返回列表 發帖
已知 一定會有

全力扣殺既主題曲    來吧人類要奔放

wait for tonight rundown
love wins!

第一隻歌會唔會係草蜢的華麗舞台?

紅磡體育館下午5時許發生塌台意外,消息指場內一個油壓台突然倒塌,最少有10多人受傷。消防及救護員趕到,正進行拯救。
現場今晚8時15分及明日,將舉行林敏聰腦交戰作品展演唱會,暫未知會否受影響。

Gg 聽晚會唔會冇得睇

so sad 祝安好
今晚應該取消改期多?

希望能如期舉行

咁多藝人同場應該都幾難夾期?

紅磡體育館下午5時許發生塌台意外,消息指場內一個油壓台突然倒塌,最少有10多人受傷。消防及救護員趕到, ...
JayantL 發表於 2017-6-9 17:52

又會咁既? 希望各傷者冇大礙啦, 都几擔心佢地

so sad 祝安好
今晚應該取消改期多?
721AXA 發表於 2017-6-9 17:58

如果主角和演出者安好, 照計唔會改期, 冇左升降台一樣可以唱. 只不過台上走位可能臨時要改

傳草蜢成員受傷 from mingpao

傳草蜢成員受傷 from mingpao
721AXA 發表於 2017-6-9 18:25

生果即時
珊珊接受本報電話訪問時說:「頭先情況有少少混亂,阿智話pat pat有啲痛,dun親下,冇事嘅,我啱啱送咗佢返屋企,佢上咗去休息,今晚唔會返紅館表演,已經報平安,話咗俾傑仔、蘇老闆知,冇事冇事。多謝大家關心。」

