息已CFM 臣臣會去, 仲有千化, 梁炳, 華星三寶齊人!!
lemontea1069 發表於 2017-6-8 13:09

照計就會有人瑞既,佢近排唱返hit首歌

當我想......想起你, 如果呢首歌配合埋DANNY生前畫面應該好感動

希望EASON會唱深愛著你, 佢好岩唱陳百強既歌

當我想......想起你, 如果呢首歌配合埋DANNY生前畫面應該好感動

希望EASON會唱深愛著你, 佢好岩唱陳百強既 ...
lemontea1069 發表於 2017-6-8 14:17

Mobile Chan must be happy that he will not need to take his mobile! They will probably have a few huge monitors showing the lyrics during the concert

I'd like Lemon to sing this one

臨時買左明天$480 一張

臨時買左明天$480 一張
lblemon 發表於 2017-6-8 16:25

聽日紅館外面應該有平飛吧

除左以上已開名名單
估計一下仲會有邊D神秘嘉賓

杜麗莎 - 假如 (話晒係佢最為人熟悉既廣東歌)
Maria Cordero - 嘥氣 (不過上次潘源良都無去, 所以機會微D)
關淑怡應該有喇 (梵音, 午夜狂奔), 感覺佢會唱埋夢伴, 這是愛

除左以上已開名名單

關淑怡應該有喇 (梵音, 午夜狂奔), 感覺佢會唱埋夢伴
masterdragon 發表於 2017-6-9 01:01

有呀,林敏驄Facebook都post埋

除左以上已開名名單

杜麗莎 - 假如 (話晒係佢最為人熟悉既廣東歌)
M ...
masterdragon 發表於 2017-6-9 01:01

午夜狂奔+夢伴機會大, 始終無乜快歌
好似好多人搶飛, 城網連第一場480都無晒
應該冇特價飛

乐坛风云 發表於 2017-6-8 21:58

你似乎冇留意銷情喎

乐坛风云 發表於 2017-6-8 21:58

勁多人炒飛

突然好想入場, 可惜冇人陪亦冇霏賣

突然好想入場, 可惜冇人陪亦冇霏賣
lemontea1069 發表於 2017-6-9 12:11

480, 680 仲有少量單丁

480, 680 仲有少量單丁
lblemon 發表於 2017-6-9 14:33

Thanks! 不過岩岩入去睇都冇埋LU~~

所選區段的尚餘座位正有其他顧客選取,暫時未能提供所須的座位

Thanks! 不過岩岩入去睇都冇埋LU~~

所選區段的尚餘座位正有其他顧客選取,暫時未能提供所須的座位 ...
lemontea1069 發表於 2017-6-9 15:00

昨日都係咁  然後去通利都仲買到單位