返回列表 發帖
淨係聽你地講都覺得伏到唔敢睇
說好的呢???

將於6月9及10日在紅館開舉行《35年時日如飛林敏驄腦交戰 ...
Jacz 發表於 2017-6-10 01:42

結果咪他自己狂唱

杯敲你個頭/最愛的你(林敏驄/不知名嘉賓)=> 曹震豪

果個不知名嘉賓係曹震豪呀
【This is MC】澳門見

我都想知道佢原本個rundown係點
已經遲開場 又無乜大牌撐場
雖然可以話佢想做乜都得 但兩首英文歌guitar so ...
masterdragon 發表於 2017-6-10 01:40

如果聽晚EASON千嬅, 睇今晚真係好慘雖然有FIFI.............

成個作品展得關淑怡係原唱. 算唔算破紀錄?

lemontea1069 發表於 2017-6-10 01:56

應該破啦卦

其實個騷啲工作人員個名都生口面,可能因為冇budget,所有野都好低本。可能揾左間唔夠quali的工程公司做,所以冧升降台

其實應該補做一場 比幾百蚊得個伏字

lemontea1069 發表於 2017-6-10 01:56

全力扣殺咪原唱lor

應該破啦卦
lblemon 發表於 2017-6-10 02:55

破最呃錢紀錄  一個意外就要人睇啲冇水準既表演

蔡一智受了傷,草蜢其他成員有無唱?

好心就咪搞啦

Rundown

9:35開場
黑色魔術女人 (林敏驄/太極)
我愛雀斑/都市戀歌/淚之旅/香腸蚊帳機關槍/默然 (林敏驄 ...
Issac_12A 發表於 2017-6-10 01:06

11首歌喺校長嘅,但校長都無出席,今晚校長更加唔會出席,喺大陸做巡迴演出。好彩冇買飛,真喺好悶。除咗哥哥梅姐幾首歌,其他都可以搵翻原唱過來噶。無心睡眠和夢伴真喺除咗原唱之外,只有aaron才能駕馭這兩首歌啦,希望今晚aaron出席

11首歌喺校長嘅,但校長都無出席,今晚校長更加唔會出席,喺大陸做巡迴演出。好彩冇買飛,真喺好悶。 ...
乐坛风云 發表於 2017-6-10 09:01

唔好玩啦, 郭生果把低沉老牛聲算把啦

應該破啦卦
lblemon 發表於 2017-6-10 02:55

如果唔計陳輝陽×女聲合唱的話 就100%破

蔡一智受了傷,草蜢其他成員有無唱?
hkwilliamsiu 發表於 2017-6-10 08:32

零傑唱左愛的根源

FIFI尋晚演出, 現場睇好正

lemontea1069 發表於 2017-6-10 11:03

其實佢啲 Cover 唔差,當年 Tonight 最有印象反而係想你個個 Cover

lemontea1069 發表於 2017-6-10 11:03

嘩,carry得比我想像中好好多
入場嘅人我諗好多都係年紀比較大,希望可以改變佢地對Fi嘅印象
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

唔好玩啦, 郭生果把低沉老牛聲算把啦
lemontea1069 發表於 2017-6-10 10:50

呢兩首歌嘅感染力,04、05佢喺紅館唱過呢兩首確實喺表演得淋漓盡致,仲有2013紀念梅豔芳個次

呢兩首歌嘅感染力,04、05佢喺紅館唱過呢兩首確實喺表演得淋漓盡致,仲有2013紀念梅豔芳個次 ...
乐坛风云 發表於 2017-6-10 11:55

各花入各眼, 無意爭拗, 但我對佢既表演完全無FEEL

遲成個幾鐘開場, D星仲要咁樣...
完左騷D人有無大叫回水?

真係估唔到咁伏

有冇可能叫到回水

其實睇個line up都知林生人緣有幾好._.

即係今晚有eason楊千嬅? 定係數已走?