工程公司今次賠死了

如期舉行
但我諗今晚無人會企去果個升降台

如期舉行
但我諗今晚無人會企去果個升降台
阻住 發表於 2017-6-9 19:22

好似係正中間個圓台 唔用得都幾麻煩

準備進場, 有霏了
【This is MC】澳門見

嗌緊咪話延遲開場呀... 唔知要等幾耐

內部消息估計8:45後進場,肯定勁cut歌

入得。估計入場要15分鐘

今晚睇好蝕

內部消息估計8:45後進場,肯定勁cut歌
lblemon 發表於 2017-6-9 20:39

遲開咪遲啲完-.-

Rundown超級差,校長medley係太极唱。

懷疑好多人甩底。遲開場仲要超級揼波鐘

好悶。
Dancers應該傷晒。未有dancers

終於有2個dancers

今晚都無麟伯
好可惜

李思捷真係9唔搭8

有古巨基

竟然有阿 Fi 喎…
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

留定名等今晚rundown

Shirley今日唱得ok

竟然有阿 Fi 喎…
星勤 發表於 2017-6-9 22:58

型到痛哭

唱左大半首幻影就趕住走
00:12完場

中大伏。似乎得關淑怡一個原唱。林敏驄唱十隻以上,多麼驚人。

最好睇係古巨基、fi、cas呢一段。另外,alan po 、糖妹、黎瑞恩也不錯。

最差係開頭45分鐘,基本上古巨基出場後才可收貨。

李思捷真係9唔搭8
lemontea1069 發表於 2017-6-9 22:26

李思捷扮四大天王,幾好氣氛

成個show大伏

唔知cut左幾多 同 太多林敏驄唱  完全係 吳國敬2.0

無Kary

最好睇係古巨基、fi、cas呢一段。另外,ala ...
lblemon 發表於 2017-6-10 00:17

其實真係好多9唔搭8 想唔到有咩關係既歌手e.g. fi, bianca不過感覺佢地都好落力唱

無麟伯真心失望 真係唔夠老友

最好睇係古巨基、fi、cas呢一段。另外,ala ...
lblemon 發表於 2017-6-10 00:17

聽你咁講,都覺得好悶,宜家d作品展越來越唔好睇

完全無dancer真係好Dry
認同樓上 巨gay call fifi 最好睇
得關淑怡果part係原唱同似作品展

或者冧台事件真係令rundown大亂, 連d樂器都亂埋

林生唱歌真係好趕客
希望受傷既dancer冇事啦

其實真係好多9唔搭8 想唔到有咩關係既歌手e.g. fi, bianca不過感覺佢地都好落力唱

無麟伯真心失望 真係 ...
masterdragon 發表於 2017-6-10 00:27

九唔搭八唔緊要,最重要係努力獻唱而且唱得唔錯。始終冇原唱争好遠

聽你咁講,都覺得好悶,宜家d作品展越來越唔好睇
阿mark 發表於 2017-6-10 00:27

鄧潘源良唔抵,個騷咁正但勁滯銷。

其實林敏驄呢個騷即使唔冧台都係爛尾,不過冧台令佢爛得更徹底而已

九唔搭八唔緊要,最重要係努力獻唱而且唱得唔錯。始終冇原唱争好遠
lblemon 發表於 2017-6-10 00:34

fi真心驚喜 (唱 造型 台風都好正)
胡琳 果幾首又係好岩佢唱 但我坐得遠 初初幾句以為ivana

仲有2/3小虎隊 唱完都唔記得
不過佢地而家既感覺太TVB

fi真心驚喜 (唱 造型 台風都好正)
胡琳 果幾首又係好岩佢唱 但我坐得遠 初初幾句以為ivana

仲有2/3小虎 ...
masterdragon 發表於 2017-6-10 00:41

Fi的確表現好好。胡琳唔適合唱花店

Rundown

9:35開場
黑色魔術女人 (林敏驄/太極)
再等幾天/我愛雀斑/都市戀歌/淚之旅/香腸蚊帳機關槍/默然 (林敏驄/太極)
來吧!人類要奔放(全力扣殺演員)
打開信箱 (鄭伊健)
何飄移 (何超儀)
深愛著你 (梁漢文)
情是永遠著迷 (劉浩龍)
自你去後(林敏驄)
編織 (李思捷)
個個讚你乖(洞房版) (李思捷扮四大天王/蔡楓華/鄭少秋)
愛在深秋 (李思捷)
霧之戀 (林敏驄/古巨基)
無心睡眠 (古巨基)
夢伴/藍色憂鬱/少女心事 (C AllStar)
夢伴 (薛凱琪)
早安校長(小虎隊)
當我想起你 (林敏驄)
假如/隔/花店 (胡琳)
忘不了你 (林敏驄)(苟芸慧繞場一週)
柔柔河畔 (布志綸)
愛的根源 (蔡一傑)
跳舞街 (糖妹)
梵音/午夜狂奔/平靜裡的一盞燈/再會
(關淑怡)
酒杯敲你個頭/最愛的你(林敏驄/曹震豪)
永不想你 (林敏驄)
迷惑 彩雲曲 (黎瑞恩)
多謝(林敏驄)
這是愛(林敏驄/ 伴奏:林敏怡)
幻影(林敏驄)

林敏驄自己唱真係好趕客
究竟呢個show伏d定係吳國敬個個伏d?

林敏驄自己唱真係好趕客
究竟呢個show伏d定係吳國敬個個伏d?
Jacz 發表於 2017-6-10 01:11

一定係呢個   吳國敬起碼多啲原唱出現   呢個rundown又亂  又冇原唱  完又完得樣衰  唱唱下就byebye落台   都唔爭在個一兩分鐘la

我都想知道佢原本個rundown係點
已經遲開場 又無乜大牌撐場
雖然可以話佢想做乜都得 但兩首英文歌guitar solo應該要cut左
同埋D人入場expect聽多D舊歌 應該cut左全力扣殺part
太極果part d 歌唱番大半首

仲有又話有eason 千嬅呢?
即係聽晚有eason千嬅城城?
明晚睇既請報告

一定係呢個   吳國敬起碼多啲原唱出現   呢個rundown又亂  又冇原唱  完又完得樣衰  唱唱下就byebye落台  ...
simhk 發表於 2017-6-10 01:28

淨係聽你地講都覺得伏到唔敢睇
說好的呢???

將於6月9及10日在紅館開舉行《35年時日如飛林敏驄腦交戰作品展演唱會》的林敏驄,堅稱準備功夫毫無壓力:「手板眼見功夫!因為全部都唔係我對手,全部都係有手有腳嘅大歌星,上到台唔會衰畀你睇,所以唔使憂!其實我好珍惜呢次機會,因咁多歌手一齊嚟唱。」兩場合共逾20多位嘉賓歌手,陣容鼎盛足夠分拆開Part II,阿驄笑說:「你知紅館好難Book,35周年其實係上年但攞唔到期。(點解唔用36周年?)費事『做又36唔做又36』啦!」單是編排Rundown,阿驄說齋唱不說話都會超時:「成50首歌!盡量平衡啦,攞條平衡木出嚟囉!」

怕唱多錯多

當年阿驄為梅艷芳、張國榮與陳百強寫下多首炙手可熱之作,如《夢伴》、《無心睡眠》及《深愛着你》等,問他可會親自演繹?鮮有認低威的阿驄說:「梗係唔會啦!咁難唱,搵我自己嚟搞咩!邊個唱?到時你咪知。(你唔開金口咩?)唔使啦,煇哥(顧嘉煇)開騷有冇唱呀!我怕我唱多錯多,自己寫都唔記得歌詞係No Excuse。