返回列表 發帖
估計又會有美叉
masterdragon 發表於 2017-3-26 13:10

我正想講呢句

我應該會買飛睇.  不過呢, 佢冇講有咩原唱會献唱, 有D變數.

係囉 今次預售完全無嘉賓名單

我都想睇 但有預感同上次潘源良一樣有跳樓飛  ...
masterdragon 發表於 2017-3-27 22:01

1. 佢好過潘源良, 因為佢有段時間成日上無線做主持, 好多人認得佢. 但潘源良只有球迷先有機會認得個樣. 所以, 潘源良果時用佢7分面照片做海報係失敗主要原因之一, 因為好少人認得潘源良個樣.
2. 潘源良海報已經有至少7,8個嘉賓名, 衰在最有吸引力果幾個要做神秘嘉賓.

臨時買左明天$480 一張

聽日紅館外面應該有平飛吧
乐坛风云 發表於 2017-6-8 21:58

你似乎冇留意銷情喎

突然好想入場, 可惜冇人陪亦冇霏賣
lemontea1069 發表於 2017-6-9 12:11

480, 680 仲有少量單丁

第一隻歌會唔會係草蜢的華麗舞台?

紅磡體育館下午5時許發生塌台意外,消息指場內一個油壓台突然倒塌,最少有10多人受傷。消防及救護員趕到, ...
JayantL 發表於 2017-6-9 17:52

又會咁既? 希望各傷者冇大礙啦, 都几擔心佢地

so sad 祝安好
今晚應該取消改期多?
721AXA 發表於 2017-6-9 17:58

如果主角和演出者安好, 照計唔會改期, 冇左升降台一樣可以唱. 只不過台上走位可能臨時要改

內部消息估計8:45後進場,肯定勁cut歌

入得。估計入場要15分鐘

Rundown超級差,校長medley係太极唱。

懷疑好多人甩底。遲開場仲要超級揼波鐘

好悶。
Dancers應該傷晒。未有dancers

終於有2個dancers

有古巨基

中大伏。似乎得關淑怡一個原唱。林敏驄唱十隻以上,多麼驚人。

最好睇係古巨基、fi、cas呢一段。另外,alan po 、糖妹、黎瑞恩也不錯。

最差係開頭45分鐘,基本上古巨基出場後才可收貨。

李思捷真係9唔搭8
lemontea1069 發表於 2017-6-9 22:26

李思捷扮四大天王,幾好氣氛

其實真係好多9唔搭8 想唔到有咩關係既歌手e.g. fi, bianca不過感覺佢地都好落力唱

無麟伯真心失望 真係 ...
masterdragon 發表於 2017-6-10 00:27

九唔搭八唔緊要,最重要係努力獻唱而且唱得唔錯。始終冇原唱争好遠

聽你咁講,都覺得好悶,宜家d作品展越來越唔好睇
阿mark 發表於 2017-6-10 00:27

鄧潘源良唔抵,個騷咁正但勁滯銷。

其實林敏驄呢個騷即使唔冧台都係爛尾,不過冧台令佢爛得更徹底而已

fi真心驚喜 (唱 造型 台風都好正)
胡琳 果幾首又係好岩佢唱 但我坐得遠 初初幾句以為ivana

仲有2/3小虎 ...
masterdragon 發表於 2017-6-10 00:41

Fi的確表現好好。胡琳唔適合唱花店

成個作品展得關淑怡係原唱. 算唔算破紀錄?
lemontea1069 發表於 2017-6-10 01:56

應該破啦卦

其實個騷啲工作人員個名都生口面,可能因為冇budget,所有野都好低本。可能揾左間唔夠quali的工程公司做,所以冧升降台

d人話個show係黎瑞恩做搞手?
hohoho 發表於 2017-6-10 22:32

黎瑞恩有份投資呢個作品展(感恩制作)

見d舞台燈光制作都幾差, 係咪無錢搞
hohoho 發表於 2017-6-10 22:42

冇錯,即使冇發生意外,仍然會見到制作好低成本。

最致命始終係校長冇黎,佢揾唔夠代唱要自己唱。

林敏驄昨晚在紅館舉行首場作品展演唱會,受開騷前發生的塌台意外影響,遲了接近1小時才開始,部分歌曲臨時 ...
hohoho 發表於 2017-6-10 22:45

好彩幻影冇耐,我已經頂唔順走左。

佢呢個騷真係爛尾爛得徹底

上一代三位詞人開作品展
潘源良冇乜透露嘉賓名單, 但有4大天后 +殿堂級小鳳姐同譚伯
不過最滯銷

向雪懷最 ...
lemontea1069 發表於 2017-6-11 14:03

潘源良一早公布左部分嘉賓名單。而且係寰亞、英皇搞,唔會唔批旗下歌手出席
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

佢而家有d江郎才盡feel
只係識寫d無謂咸濕歌詞
個人係咪傻傻地就佢自己先知, 但串同無品就肯定了
睇佢對荀 ...
lemontea1069 發表於 2017-6-12 10:42

其實佢係八十年代初至中期的填詞人, 晨早已經過氣了

我都覺得佢咁講令苟姑娘監介...