之前睇唔知邊度話有美祖,會唔會係流料

全部都走數

數數下其實仲有何超儀, 小虎隊
聽完都唔記得

連kary都請唔到..
注定失敗
Happy and Blessed.

連kary都請唔到..
注定失敗
jose 發表於 2017-6-10 20:32

咪係
冇kary都算
仲要冇牙bob

d人話個show係黎瑞恩做搞手?

今晚有張衛健同chilam

d人話個show係黎瑞恩做搞手?
hohoho 發表於 2017-6-10 22:32

黎瑞恩有份投資呢個作品展(感恩制作)

黎瑞恩有份投資呢個作品展(感恩制作)
lblemon 發表於 2017-6-10 22:39

見d舞台燈光制作都幾差, 係咪無錢搞

林敏驄昨晚在紅館舉行首場作品展演唱會,受開騷前發生的塌台意外影響,遲了接近1小時才開始,部分歌曲臨時被刪走,舞蹈員伴舞部分亦全部取消。雖然如此,林敏驄仍能在台上對人歡笑。

不過,當他眼見開騷後的舞台小意外頻生,如何超儀獻唱時咪高峰失靈、林敏怡彈奏的電子琴出問題,又有觀眾為趕搭尾班車而提早離場,他終於再也笑不出來。

午夜12時,林敏驄在林敏怡伴奏下唱出《這是愛》及《幻影》,但《幻影》唱到一半時,他突然低下頭,輕輕地說了句︰「對不起,拜拜」就突然離開,剩下和音成員繼續去唱完整首歌,令樂隊及觀眾非常愕然﹗

(即時娛樂)

https://m.mingpao.com/ins/instan ... thash.WoKzsVhg.dpuf

唔計死左個d, 好多大星都無到, 似乎無人比面佢

今晚有d咩嘉賓?
傳說中既eason/美千有冇去?

点解麟伯唔去???

有鄭中基杜麗莎

林敏驄係咪比環球BAM左

今晚個台係咪都唔用得? 都係無dancer?

之前吹到話有eason千嬅aaron .... 真係吹太大

hohoho 發表於 2017-6-10 22:42

無錢不是大罪
無心無sense就係大罪

咪係
冇kary都算
仲要冇牙bob
hehehaha 發表於 2017-6-10 21:48

無霏姐真過份囉

hohoho 發表於 2017-6-10 22:42

冇錯,即使冇發生意外,仍然會見到制作好低成本。

最致命始終係校長冇黎,佢揾唔夠代唱要自己唱。

林敏驄昨晚在紅館舉行首場作品展演唱會,受開騷前發生的塌台意外影響,遲了接近1小時才開始,部分歌曲臨時 ...
hohoho 發表於 2017-6-10 22:45

好彩幻影冇耐,我已經頂唔順走左。

佢呢個騷真係爛尾爛得徹底

如果之前唔係吹到咁大都唔覺得而家咁差

尾場無左ekin edmond但有dicky 杜麗莎同鄭中基chilam都唔算太難睇

第一場真係大伏, dancer都無

btw~~有冇人有第二場rundown?

無心睡眠和夢伴真喺除咗原唱之外,只有aaron才能駕馭這兩首歌啦,希望今晚aaron出席
乐坛风云 發表於 2017-6-10 09:01

Aaron? Ummm... don't you mean Shirley Kwan?

Aaron? Ummm... don't you mean Shirley Kwan?
boy4dudes 發表於 2017-6-11 12:06

《夢伴》關淑怡95寶麗金25週年嘅演唱會嘅表演都唔錯

上一代三位詞人開作品展
潘源良冇乜透露嘉賓名單, 但有4大天后 +殿堂級小鳳姐同譚伯
不過最滯銷

向雪懷最老實 公開既嘉賓名單個個到齊, 寶麗金派對

林敏聰完全呃錢, 2/3時間自己唱, 原唱極少, 仲要極多嘉賓冇出現, 冇驚喜有驚嚇
實在極之失敗

潘生真係好唔抵